Share

Ramona Bachmann, een van de sterspeelsters op het WK 2015 in Canada voor Zwitserland, zal na nieuwjaar niet langer te zien zijn in het team van VfL Wolfsburg waar ook Belgian Red Flame Tessa Wullaert voetbal speelt. De Zwitserse vertrekt uit Duitsland en gaat haar voetbalgeluk zoeken in Engeland.

De technisch vaardige spits, die in 2016 de Duitse beker won en ook in de verloren finale van de UWCL tegen Lyon speelde, gaat in de toekomst voetballen voor Chelsea Ladies FC dat eerder ook al de Noorse international Maren Mjelde vastlegde met het oog op 2017.

“Ik ben blij met mijn overstap naar Chelsea en ik hoop dat de eerste trainingen met mijn nieuwe ploeggenoten er snel zullen komen. Ik ken de kwaliteiten van Chelsea nadat ik er met VfL Wolfsburg tegen speelde en ik hoop dat ik een bijdrage kan leveren om het team in de toekomst beter te maken. Ik wil ook trofeeën winnen en ik denk dat ik daarvoor bij Chelsea LFC op de beste plaats ben” aldus Ramona Bachmann op de website van Chelsea Ladies FC.

Ramona Bachmann is een dribbelfenomeen die op 14 november 2007 een fantastische goal lukte op Stayen tegen Rapide Wezemaal in de kwartfinales van de UEFA Women’s Cup. Ze speelde al 67 interlands voor Zwitserland en lukte daarin 39 doelpunten. In Zwitserland werd ze 2 keer uitgeroepen tot speelster van het jaar. Ze zal met haar land ook aanwezig zijn op de Cyprus Women’s Cup 2017 waar Zwitserland tegen de Belgian Red Flames zal oefenen als voorbereiding op het EK 2017 in Nederland waar ze met een beetje meeval kan uitgroeien tot een hoofdrolspeelster.

Lees ook nog via:

Website Chelsea Ladies FC

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share