De wereld zag de ‘Mannequin Challenge’ van FC Barcelona Femeni en U kon er dus van uitgaan dat het ook een dezer dagen in België zou gebeuren. De vraag was enkel welk team voor de primeur zou zorgen in het Belgische vrouwenvoetbal.

KFC Merelbeke, dat op zaterdag 19 november 2016 in de tweede klasse A met 3-1 won thuis tegen het beloftenteam van SV Zulte Waregem, twijfelde na de overwinning niet en schoot ook naast het veld in actie.

U kan het resultaat hier bekijken met dank aan KFC Merelbeke en Florance Lannoy:
Fb Florence Lannoy

Nog melden dat KFC Merelbeke, dat onder leiding staat van trainer Jurgen Vernaillen, bij de rust al op voorsprong stond na een doelpunt van Jolien Hofman (1-0). In de tweede helft verdubbelde Florance Lannoy de score toen ze een vrije trap rechtstreeks in doel trapte (2-0) en Leen Vervynckt zorgde voor de veilige 3-0-voorsprong. In het slotkwartier kon het beloftenteam van SV Zulte Waregem nog de eer redden via Amirah Abdallah (3-1). KFC Merelbeke is zo met 12 op 15 bezig aan een mooie reeks en het klimt op naar de 7de plaats in de stand met evenveel punten als ASE De Chastre (14) maar met een wedstrijd meer gespeeld.

U kan het vrouwenvoetbalteam van KFC Merelbeke de volgende weken ook op het veld aan het werk zien en dat op zaterdag 26 november 2016 op bezoek bij KVK Svelta Melsele (aftrap om 16u30) en vervolgens op zaterdag 3 december 2016 thuis tegen KSK Voorwaarts Zwevezele met aftrap om 14u30.