Share

Alex Morgan, momenteel nog actief voor Orlando Pride, speelt in 2017 mogelijk in de Franse D1 Féminine. De best betaalde Amerikaanse voetballer is de voorbije week in Lyon geweest om de mogelijkheden te bekijken de overstap te maken naar de winnaar van de treble (Franse landstitel, Franse beker en UEFA Women’s Champions League) van vorig seizoen!

Janice Cayman aan de bal voor de Belgian Red Flames in Leuven tegen Nederland. Ook zij is na nieuwjaar opnieuw te zien in de Franse D1 Féminine! Foto - (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Janice Cayman aan de bal voor de Belgian Red Flames in Leuven tegen Nederland. Ook zij is na nieuwjaar opnieuw te zien in de Franse D1 Féminine! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Jean-Michel Aulas, de voorzitter van Lyon, wil de Amerikaanse Olympisch en wereldkampioene al een tijdje bij zijn club hebben en dat liet hij via twitter en in interviews al meerdere keren verstaan. Er lijkt een doorbraak te komen in dit dossier want Alex Morgan was van dinsdag 29 november tot en met donderdag 1 december 2016 in Lyon waar ze met Marino Faccioli, de voorzitter van het vrouwenvoetbalteam van Lyon, gesignaleerd werd. Aangezien Alex Morgan gehuwd is met Servando Carrasco, een middenvelder die in de Major League Soccer speelt bij Orlando City, zijn het geen eenvoudige onderhandelingen maar het is dus best mogelijk dat we na nieuwjaar naast een terugkeer van Belgian Red Flame Janice Cayman bij een van de topclubs in de Franse D1 Féminine ook Alex Morgan aan het werk zullen zien.

PS: Lyon is ook de tegenstander van VfL Wolfsburg (waar Belgian Red Flame Tessa Wullaert speelt) in de kwartfinales van de UWCL volgend jaar!

Lees ook nog via:
Orlandosentinel
en via:
L’Equipe

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share