Share

Tessa Wullaert gaat de komende twee seizoenen in Duitsland voetballen.

Tessa Wullaert, die afgelopen zaterdag 23 mei 2015 nog het winnende doelpunt scoorde voor de Belgian Red Flames op Stayen tegen Noorwegen, heeft haar droomtransfer beet. Het grootste Belgische talent sinds jaren, geboren op 19 maart 1993, gaat voor twee seizoenen voetballen bij VfL Wolfsburg, de Duitse bekerwinnaar en tweevoudig winnaar van de UEFA Women’s Champions League. Trainer Ralf Kellermann was al een tijdje gecharmeerd van de voetbalkunsten van de ex-speelster van KRC Harelbeke, Dames Zultse VV en SV Zulte Waregem die in 2013 met RSC Anderlecht haar eerste Belgische beker won en in 2014 en 2015 voor het eerst Belgisch landskampioen werd aan de boorden van de Maas met Standard, daar in 2014 ook een tweede Belgische beker veroverde en in 2015 zelfs de titel in de Women’s BeNeLeague wegkaapte en daarenboven ook nog eens topschutster van die grensoverschrijdende competitie werd met 18 goals als opvolgster van Vivianne Miedema (inmiddels bij Bayern München en ex-SC Heerenveen). Tessa Wullaert, die einde contract was bij de vrouwelijke Rouches, komt bij VfL Wolfsburg bij een supersterke ploeg terecht. Nadine Kessler is de wereldvoetbalster van het jaar 2014, Alexandra Popp, de Duitse voetbalster van het jaar en op het middenveld staat er ook nog ene Lena Goessling, in 2013 uitgeroepen tot ‘Woman of the match’ in de UWCL-finale op Stamford Bridge tegen Lyon. Verder is er het Noorse dribbelwonder Caroline Graham Hansen, die het komende WK mist vanwege een knieblessure terwijl ook de Zwitserse Lara Dickenmann, die de voorbije jaren alles won met Lyon, na haar overstap uit Frankrijk straks een ploeggenote wordt.

 

Tessa Wullaert, die al 23 doelpunten scoorde in 33 interlands voor België, is niet de eerste Belgische voetbalster die in Duitsland terechtkomt. Eerder gingen speelsters als Nadia Dermul (FCR Duisburg), Inge Heiremans (VfL Wolfsburg), Femke Maes (FCR Duisburg), Heleen Jaques (Herforder SV en Turbine Potsdam) en Jessy Atila (bij ons nog bekend als Jessy Torreele) (Herforder SV) hun geluk beproeven in de belangrijkste competitie in het vrouwenvoetbal. Op donderdag 9 juli 2015 wordt Tessa in Wolfsburg verwacht om aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen te beginnen waarvan de eerste speeldag op zaterdag 29 en zondag 30 augustus 2015 op het programma staat. Noteer alvast ook de datum van de finale van de UEFA Women’s Champions League volgend jaar op donderdag 26 mei 2016 in het Italiaanse Reggio Emilia. Best mogelijk dat we dan een opvolgster hebben voor Femke Maes, die in 2009 de UEFA Women’s Cup won.

 

Luister naar het interview met Tessa Wullaert afgelopen zaterdag 23 mei 2015 op Stayen na België – Noorwegen via:

Vrouwenteam.tv

Lees het allereerste interview met Tessa Wullaert via:

Archief Vrouwenteam.be

Bekijk twee doelpunten van Tessa Wullaert voor de Belgian Red Flames in de WK-kwalificatiecampagne op Het Kiel tegen Portugal via:

https://www.youtube.com/watch?v=cOjWv5OOm4I

 

Lees meer over de transfer van Tessa Wullaert naar de Bundesliga via:

http://www.dfb.de/allianz-frauen-bundesliga/news-detail/tessa-wullaert-wechselt-von-standard-luettich-nach-wolfsburg-123716/

en via:

https://www.vfl-wolfsburg.de/info/frauen/aktuelles/detailseite/artikel/stuermerin-verstaerkt-vfl-38275.html

Share