Share

Op zaterdag 19 november 2016 stond er geen Super League op het programma maar wel wedstrijden in de eerste en tweede klasse A en B.

We geven U een overzicht van alle uitslagen.

Eerste klasse:
VC Moldavo – VC Dames E. Aalst 1-2;
USGTH – DV Famkes Merkem 1-0;
Kontich – FWS Woluwe 2-3;
Massenhoven – SV Zulte Waregem 3-2;
RSC Anderlecht B – KAA Gent Ladies B 1-7;
Standard B – Dames VK Egem 8-2;
Tongeren DV bye.

Het beloftenteam van KAA Gent blijft leider met nu 22 punten uit 8 wedstrijden. FWS Woluwe, dat de topper won op Kontich volgt op 1 punt maar het heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Kontich volgt nu als 3de op 5 punten van de leider en met 2 wedstrijden meer gespeeld. Onderaan wipt het beloftenteam van Standard over het beloftenteam van RSC Anderlecht na de thuiswinst tegen Dames VK Egem. Standard B heeft nu 6 punten uit 7 wedstrijden. Ook Massenhoven, dat voor het eerst een competitiewedstrijd won dit seizoen, springt over RSC Anderlecht B. Massenhoven heeft nu 5 punten uit 8 duels, RSC Anderlecht B 4 punten uit 9 wedstrijden!

2de klasse A – 10de speeldag:
KSK Beveren – USGTH B 4-0;
Club Brugge – KAA Gent Ladies C 2-0;
USF.Montroeul-Dergneau – KSKV Zwevezele 1-7;
KFC Merelbeke – SV Zulte Waregem B 3-1;
GFA Sinaai – Olsa Brakel 4-0;
HO Wolvertem Merchtem – KVK Svelta Melsele 0-3;
ASE De Chastre – Cerkelladies Brugge Afgelast!

Club Brugge blijft leider met 24 punten uit 9 duels, dat zijn er 3 meer dan KVK Svelta Melsele dat evenveel wedstrijd heeft gespeeld. KSKV Zwevezele is 3de met 20 punten uit 10 duels en ook GFA Sinaai heeft 20 punten uit 10 duels maar het heeft minder gewonnen wedstrijden dan Zwevezele. GFA Sinaai is wel het enige team in 2de klasse dat nog niet verloor dit seizoen! Onderaan boekte KFC Merelbeke een belangrijke overwinning zodat het voorlopig wegspringt van de degradatieplaatsen! HO Wolvertem Merchtem staat nu 11de met 11 punten uit 10 wedstrijden, USGTH B heeft als 12de 6 punten uit 10 duels, Olsa Brakel blijft 13de met 2 punten en zonder overwinning terwijl USF. Montroeul-Dergneau het tweede competitiedoelpunt van het seizoen lukte maar nog altijd zonder punten staat na 10 competitiewedstrijden!

2de klasse B – 10de speeldag:
KRC Genk Ladies B – Sterrebeek 0-1;
Tongeren B – Halveweg Zonhoven 3-0;
Wallonia Club Sibret – Maria-ter-Heide 0-0;
Wolfsdonk Sport – Standard C 1-4
E. Louwel – Wuustwezel 1-2
OH Leuven B – RSC Anderlecht C 8-0;
KV Mechelen – Rapide Wezemaal 6-0.

Wuustwezel wordt opnieuw alleen leider met 24 punten uit 10 duels, Maria-ter-Heide en OH Leuven B volgen op 2 punten. Het beloftenteam van KRC Genk Ladies valt terug naar de 4de plaats op 3 punten van de leider maar met een wedstrijd minder gespeeld. Ook Sterrebeek heeft nu als 5de 21 punten! Onderaan noteerden we de eerste overwinning van het beloftenteam van Tongeren thuis tegen Halveweg Zonhoven, dat zo op de 10de plaats blijft met 7 punten uit 10 wedstrijden. RSC Anderlecht C volgt als 11de met 6 punten, Wolfsdonk Sport is 12de met 5 punten en dat zijn er evenveel als Tongeren B. Rapide Wezemaal zakt naar de 14de en laatste plaats met 4 punten uit 10 duels!

Bekijk de fotoreportage van Paul Dijkmans rond KRC Genk Ladies B – Sterrebeek via:
Fotopagina Paul Dijkmans

In Nederland:
FC Twente (Lenie Onzia) – Telstar 1-1.

In de titelstrijd heeft Ajax nu 28 punten uit 10 duels, FC Twente volgt op 5 punten van de leider!

Jupiler Pro League – 1A:
KRC Genk – KAS Eupen 2-0;
KV Oostende – KVC Westerlo 5-0;
Waasland-Beveren – KV Kortrijk 1-1;
RE. Moeskroen – KAA Gent 0-2.

Proximus League – 1B – Koning Boudewijnstadion:
Union SG – KSV Roeselare 0-0.

En ook nog melden dat Real Madrid in Spanje de derby won op bezoek bij Atletico Madrid met 0-3. Cristiano Ronaldo scoorde de 3 goals waaronder een strafschop voor de Koninklijke!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share