Share

Op woensdag 6 september 2023 gaat het nieuwe seizoen in de UEFA Women’s Champions League van start. In de eerste ronde moeten met Arsenal, Juventus, Benfica, Eintracht Frankfurt en Paris FC al flink wat bekende namen aan de slag. Dat is ook het geval voor het Nederlandse FC Twente en de Belgische landskampioen RSC Anderlecht.

De Belgische landskampioen RSC Anderlecht neemt het op woensdagavond in Polen in het Kampioenen Spoor’ (Champions Path) meteen op tegen GKS Katowice, de Poolse landskampioen. Bij eventuele winst komt het dan in de finale op zaterdag 9 september 2023 uit tegen de winnaar van het duel tussen het Noosre Brann en Lokomotiv Stara Zagora uit Bulgarije. Bij verlies speelt het op zaterdag de kleine finale tegen de verliezer van dat duel en is het Europese avontuur daarna normaal gezien afgelopen.

Dit zijn alle wedstrijden in het ‘Kampioenen Spoor’ (Champions Path).

FC Twente neemt het voor eigen publiek in het ‘Liga Spoor’ (League Path) zonder de geblesseerde Belgian Red Flame Elena Dhont op tegen Stürm Graz om dan als het zou winnen op zaterdag 9 september 2023 in een eventuele finale uit te komen tegen de winnaar van het duel tussen het Spaanse Levante UD en Stjarnan uit Ijsland.

Dit zijn alle wedstrijden in het ‘Liga Spoor’ (League Path):

Nog meegeven dat op zaterdag 9 september 2023 de finales op het programma staan. De loting voor de tweede ronde is op vrijdag 15 september 2023. De finale is op het einde van het seizoen 2023/24 voorzien in Bilbao!

Volg alle wedstrijden van de eerste ronde via:

Website UEFA – UWCL 2023/24 – Uitslagen

Lees nog meer over RSC Anderlecht voor de afreis naar Polen via:

Vrouwenteam.be

Lees nog meer over de editie 2023/24 van de UEFA Women’s Champions League via:

UEFA.com – UWCL 2023/24

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share