Share

Belgisch landskampioen Club Brugge speelde op dinsdag 22 november 2016 in het kader van de UEFA Champions League in Engeland tegen Leicester City, de verrassende kampioen in de Premier League vorig seizoen. Enkele dagen eerder kreeg Manchester het bezoek van de Belgian Homeless Flames die op het European Street Football Festival in actie kwamen tegen andere nationale homeless teams uit o.a. Noord-Ierland, Zweden, Noorwegen, Nederland en Engeland!

The Belgian Homeless Flames in actie tegen Noord-Ierland op het European Street Football Festival in Manchester! Foto - (c) Nash Does Work

The Belgian Homeless Flames in actie tegen Noord-Ierland op het European Street Football Festival in Manchester! Foto – (c) Nash Does Work

Het uitgangspunt bij de Belgian Homeless Flames is uiteraard helemaal anders dan voor normale sportploegen waar punten halen en winnen het hoogste doel is. De Homeless Flames, die 1 wedstrijd wonnen in Manchester, willen vooral deelnemen aan dit soort evenementen om hun competenties verder te ontwikkelen en om hun integratie in de maatschappij te verbeteren. Voor de groep en de speelsters is het een ideale manier om sociale vaardigheden te versterken en ook te werken aan hun zelfvertrouwen en hun zelfbeeld.

Coach Florence Dejaegher (ex-speelster van FWS Woluwe) legt uit wat er op het veld moet gebeuren! Foto - (c) Nash Does Work

Coach Florence Dejaegher (ex-speelster van FWS Woluwe) legt uit wat er op het veld moet gebeuren! Foto – (c) Nash Does Work

De speelsters die deelnamen aan het European Street Football Festival waren Laurence (team BX Brussel), Rachel (team BX Brussel), Samia (team RFC Doornik), Evelyne (team RFC Tournai), Tatiana (team Club Brugge), Kimberley (team Club Brugge) en Nancy (team KAA Gent).

Zij werden tijdens deze vijfdaagse trip begeleid door Caroline Jacquinet (coach), Florence Dejaegher (coach en ex-speelster van FWS Woluwe) en Bert Ballegeer (manager).

Luister naar de strijdkreet van de Belgian Homeless Flames:
Fb Belgianhomelesscup

Lees nog meer hierover via:

Website KBVB
en via:
Fb Belgianhomelesscup
en via:
SFA – ESFF

Nog melden dat U de Belgian Red Flames
op donderdag 24 november 2016 aan het werk kan zien in de oefenwedstrijd tegen Nederland op Den Dreef in Leuven. De aftrap is om 19u45!

PS: Leicester City – Club Brugge in de UEFA Champions League eindigde op 2-1 na goals van Shinji Okazaki (1-0, 5de minuut), Riyad Mahrez (2-0, 30ste minuut op strafschop) en José Izquierdo (2-1, 52ste minuut). Het andere duel in groep G tussen FC Kopenhagen en FC Porto eindigde op 0-0. Leicester City is met 13 op 15 geplaatst voor de achtste finales, Club Brugge is met een 0 op 15 uitgeschakeld voor Europees voetbal na nieuwjaar! Ook nog de topscore aller tijden meegeven sinds de EC 1 onder de noemer UEFA Champions League wordt gespeeld (vanaf 1992). Borussia Dortmund – Legia Warschau met Vadis Odjidja eindigde op een op dit niveau nooit eerder geziene 8-4 nadat de heenwedstrijd met toen nog Besnik Hasi als coach bij de thuisploeg met 0-6-eindcijfers in de geschiedenisboeken terechtkwam!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share