Share

Op donderdag 14 september 2023 heeft de Wereldvoetbalbond FIFA de namen bekendgemaakt van de speelsters, spelers en coaches die in aanmerking komen voor The Best FIFA Football Awards in het vrouwen- en het mannenvoetbal.

Bij deze verkiezing is het niet alleen aan een groep journalisten en juryleden om hun stem over te maken maar ook de fans waar die zich ook op de planeet bevinden mogen hun stem uitbrengen voor de zeven verschillende categorieën die voorgesteld worden namelijk The Best FIFA Women’s Player, The Best FIFA Men’s Player, The Best FIFA Women’s Coach, The Best FIFA Men’s Coach, The Best FIFA Women’s Goalkeeper, The Best FIFA Men’s Goalkeeper and The FIFA Fan Award. Ze hebben daarvoor de tijd tot en met vrijdag 6 oktober 2023 om middernacht.

 

***In het vrouwenvoetbal komen volgende 16 namen in aanmerking voor de trofee The Best FIFA Women’s Player:

Het zijn in alfabetische volgorde:

Aitana Bonmati (FC Barcelona / Spanje), Linda Caicedo (Real Madrid / Colombia), Rachel Daly (Aston Villa / Engeland), Kadidiatou Diani (Olympique Lyonnais / Frankrijk), Caitlin Foord (Arsenal / Australië), Mary Fowler (Manchester City / Australië), Alex Greenwood (Manchester City / Engeland), Jennifer Hermoso (Pachuca / Spanje), Lindsey Horan (Olympique Lyonnais / Verenigde Staten), Amanda Ilestedt (Arsenal / Zweden), Lauren James (Chelsea / Engeland), Sam Kerr (Chelsea / Australië), Mapi Leon (FC Barcelona / Spanje), Hinata Miyazawa (Manchester United / Japan), Salma Paralluelo (FC Barcelona / Spanje), Keira Walsh (FC Barcelona / Engeland);

 

***Voor The Best FIFA Women’s Coach werden er 5 coaches genomineerd:

Peter Gerhardsson (Zweden), Jonatan Giraldez (FC Barcelona), Tony Gustavsson (Australië) Emma Hayes (Chelsea) en Sarina Wiegman (Engeland).

 

***Voor The Best FIFA Women’s Goalkeeper is er keuze uit 7 doelvrouwen:

Mackenzie Arnold (West Ham United en Australië), Ann-Katrin Berger (Chelsea en Duitsland), Catalina Coll (FC Barcelona en Spanje), Mary Earps (Manchester United en Engeland), Christiane Endler (Olympique Lyonnais en Chili), Zecira Musovic (Chelsea en Zweden), Sandra Panos Garcia-Villamil (FC Barcelona en Spanje).

 

Wie er allemaal voor de trofees bij de mannen genomineerd zijn en wie vorig jaar allemaal won kan U bekijken via:

Website FIFA – The Best FIFA Football Awards 2023

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

Share