Op zaterdag 26 november 2016 stond in de MMArena van Le Mans het laatste oefenduel van het Franse nationale vrouwenvoetbalteam in 2016 op het programma. De tegenstander was dit keer Spanje, dat volgend jaar ook aanwezig is op het EK 2017 in Nederland!

Beide ploegen staan er om bekend technisch mooi voetbal te brengen en bij momenten gebeurde dat ook tot groot plezier van de 11.521 aanwezige toeschouwers. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in het begin van de tweede helft toen Eugénie Le Sommer een voorzet van Camille Abily, die in de eerste helft al de paal had getroffen, raak kopte (1-0, 54ste minuut). Ook Griedge Mbock Bathy Nka van Lyon kwam na een vrije trap van Amel Majri met een vluchtschot dicht bij een doelpunt maar doelvrouw Sandra Panos, die ook de netten van FC Barcelona moet schoon houden, redde knap (33ste minuut).

Noch Frankrijk noch Spanje spelen op het EK 2017 in de groepsfase tegen de Belgian Red Flames. Het kunnen ten vroegste tegenstanders worden als België de halve finales bereikt. Frankrijk speelt op het EK 2017 in Nederland immers in groep C met als tegenstanders Ijsland, Oostenrijk en Zwitserland. Spanje zit daar in groep D met als tegenstanders Portugal, Engeland en Schotland! Als België de kwartfinale zou halen op het EK 2017 dan komt het daarin tegen een team uit dat in groep B speelt (Duitsland, Zweden, Italië of Rusland).