KVK Svelta Melsele is in de tweede klasse A de eerste achtervolger van leider Club Brugge. Het team van trainer Karim Didi speelde op zaterdag 19 november 2016 de vooravondwedstrijd op bezoek bij HO Wolvertem Merchtem dat voor de tweede keer dit seizoen mocht aantreden op het nieuwe synthetische hoofdveld waar men ook de wedstrijd kan volgen vanuit tribune!

Het werd een logische overwinning voor Svelta Melsele dat al vroeg op voorsprong kwam nadat Lieselot de Bruyn de hoekschop van Elke Van Driessche binnenkopte (0-1, 4de minuut). Na 20 minuten kon Melissa Vinckx de voorsprong verdubbelen na een mooie actie van Lena Baert. Net voor de rust speelde doelvrouw Jolien Casteels van HO Wolvertem Merchtem zich dan in de kijker door een strafschop van Nikita Smet uit haar doel houden.

Na de pauze hield de thuisploeg onder leiding van trainer Jelle Schotte, met 4 speelsters die hun debuut maakten in de nationale reeksen, goed stand maar tegen de snelheid op de counter van de bij Melsele in het begin van de 2de helft debuterende jonge Belgian Red Flame Esther Buabadi en de knappe afwerking met een stift van Lena Baert op het einde van de wedstrijd hadden ze geen verhaal meer (0-3, 85ste minuut).

Bekijk het derde doelpunt van Svelta Melsele op bezoek bij HO Wolvertem Merchtem: