Share

De derde speeldag in de Women’s Lotto Super League 2023/24 werd gespreid over zes dagen en dat omdat de Belgische landskampioen Europees in actie kwam. Voor de andere wedstrijden begon het op vrijdagavond 8 september 2023 toen FWS Woluwe in het Fallonstadion KRC Genk Ladies ontving op het ogenblik dat in het Koning Boudewijnstadion de Memorial Van Damme plaatsvond.

Een atletiekpiste kan je ook in het Fallonstadion van Sint-Lambrechts-Woluwe vinden maar de Women’s Lotto Super League gaat wel degelijk over voetbal en niet over atletiek tot spijt van sommigen die zo graag met loopcijfers uitpakken! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

De Memorial Van Damme is een fantastisch evenement en misschien wel leuk voor de coaches die graag selecteren op basis van loopcijfertjes maar daarbij wel vergeten dat vooral voetbalkwaliteiten, techniek en het scoren van doelpunten nodig zijn om wedstrijden te winnen. Waarom denkt U dat er een doel staat op een voetbalveld? Nu je kon op die vrijdagavond dus ook in Woluwe terecht (met eveneens een piste rond het veld) voor het duel tussen Fémina White Star en KRC Genk Ladies. De thuisploeg had onder leiding van Audrey Demoustier op voorsprong kunnen klimmen maar op aangeven van Kenza Vrithof en na een duel met Charlotte Tison was het uiteindelijk de hand van Mirthe Claes die de poging van Daphne Wertbrouck tegen de paal tikte (36ste minuut). Kort voor de rust was het echter Lyndsey Van Belle met een hakje doorgestuurd door Thirsa De Meester die bal aan de voet haar flank afging en eenmaal de zestien binnengekomen knap met rechts raak trof (0-1). Het had voor de rust zelfs 0-2 kunnen zijn maar na een doorsteekbal van Luna Vanzeir en een assist van Gwyneth Vanaenrode was het uiteindelijk Lisa Petry die nog naast trapte. Ook in de tweede helft domineerden de bezoekers en eerst zorgde Ella Van Kerkhoven met het hoofd voor dubbele cijfers (0-2) om vervolgens vanop de strafschopstip haar tweede van de avond te scoren (0-3).

Terwijl Ella Van Kerkhoven de strafschop binnentrapte stond Ellen Charlier, hier op de voorgrond, ondanks een rode kaart nog op het veld! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Die strafschop kwam er na een fout van Ellen Charlier net binnen de zestien op Lisa Petry. Ellen Charlier kreeg rood maar bleef gewoon op het veld staan terwijl de strafschop werd getrapt. Gelukkig had de assistent-scheidsrechter het gemerkt en dus moest de strafschop nog eens overgenomen worden vooraleer die 0-3 op het scorebord stond. In de toegevoegde tijd van de tweede helft trapte Luna Vanzeir op aangeven van Lisa Petry nog haar derde van het seizoen tegen de netten. Vorig seizoen was ze in Woluwe matchwinnaar voor KRC Genk Ladies en ook dit seizoen trof ze uiteindelijk raak in het Fallonstadion. KRC Genk Ladies nam zo eigenlijk wel vlot afstand van een onmondig Woluwe.

Luna Vanzeir scoorde voorlopig in elke competitie wedstrijd van KRC Genk Ladies dit seizoen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Bij extreme temperaturen speelden Sporting de Charleroi en Club YLA op zaterdagnamiddag hun derde wedstrijd van het seizoen. De vrouwelijke Zebra’s waren de besten maar ze kwamen helaas niet tot scoren. Anaïs Bey-Temsamani trof wel halfweg de eerste helft de lat voor Sporting de Charleroi terwijl Davinia Vanmechelen dat in het laatste kwartier ook deed voor Club YLA. Het bleef uiteindelijk 0-0 waardoor beide teams nu twee wedstrijden ongeslagen zijn.

Davinia Vanmechelen van Club YLA met in haar rug Anais Bey Temsamani van Sporting de Charleroi! Beiden troffen op Mambourg in het onderlinge duel van de derde speeldag de lat! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

KAA Gent Ladies, dat als enige ploeg nog geen doelpunt had moeten toestaan, trok op zaterdagavond naar Oud-Heverlee waar dat cijfer op het halfuur sneuvelde toen Marie Detruyer een voorzet van Maurane Marinucci binnentrapte (1-0). Vijf minuten later zorgde Nikée van Dijk voor de dubbele voorsprong op aangeven van Jeslynn Kuijpers (2-0). Diezelfde van Dijk speelde kort na het uur Ines Van Gansbeke uit om vervolgens 3-0 aan te tekenen waarna de ingevallen Zarah Taillieu met een knappe bal vanop rechts met de linkervoet doelvrouw Noelia Gil Pérez te grazen nam (3-1). Marie Detruyer zette met een schot met rechts de eindcijfers op het bord (4-1).

Marie Detruyer (tweede van links) en Nikée van Dijk (tweede van rechts) waren goed voor de Leuvense doelpunten tegen KAA Gent Ladies. U ziet ook nog Hannah Eurlings (links) en Jeslynn Kuijpers (rechts)! Foto – (c) Sportpix.be / Maarten Straetemans

KV Mechelen kwam op zondagnamiddag voor het eerst in Kontich op voorsprong tegen Standard dankzij ex-vrouwelijke Rouche en naar Mechelen overgestapte Aster Janssens (1-0). Een kopbalgoal van Mariam Abdulai Toloba (1-1), haar derde doelpunt van het seizoen in evenveel duels, en het eerste competitiedoelpunt van Iers international Amber Barrett (1-2) zorgden voor de Luikse voorsprong halfweg. In de tweede helft verloor Standard dan Mariam Abdulai Toloba met een blessure maar het kon toch nog verder uitlopen dankzij Justine Blave (1-3).

De Ierse Amber Barrett lukte op Kontich haar eerste competitiedoelpunt voor Standard tegen KV Mechelen! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Na hun Europese uitschakeling tegen het Noorse Brann en terugkeer uit het Poolse Katowice moest RSC Anderlecht midweeks voetballen op The Farm. Lore Jacobs, profvoetbalster van het jaar maar merkwaardig genoeg niet geselecteerd bij de Belgian Red Flames, opende de score met een kopbal na een vrije trap van Laura De Neve (0-1). Kort voor het uur lukte Imani Prez na zwak ingrijpen van de paars-witte doelvrouw de gelijkmaker (1-1). Het was Esther Buabadi (ex-SV Zulte Waregem) die kort voor het einde van de wedstrijd de titelverdediger toch nog de drie punten bezorgde toen ze een half mislukt schot van Silke Vanwijnsberghe succesvol in de hoek trapte (1-2). Zo kon RSC Anderlecht net voor hun bezoek aan bekerhouder Standard toch leider OHL Women in het vizier houden.

Imani Prez van SV Zulte Waregem was de tweede speelster die dit seizoen in de Belgische competitie scoorde tegen titelverdediger RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***Women’s Lotto Super League – 3de speeldag:

Gespeeld op vrijdagavond 8 september 2023:

FWS Woluwe – KRC Genk Ladies 0-4 (rust: 0-1);

Doelpunten: 42′ Lyndsey Van Belle 0-1, 58′ Ella Van Kerkhoven 0-2, 85′ Ella Van Kerkhoven 0-3 op strafschop, 90′ Luna Vanzeir 0-4.

Rode kaart: 85′ Ellen Charlier (FWS Woluwe) (na fout op Lisa Petry).

Luister naar Lyndsey Van Belle (KRC Genk Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Daphne Wertbrouck (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Gespeeld op zaterdag 9 september 2023:

Sporting de Charleroi – Club YLA 0-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: geen.

OHL Women – KAA Gent Ladies 4-1 (rust: 2-0);

Doelpunten:  30′ Marie Detruyer 1-0, 35′ Nikée van Dijk 2-0, 64′ Nikée van Dijk 3-0, 85′ Zarah Taillieu 3-1, 87′ Marie Detruyer 4-1.

Zarah Taillieu (helemaal rechts) lukte een knap doelpunt voor KAA Gent Ladies tegen haar ex-club OHL Women! Foto – (c) Sportpix.be / Maarten Straetemans

Gespeeld op zondag 10 september 2023:

KV Mechelen – Standard 1-3 (rust: 1-2);

Doelpunten: 8′ Aster Janssens 1-0, 27′ Mariam Abdulai Toloba 1-1, 40′ Amber Barrett 1-2, 68′ Justine Blave 1-3.

Gespeeld op woensdag 13 september 2023:

SV Zulte Waregem – RSC Anderlecht 1-2 (rust: 0-1);

Doelpunten: 9′ Lore Jacobs 0-1, 58′ Imani Prez 1-1, 85′ Esther Buabadi 1-2.

Bekijk beelden van SV Zulte Waregem – RSC Anderlecht met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

Bekijk een samenvatting van alle duels met dank aan de Pro League / DAZN Eleven Sports:

***De stand na de derde speeldag:

1. OHL Women 3-9 (13-4);

2. RSC Anderlecht 3-7 (6-2);

3. Standard 3-7 (5-2);

4. KRC Genk Ladies 3-6 (8-5);

5. Club YLA 3-4 (4-3);

6. KAA Gent Ladies 3-4 (3-4);

7. SV Zulte Waregem 3-3 (6-7);

8. Sporting de Charleroi 3-2 (2-3);

9. KV Mechelen 3-0 (2-10);

10.FWS Woluwe 3-0 (1-10);

***De topschutters na de derde speeldag zijn:

3 goals:

Dilja Zomers (OHL Women); Davinia Vanmechelen (Club YLA), Luna Vanzeir (KRC Genk Ladies), Marie Detruyer (OHL Women), Mariam Abdulai Toloba (Standard), Lore Jacobs (RSC Anderlecht);

Mariam Abdulai Toloba zorgde in elke competitiewedstrijd van Standard dit seizoen al voor een doelpunt! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

2 goals:

Lisa Petry (KRC Genk Ladies), Hannah Eurlings (OHL Women), Aurélie Reynders (OHL Women), Ella Van Kerkhoven (KRC Genk Ladies), Nikée van Dijk (OHL Women), Imani Prez (SV Zulte Waregem),, Esther Buabadi (RSC Anderlecht).

Esther Buabadi scoorde het winnende doelpunt voor RSC Anderlecht op bezoek bij haar ex-club SV Zulte Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

1 goal:

Romane Jadoulle (Sporting de Charleroi), Luisa Blumenthal (SV Zulte Waregem), Rose Adewusi (SV Zulte Waregem), Céline Verdonck (FWS Woluwe),, Sejde Abrahamsson (Club YLA), Gaëlle Nierynck (KAA Gent Ladies), Ines Van Gansbeke (KAA Gent Ladies), Jeslynn Kuijpers (OHL Women), Elke Van Gorp (SV Zulte Waregem),, Lisa Lefere (SV Zulte Waregem), Amélie Delabre (RSC Anderlecht), Daisy Baudewijns (KV Mechelen), Ilona Crea (Sporting de Charleroi), Lyndsey Van Belle (KRC Genk Ladies), Zarah Taillieu (KAA Gent Ladies), Aster Janssens (KV Mechelen), Amber Barrett (Standard), Justine Blave (Standard).

OHL Women zorgde voorlopig voor een perfect parkoers met een 9 op 9 na 3 speeldagen! Foto – (c) Sportpix.be / Maarten Straetemans

***Dit is het programma van de vierde speeldag:

Op vrijdag 15 september 2023:

Sporting de Charleroi – FWS Woluwe (20u);

KRC Genk Ladies – OHL Women (20u30);

Op zaterdag 16 september 2022 met:

Standard – RSC Anderlecht (13u30);

Club YLA – KV Mechelen (16u15);

Op zondag 17 september 2023:

KAA Gent Ladies – SV Zulte Waregem (14u);

***Daarna volgt er een stop voor de allereerste wedstrijden in de UEFA Women’s Nations League van de Belgian Red Flames met op vrijdag 22 september 2023 thuis tegen Nederland en op dinsdag 26 september 2023 uit bij Schotland.

Na de 4de speeldag in het nieuwe seizoen debuteren de Belgian Red Flames in de UEFA Women’s Nations League met een derby der Lage Landen tegen Nederland! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***Dit is het programma van de vijfde speeldag:

Op zaterdag 30 september 2023:

KAA Gent Ladies – Sporting de Charleroi (13u30);

Standard – KRC Genk Ladies (16u, op Sclessin);

SV Zulte Waregem – FWS Woluwe (16u);

RSC Anderlecht – Club YLA (18u30);

KV Mechelen – OHL Women (19u in Kontich)

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share