In de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal verstevigden het beloftenteam van KAA Gent Ladies en FWS Woluwe hun positie bovenaan nadat DV Famkes Merkem thuis won tegen Kontich.

Het beloftenteam van KAA Gent Ladies haalde het pas in blessuretijd van Tongeren dat de wedstrijd met een vijfmansverdediging en een ouderwetse libero goed en heel lang gesloten hield mede door het gebrek aan efficiëntie en creativiteit bij de thuisploeg. Uiteindelijk ging Anouk Bonnaresn achter een verloren bal uit een hoekschop aan om voor te zetten waar Annelien Van Gansbeke kon binnentrappen (1-0, 90ste + 3′ minuut). De ontlading was totaal bij het beloftenteam van KAA Gent Ladies!

FWS Woluwe domineerde de eerste helft en ging dankzij doelpunten van Lies Tambeur (1-0) en Audrey Demoustier (2-0) kort na mekaar rond het halfuur met 2-0 rusten. Na de pauze toonde Massenhoven een ander gezicht en het kon de aansluitingstreffer scoren met een schot van Jolien Baeten dat nog aangeraakt werd door Willeke Willems (2-1). Vervolgens probeerden de bezoekers nog de gelijkmaker te bewerkstelligen maar FWS Woluwe hield de 3 puntjes thuis!

Kontich kwam op bezoek bij DV Famkes Merkem op voorsprong via Lucinda Michez (0-1) maar Sofie Huyghebaert kon kort nadien al de score in evenwicht brengen met een afstandschot (1-1). Sofie Huyghebaert bracht haar team vervolgens nog voor de rust vanop de strafschopstip op voorsprong (2-1) maar in de tweede helft kon Lucinda Michez Kontich opnieuw langszij brengen (2-2). Kontich leek op weg naar winst maar het was DV Famkes Merkem dat vervolgens op de counter en via Debbie Decoene het winnende doelpunt lukte (3-2).

Door het verlies van Kontich kon VC Dames Eendracht Aalst mits winst naar de derde plaats klimmen en bij de rust leek het daarbij goed op weg want Laurence Marchal bracht halfweg de eerste helft de thuisploeg op voorsprong (1-0). Na de rust sloeg Union Saint-Ghislain TH echter terug met de gelijkmaker van Manon Leclercq (1-1) en vervolgens ook het winnende doelpunt in het slotkwartier van Shauny Herbot (1-2). Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage wordt zo voorlopig alleen derde!

De classico tussen Standard en Anderlecht bij de beloften stond bij de rust op 1-0 na een doelpunt op de counter vlak voor de pauze van Valentine Hannecart, die ooit nog een seizoen bij paars-wit speelde (1-0). Anderlecht had wel de betere kansen gehad via Henriette Awete maar het faalde in de afwerking. Na de pauze had het pech toen Pure Eke de paal trof. Bijna halfweg de tweede helft lukte Karlijn Knapen met een kopbal dan het tweede doelpunt voor de thuisploeg (2-0). Anderlecht probeerde vervolgens de bakens nog te verzetten maar het kwam uiteindelijk niet verder dan de aansluitingstreffer in de slotminuut na een hoekschop die binnengekopt werd door Margo Anckaert (2-1). Nog te vermelden waren enkele knappe reddingen van doelvrouw Ines Fernandez!

Het duel tussen Dames VK Egem tegen SV Zulte Waregem eindigde na veel spanning zoals het begon op 0-0! Helemaal in het slot trof Anke De Vos voor de bezoekers nog de lat!

VC Moldavo was vrij en het mag op de volgende speeldag in Ginderbuiten leider KAA Gent Ladies B ontvangen!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 11de speeldag in eerste klasse:
FWS Woluwe – Massenhoven 2-1 (rust: 2-0);
Doelpunten: 27′ Lies Tambeur 1-0, 30′ Audrey Demoustier 2-0, Jolien Baeten 2-1.

DV Famkes Merkem – Kontich 3-2 (rust: 2-1);
Doelpunten: Lucinda Michez 0-1, Sofie Huyghebaert 1-1, Sofie Huyghebaert 2-1 op strafschop, Lucinda Michez 2-2, Debbie Decoene 3-2.

VC Dames E. Aalst – USGTH 1-2 (rust: 1-0);
Doelpunten: 22′ Laurence Marchal 1-0, 65′ Manon Leclercq 1-1, 80′ Shauny Herbot 1-2.

KAA Gent Ladies B – Tongeren 1-0 (rust: 0-0);
Doelpunt: 90′ + 3′ Annelien Van Gansbeke 1-0;

Dames VK Egem – SV Zulte Waregem 0-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: geen.

Standard B – RSC Anderlecht B 2-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 44′ Valentine Hannecart 1-0, Karlijn Knapen 2-0, 90′ Margo Anckaert 2-1.