Share

Volgende week dinsdag 18 juli 2023 is het de beurt aan een nieuwe generatie om van start te gaan in de eindronde van het UEFA Women’s Under-19 Championship in eigen land. De wedstrijd in het King Power Stadion at Den Dreef in Leuven is tegen Nederland en dus meteen een Derby der Lage Landen. Vooraf zullen er in en rond het stadion ook tal van activiteiten plaatsvinden in aanwezigheid van enkele Belgian Red Flames, van influencer en ex-speelster Céline Dept en er is ook live muziek en aangezien het een eindtornooi betreft ook een openingsceremonie. Het is dus een uitgelezen kans voor jong en oud om tijdens deze vakantieperiode van een topevenement te genieten.

Bondscoach Xavier Donnay heeft inmiddels de 20 namen vrijgegeven van de speelsters die aan het tornooi mogen beginnen.

Dit is de volledige lijst in alfabetische volgorde:

Anisa Ademi (Standard), Valesca Ampoorter (OH Leuven), Alixe Bosteels (KAA Gent Ladies), Rania Boutiebi (Club YLA), Jorijn Covent (Club YLA), Thirsa De Meester (KRC Genk Ladies), Marie Detruyer (OH Leuven), Nia Elyn (KAA Gent Ladies), Nadège François (Standard), Karlijn Helsen (KAA Gent Ladies), Loredana Humartus (Standard), Lore Jacobs (RSC Anderlecht), Caitlin Lievens (Club YLA), Amy Littel (KVC Westerlo Ladies), Enora Matté (Standard), Lise Musique (Standard), Marine Rosala (FWS Woluwe), Ines Van Gansbeke (KAA Gent Ladies), Luna Vanhoudt (KRC Genk Ladies) , Véronique Zang Bikoula (RSC Anderlecht).

Luister naar Marie Detruyer (OH Leuven / Belgian Red Flames U19) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Valesca Ampoorter (OH Leuven / Belgian Red Flames U19) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Lore Jacobs (RSC Anderlecht / Belgian Red Flames U19) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Xavier Donnay (bondscoach Belgian Red Flames U19) dankzij Vrouwenteam TV:

De Belgian Red Flames U19 spelen in groep A achtereenvolgens tegen Nederland op dinsdag 18 juli 2023 om 20u30 in het King Power Stadion at Den Dreef in Leuven), tegen Duitsland op vrijdag 21 juli 2023 om 17u30 in het Stade Leburton in Tubeke en tegen Oostenrijk op maandag 24 juli 2023 om 17u30 in het Stade Tivoli in La Louvière! Indien ze eerste of tweede worden dan spelen ze op donderdag 27 juli 2023 een halve finale in Tubeke. De finale is op zondag 30 juli 2023 om 17u30 in het King Power Stadion at Den Dreef in Leuven!

Tickets voor het EK U19 kan U vinden via deze link:

Website KBVB / RBFA

Lees meer over het openingsfestival via:

Website KBVB / RBFA

Lees ook nog over de Belgian Red Flames U19 in voorgaande tornooien via:

Vrouwenteam.be

Bekijk de volledige kalender via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share