Share

Met Fernanda Borzuk speelt er sinds het begin van deze competitie een Braziliaanse speelster in het Belgische vrouwenvoetbal. Ze scoorde nog niet in de Super League voor RSC Anderlecht maar deed dat wel al in de eerste klasse!

De Braziliaanse Fernanda Borzuk aan de bal voor RSC Anderlecht! Foto - (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

De Braziliaanse Fernanda Borzuk aan de bal voor RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Ze was net als iedere Braziliaan en vele andere mensen op deze wereld enorm onder de indruk van het vliegtuigongeluk in Colombia met het voetbalteam van Chapecoense op weg naar de finale van het tornooi om de Copa Sudamericana (te vergelijken met de UEFA Europa League bij ons). Fernanda Borzuk zette vervolgens deze tekst op haar Facebookprofiel!

“Hoje foi triste , doeu o coração lá no fundo … È dificil entender os propósito de Deus, mas ele sabe de todas as coisas . Ainda mais por ser um time de futebol , que sabemos a dificuldade , o quanto è difícil essa profissão , deixamos família , amigos tudo por um sonho .. A vontade de vencer na vida. Ser um jogador de futebol. Me sinto parte de tudo isso … Agora são jogadores de Deus lá no cèu!! ?????
#ForzaChape

Vertaald is dat het volgende:

“Vandaag was een triestige dag, ik voel pijn en verdriet diep in het hart van binnen… Het is moeilijk te begrijpen wat het doel van God is, maar God kent alle dingen. Nog meer voor het zijn en wezen van een voetbalploeg, waarvan we allen weten wat de moeilijkheid is en hoe moeilijk het is in dit beroep, als je de familie moet verlaten, je vrienden ook en dat alles voor een droom … De wil om te winnen in het leven. Een voetbalspeler te zijn. Ik voel me een deel van het geheel … Nu zijn ze spelers van God in de hemel!! ?????
#ForzaChape

U kan Fernanda Borzuk aan het werk zien bij RSC Anderlecht en bekijk ook hier een van haar doelpunten dit seizoen:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share