Share

Op zaterdag 9 september 2023 stonden de finales van de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League 2023/24 op het programma. Belgisch landskampioen RSC Anderlecht verloor in Polen tegen het Noorse Brann. Na het overzicht van de groep 5 waarin vrouwelijk paars-wit uitkwam kan U daaronder ook alle andere uitslagen van de finales van zaterdagavond nog eens bekijken.

Louna Ribadeira mocht juichen in Zweden nadat ze de beslissende strafschop voor Paris FC tegen Arsenale lukte! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Opmerkelijk was dat enkele belangrijke deelnemers na verlengingen en strafschoppen uitgeschakeld werden zoals het Engelse Arsenal, vorig jaar nog halve finalist, door Paris FC. Louna Ribadeira, topschutster van het voorbije EK U19 in België, scoorde daar de strafschop van de kwalificatie voor het team uit de Franse hoofdstad, Ook Juventus ging na strafschoppen onderuit tegen Eintracht Frankfurt (5-4) terwijl het Spaanse Levante met wereldkampioene Alba Redondo (die de tweede Spaanse goal lukte) nog teruggehaald en uitgeschakeld werd door FC Twente. Het Albanese Vllaznia, dat vorig jaar nog de groepsfase van deze competitie haalde, moet dit jaar na de eerste ronde het Europese avontuur vaarwel zeggen na verlies op eigen veld tegen Valur Reykjavik! Tot slot nog meegeven dat Valerenga het tweede Noorse team is dat naar de tweede ronde mag. Elise Thorsnes zorgde in de 3de minuut van de toegevoegde tijd van de tweede verlenging voor de 2-2-eindstand waarna er 21 succesvolle strafschoppen werden genomen. Doelvrouw Kelsey Daugherty van Celtic zag haar inzet met rechts gestopt door de Noorse doelvrouw Guro Pettersen waardoor het uiteindelijk 11-10 werd.

***Finales – Eerste ronde – UEFA Women’s Champions League 2023/24 – Groep 5:

RSC Anderlecht – Brann 0-3 (rust: 0-2);

Doelpunten: 22′ Amalie Eikland 0-1, 28′ Larissa Crummer 0-2, 84′ Amalie Eikeland 0-3.

Herbekijk de volledige wedstrjid RSC Anderlecht – Brann dankzij Gieksa TV:

***Wedstrijd voor de derde plaats – UEFA Women’s Champions League 2023/24 – Groep 5:

Lokomotiv Stara Zagora – GKS Katowice 0-0 na verlengingen (rust: 0-0) (1-3 na strafschoppen);

Doelpunten: geen.

Strafschoppen: Anastasiia Skorynina gered door Weronika Klimek (GKS Katowice), Marlene Hajduk 0-1, Petya Petkova (LS Zagora) trapte tegen de paal, Anita Turkiewicz gered door Roksana Shahanska (LS Zagora), Nora Dimitrova 1-1, Anna Konkol 1-2, Yanitsa Ivanova gered door Weronika Klimek (GKS Katowice), Anna Krakowiak 1-3.

Bekijk de video van de wedstrijd voor de derde plaats via Gieksa TV:

Dit zijn alle uitslagen van de finales in het ‘Kampioenen Spoor’ (Champions Path).

Dit zijn alle uitslagen van de finales in het ‘Liga Spoor’ (League Path):

Dit zijn alle uitslagen van de wedstrijden voor de derde plaats (League Path):

Nog meegeven dat de loting voor de tweede ronde op vrijdag 15 september 2023 is. De finale is op het einde van het seizoen 2023/24 voorzien in Bilbao!

Voor alle wedstrijden van de eerste ronde ga naar:

Website UEFA – UWCL 2023/24 – Uitslagen

Lees nog meer over de editie 2023/24 van de UEFA Women’s Champions League via:

UEFA.com – UWCL 2023/24

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share