Share

Het is nog precies vijf weken vooraleer op donderdag 20 juli 2023 de negende editie van het WK Vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw-Zeeland voor het eerst met het uitgebreide aantal van 32 landen van start gaat. De meeste teams zitten in de laatste rechte lijn om een definitieve selectie bekend te maken en dat moet voor iedereen ten laatste op zondag 9 juli 2023 het geval zijn. Inmiddels kan U wel al de vierde editie van het WK Vrouwenvoetbal van Panini in huis halen.

De stickeralbums van Panini voor het WK 2011, 2015 en 2019 waren telkens een overweldigend succes! Foto – (c) Panini

Panini besteedde pas voor het eerst in 2011 aandacht aan het WK Vrouwenvoetbal toen het WK in Duitsland werd gespeeld. Het werd een enorm succes waardoor er uiteraard een vervolg kwam voor het WK 2015 in Canada en het WK 2019 in Frankrijk. Vanaf 2017 kreeg ook het EK Vrouwenvoetbal dat in Nederland werd gespeeld een verzamelalbum bij Panini en dat was eveneens het geval voor het EK 2022 in Engeland. Nu is het dus het vierde WK Vrouwenvoetbal dat zich mag verheugen op een stickercollectie

Elk verzamelzakje bevat 5 stickers + 1 coupon voor een gratis digitaal zakje voor de FIFA Panini Collectie.

Dit keer zijn er maar liefst 580 prentjes te verzamelen voor een album dat 80 pagina’s telt. Elk land kreeg 17 stickers toegewezen. Het logo van de nationale voetbalbond is het allereerste gevolgd door een doelvrouw en 15 speelsters. In het midden van het boek is er een hoofdstuk Beyond Greatness gecreëerd waar je een Panini collectors app kan opladen om zo zaken te bekijken van de 32 speelsters die in dat hoofdstuk afgebeeld staan. Voor elk deelnemend land is er een sticker van een speelster voorzien. In het boek kan je uiteraard ook wat WK-historie terugvinden, de speelsteden en de stadions alsook nog de kalender van het tornooi! Nog meegeven dat de Verenigde Staten de regerende wereldkampioen zijn.

Bekijk hier hoe je het stickeralbum FIFA Women’s World Cup 2023 van Panini en de bijhorende verzamelzakjes kan bestellen:

Website Panini Belgium

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

Share