Share

Op vrijdag 20 oktober 2023 stond in Nyon voor de derde keer de loting voor de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League op het programma. Het was 83-voudig Oostenrijks international Viktoria Schnaderbeck, ex-speelster van Bayern München, Arsenal die de ploegen in de juiste groepen mocht plaatsen.

Viktoria Schnaderbeck, hier aan de bal tijdens de Cyprus Women’s Cup tegen de Belgian Red Flames, mocht op vrijdag 20 oktober 2023 de loting doen voor de derde editie van de groepsfase van de UWCL! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Dit is het resultaat van de loting:

Groep A bestaat uit titelverdediger FC Barcelona, het Zweedse Rosengard, Benfica en Eintracht Frankfurt. Opmerkelijk is dat FC Barcelona, het Zweedse Rosengard en Benfica vorig seizoen ook al in de groepsfase tegenover mekaar stonden toen met Bayern München als Duitse tegenstander nu is het dus Eintracht Frankfurt geworden!

In groep B vinden we achtvoudig winnaar Olympique Lyonnais terug samen met Slavia Praag, Sankt Pölten en het Noorse SK Brann. Slavia Praag en het Oostenrijkse Sankt Pölten staan net als vorig seizoen opnieuw in de groepsfase tegenover mekaar!

Groep C zal gespeeld worden door grote namen als Bayern München, Paris Saint-Germain, AS Roma en Ajax, dat de thuiswedstrijden in de Johan Cruijff ArenA zal spelen.

In groep D mogen Chelsea, Real Madrid, het Zweedse Häcken BK en nieuwkomer Paris FC het opnemen tegen mekaar. Engels landskampioen Chelsea zal dit seizoen alle thuiswedstrijden op Stamford Bridge spelen. Vorig seizoen moest het in de groepsfase ook tegen Real Madrid uitkomen maar dat duel werd nog gespeeld op Kingsmeadow.

 

De groepsfase zal plaatsvinden vanaf de eerste speeldag op dinsdag 14 en woensdag 15 november 2023 tot en met de zesde speeldag op dinsdag 30 en woensdag 31 januari 2024. De volledige kalender zal op zaterdag 21 oktober 2023 door de UEFA worden bekendgemaakt.

De groepswinnaar en de tweede in elke groep stoot door naar de kwartfinales die worden gespeeld in maart 2024, de halve finales staan in april 2024 op het programma en de finale van het seizoen 2023/24 is op zaterdag 25 mei volgend jaar in Bilbao.

U kan nog eens alle resultaten van de tweede ronde bekijken via:

UEFA.com – UWCL 2023/24

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share