Share

In 2de klasse A is de strijd bovenaan tussen Club Brugge, dat onder leiding staat van Ingrid De Rycke, en Svelta Melsele, waar Karim Didi trainer is, bijzonder spannend. Voorafgaand aan hun eerste onderlinge duel toekomende woensdag 30 november 2016 in Aalter boekten beide teams een overwinning.

Club Brugge won op bezoek bij ASE De Chastre met 2-4. Voor de rust liep Club Brugge tweemaal uit via Anne-Lore Scherrens (0-1 en 1-2) maar Clotilde Codden (1-1) en Daphne Wertbrouck maakten die voorsprong twee keer ongedaan zodat het bij de rust 2-2 stond. In de tweede helft haalde vrouwelijk blauw-zwart het laken naar zich toe met opnieuw een dubbel dit keer van Elle Decorte (2-3 en 2-4). Club Brugge was na deze overwinning zeker van het behoud van de leidersplaats!

Het vrouwenvoetbalteam van Club Brugge hier voorafgaand aan de wedstrijd op bezoek bij KSKV Zwevezele! Foto - (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Het vrouwenvoetbalteam van Club Brugge hier voorafgaand aan de wedstrijd op bezoek bij KSKV Zwevezele! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

KVK Svelta Melsele haalde thuis zwaar uit tegen KFC Merelbeke. Rebecca Degenaers opende al in de 10de minuut de score voor de thuisploeg (1-0) maar via Jolien Hofman stond het een minuut later opnieuw gelijk (1-1). Maar met 4 doelpunten in een tijdspanne van 9 minuten via Lieselot de Bruyn, Rebbeca Degenaers, Nikita Smet en Lena Baert stond het nog voor halfweg de eerste helft 5-1. Kort voor de pauze lukte Rebecca Degenaers al haar 3de van de namiddag zodat het bij de rust 6-1 stond. Na de pauze lukte Merelbeke een 2de treffer na een vrije trap van Florance Lannoy (6-2). Melissa Vinckx lukte 2 minuten later vanop de strafschopstip de 7-2! Het zou uiteindelijk nog 9-2 worden dankzij goals van Elke Van Driessche (8-2) en van de 15-jarige Esther Buabadi, die na haar eerste assist vorige week op HO Wolvertem Merchtem nu voor eigen publiek haar eerste competitieduelpunt ooit in de nationale reeksen lukte (9-2).

KVK Svelta Melsele trekt zo op woensdag 30 november 2016 naar Aalter met 3 punten achterstand. Mis het duel niet, de aftrap is voorzien om 20 uur 30!

Bekijk een van de doelpunten van Svelta Melsele dit seizoen:

Voor de volledigheid:

ASE De Chastre – Club Brugge 2-4 (rust: 2-2);
Doelpunten: Anne-Lore Scherrens 0-1, Clotilde Codden 1-1, Anne-Lore Scherrens 1-2, Daphne Wertbrouck 2-2, Elle Decorte 2-3, Elle Decorte 2-4.

KVK Svelta Melsele – KFC Merelbeke 9-2 (rust: 6-1);
Doelpunten: 10′ Rebecca degenaers 1-0, 11′ Jolien Hofman 1-1, 12′ Lieselot de Bruyn 2-1, 15′ Rebecca Degenaers 3-1, 20′ Nikita Smet 4-1, 21′ Lena Baert 5-1, 41′ Rebecca Degenaers 6-1, 56′ Florance Lannoy 6-2, 58′ Melissa Vinckx 7-2 op strafschop, 75′ Elke Van Driessche 8-2, 83′ Esther Buabadi 9-2.

Bekijk de video rond ASE De Chastre – Club Brugge met dank aan Siebe Cambier:

Voor nog meer over de uitslagen in tweede klasse A:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share