Een half uur na de topaffiche in de Jupiler Pro League tussen herfstkampioen SV Zulte Waregem en RSC Anderlecht was het de beurt aan DVC Eva’s Tienen en KSK Heist om aan de slotwedstrijd van de 12de speeldag in de Super League te beginnen in een wedstrijd die onder leiding stond van scheidsrechter Sarah Glazemaekers.

In zijn eerste wedstrijd aan het hoofd van DVC Eva’s Tienen zag trainer Roland Fréson zijn team goed beginnen met pogingen van Lorène Martin (5de minuut) in de vlucht over doel en een schot laag over de grond van Elke Meers knap in hoekschop gekeerd door doelvrouw Liese Voets (8ste minuut). Bijna halfweg de eerste helft probeerde Hanne Van De Goor, de captain van KSK Heist, het dan met een vrije trap van heel ver maar eenvoudig gepakt door Stephanie Meykens. Net voor het halfuur kon Tess Voet op aangeven van Charlotte Van Bavel naar doel schieten maar ook nu stond de Tiense doelvrouw op de goede plaats. Voor de pauze waren er dan nog pogingen van Isabelle Ebhodaghe na een hoekschop en van Lynn Senaeve voor de bezoekers uit een vrije trap maar zonder succes.

DVC Eva's Tienen staat klaar bij een hoekschop van KSK Heist! Foto - (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

DVC Eva’s Tienen staat klaar bij een hoekschop van KSK Heist! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

De tweede helft begon met een schot van Isabelle Ebhodaghe net naast het doel van Liese Voets (49ste minuut) en toen Elke Meers na een diepe bal van Eleen Kimps de bal eenvoudig teruggaf op de ex-speelster van Standard werd haar schot geblokt (50ste minuut). 3 minuten later brak KSK Heist uit met Lynn Senaeve, sterk spelend op het middenveld, die de bal knap over Eleen Kimps in de loop van Stephanie Suenens speelde. De spits van de bezoekers hield het hoofd koel en lobde de bal beheerst over Stephanie Meykens in het doel (0-1, 53ste minuut). Nog geen minuut later ontgoocheling bij KSK Heist toen de bal tegen de hand van Charlotte Van Bavel ging en de scheidsrechter strafschop floot. Eleen Kimps, de captain van de thuisploeg, zette zich achter de bal en trapte ook goed maar Liese Voets koos de goede hoek en haalde de bal uit de benedenhoek (55ste minuut).

DVC Eva’s Tienen bleef zoeken naar de gelijkmaker maar de pogingen van Elke Meers (over), Chelsey Van Roosbroeck (op de keeper), Maren Sempels (vrije trap over) en Eleen Kimps (van heel ver) kenden geen succes! KSK Heist kwam na een mooie actie via Lynn Senaeve en Tess Voet op links met een goeie voorzet nog bijna op 0-2 maar via Lynn Senaeve en Inge Heiremans ging de bal uiteindelijk naast (76ste minuut). Lorène Martin probeerde het nog maar de bal ging naast net als de ultieme poging van de in het slot ingevallen en debuterende Grace Hirwa Manishimwe (90ste minuut). Trainer Jeroen Van Den Heule boekte met KSK Heist zijn derde competitieoverwinning van het seizoen en heeft nu 9 punten uit 10 duels. DVC Eva’s Tienen moet verder op zoek naar de eerste driepunter!

Super League – 12de speeldag:

DVC Eva’s Tienen – KSK Heist 0-1 (rust: 0-0);
Doelpunt: 53′ Stephanie Suenens 0-1.
Bijzonderheid: 55′ Liese Voets (KSK Heist) redt strafschop van Eleen Kimps (DVC Eva’s Tienen).

Jupiler Pro League – 1A – 15de speeldag:
SV Zulte Waregem – RSC Anderlecht 3-2 (rust: 1-2);
Doelpunten: 9′ Alesandro Cordaro 1-0, 14′ Lukasz Teodorczyk 1-1, 30 Lukasz Teodorczyk 1-2, 47′ Timothy Derijck 2-2 op strafschop, 49′ Mbaye Leye 3-2.

SV Zulte Waregem blijft leider met 33 punten uit 15 wedstrijden voor KV Oostende met 28 punten uit 15 duels.

Proximus League – 1B:
AFC Tubeke – Lierse SK 0-3;
Cercle Brugge – Lommel 1-0.

Lierse heeft na 16 speeldagen 34 punten, 2 meer dan de winnaar van de eerste periode KSV Roeselare!