Share

Op de achtste speeldag in de Women’s Lotto Super League en kort na het verrassende succes van de Belgian Red Flames in de UEFA Women’s Nations League tegen Europees kampioen in Leuven mocht het Belgische publiek zich opnieuw opmaken voor een affiche in het vrouwenvoetbal. Titelverdediger RSC Anderlecht ontving inmmers in het Lotto Park met OHL Women de grootste concurrent in de titelstrijd van de voorbije seizoenen.

Jeslynn Kuijpers van OHL Women probeert de bal bij zich te houden met Lore Jacobs en Amelie Delabre in de buurt! Sarah Wijnants kijkt vanuit de verte toe! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Het was echter OHL Women dat in deze wedstrijd het laken naar zich toe trok. Het kwam op voorsprong via Dilja Yr Zomers die met de rechtervoet een voorzet van Maria Detruyer in het Anderlechtse doel trapte (0-1) en het was diezelfde speelster uit Ijsland die na een diepe bal van Sari Kees in het begin van de tweede helft de score verdubbelde toen ze de bal koel en vastbesloten voorbij de uitgelopen Seraina Friedli in doel trapte en zo voorlopig met 8 goals alleen topschutter werd in de Women’s Lotto Super League (0-2). Vrouwelijk paars-wit leek onder impuls van een hard werkende Amélie Delabre een terugkeer te kunnen forceren. Even na het uur lukte de Franse van dichtbij de aansluitingstreffer op aangeven van Sakina Ouzraoui (1-2) maar nauwelijks een minuut later had vrouwelijk OHL opnieuw een dubbele voorsprong dankzij een knap schot van net in de zestien van Nikée van Dijk die de bal aangespeeld kreeg door Valesca Ampoorter (1-3). In het slot van de wedstrijd trof de Nederlandse Jeslynn Kuijpers nog de lat met een schot vanop dertig meter (88ste minuut). OHL Women mocht dus met de drie punten en de titel van herfstkampioen naar huis in de wetenschap ook dat het de week nadien opnieuw tegen RSC Anderlecht moest aantreden maar dan in het kader van de achtste finales van de Beker van België.

Dilja Yr Zomers scoorde op zaterdag 4 november 2023 meteen twee keer voor OHL Women op bezoek bij RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

De vrouwenteams van KRC Genk en KAA Gent gingen na een eerste helft zonder veel kansen met een brilscore de rust in. In de tweede helft kreeg de thuisploeg dan de betere kansen maar Riet Maes, die meeval had toen Gwyneth Van Aenrode de paal trof en Gwen Duijsters de lat, hield de nul op het bord. Amber Maximus kopte naar het einde van de wedstrijd toe nog een kans voor de bezoekers naast waardoor het uiteindelijk 0-0 bleef!

Een duel op het middenveld tussen Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies) en Elfi Maass (KAA Gent Ladies). Dit duel eindigde op een scoreloos gelijkspel! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

Op Sclessin hield Lowiese Seynhaeve haar ploeg in de eerste helft met knappe reddingen bij pogingen van Noémie Gelders en Amber Barrett. Na de rust kreeg Elke Van Gorp de beste kans voor SV Zulte Waregem maar ze vond Lise Musique op haar weg. Lowiese Seynhave hield vervolgens ook Noémie Gelders opnieuw van een doelpunt maar toen Nicky Van Den Abbeele even over het uur de bal kwijtspeelde aan Mariam Abdulai Toloba was ze in die één tegen één situatie kansloos (1-0, 63ste minuut). Helemaal op het einde van de wedstrijd hield Liesa Capiau nog een poging van Amber Barrett van de lijn zodat het uiteindelijk in Standard – SV Zulte Waregem 1-0 bleef.

Mariam Abdulai Toloba zorgde op zaterdagavond 4 november 2023 nog maar eens voor het winnende doelpunt voor Standard! Foto – (c) Sportpix.be /| Mickael Marquet

Op bezoek bij FWS Woluwe nam Club YLA een goede start. Eerst werd een kopbal van Sejde Abrahamsson na een hoekschop van Davinia Vanmechelen door doelvrouw Sofie Tans en met de hulp van Stefanie Deville van de ljin gered (3de minuut). Even later was het wel raak. Davinia Vanmechelen lanceerde met een perfecte trap Angel Kerkhove. Zij zette ook nog Britt Vanhamel opzij vooraleer ze met links binnentrapte (0-1, 7de minuut). Daarna trof Davinia Vanmechelen met een hoekschop nog de paal maar dan vergat Club YLA lang om het verschil definitief te maken. Nadat Celien Guns in het begin van de tweede helft de paal trof (48ste minuut) was het uiteindelijk Rania Boutiebi die in het slot op aangeven van Davinia Vanmechelen de eindstand op het bord zette (0-2, 83ste minuut).

Angel Kerkhove, hier tussen Sejde Abrahamsson en Jody Vangheluwe, scoorde de openingstreffer voor Club YLA op bezoek bij FWS Woluwe waar het uiteindelijk ook de drie punten behaalde! Foto – (c) Sportpix.be / Maarten Straetemans

Op bezoek in Kontich bij KV Mechelen kon Romane Jadoulle de score al in de eerste minuut openen na een assist van Célia Ernesti die wel nog even aangeraakt werd door een Mechelse verdediger (0-1). Nog voor het kwartier stond het zelfs 0-2 na een kopbalgoal van Perrine Balant die profiteerde van een aarzeling in de Mechelse verdediging. Op aangeven van Chloe Van Mingeroet kon Ibtissam Bouharat dan al snel de aansluitingstreffer scoren (1-2). Even later nam diezelfde Bouharat met een vrije trap vanop links doelvrouw Cellya Carette te grazen en zo stond het dus na een spektaculair begin 2-2. Nog voor het halfuur kwam Charleroi met tien te staan na een tweede gele kaart en dus rood voor Leila Seret na een fout op Daisy Baudewyns (29ste minuut). Meteen na de rust lukte Ibtissam Bouharat haar derde goal van de avond na alweer een vrije trap waarbij de doelvrouw van Sporting de Charleroi zich opnieuw liet verrassen (3-2). In het slot was het Lore Nuyens die op aangeven van Aster Janssens de 4-2-eindstand op het bord zette! 

KV Mechelen won na de thuiswedstrijd tegen FWS Woluwe nu ook tegen Sporting de Charleroi waardoor het nu 6 punten heeft na 8 wedstrijden in de Women’s Lotto Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

***Dit zijn alle doelpuntenmakers op de 8ste speeldag in de Women’s Lotto Super League:

Vrijdagavond gespeeld:

FWS Woluwe – Club Brugge 0-2 (rust: 0-1);

Doelpunten: 7′ Angel Kerkhove 0-1, 83′ Rania Boutiebi 0-2.

Luister naar Jorijn Covent (Club YLA) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Angel Kerkhove (Club YLA) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Sejde Abrahamsson (Club YLA) dankzij Vrouwenteam TV:

KV Mechelen – Sporting de Charleroi 4-2 (rust: 2-2);

Doelpunten: 1′ Romane Jadoulle 0-1, 14′ Perrine Balant 0-2, 21′ Ibtissam Bouharat 1-2, 24′ Ibtissam Bouharat 2-2, 48′ Ibtissam Bouharat 3-2,  82′ Lore Nuyens 4-2.

Rode kaart: 29′ Leila Seret (Sporting de Charleroi) (2x geel).

KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies 0-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: geen.

Zaterdag gespeeld:

RSC Anderlecht – OHL Women 1-3 (rust: 0-1);

15′ Dylja Ir Zomers: 0-1, 50′ Dylja Ir Zomers: 0-2, 65′ Amélie Delabre 1-2, 66′ Nikée Van Dijk: 1-3

Bekijk een samenvatting met dank aan RSCA TV / DAZN Eleven Sports:

Standard – SV Zulte Waregem 1-0 (rust: 0-0);

Doelpunt: 63′ Mariam Abdulai Toloba 1-0.

Bekijk een samenvatting van alle duels met dank aan de Pro League / DAZN Eleven Sports:

***De stand na de achtste speeldag:

1. OHL Women 8-22 (31-9);

2. Standard 8-16 (12-8);

3. RSC Anderlecht 8-14 (17-9);

4. Club YLA 8-14 (13-6);

5. KAA Gent Ladies 8-14 (9-7);

6. KRC Genk Ladies 8-11 (15-13);

7. SV Zulte Waregem 8-10 (11-10);

8. KV Mechelen 8-6 (11-25);

9.FWS Woluwe 8-3 (5-23) (1+);

10.Sporting de Charleroi 8-3 (6-20) (0+);

***De topschutters na de achtste speeldag zijn:

8 goals:

Dilja Yr Zomers (OHL Women);

Dilja Yr Zomers is met haar dubbel in het Lotto Park op bezoek bij RSC Anderlecht voor het eerst alleen topschutter in de Belgische Women’s Lotto Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

7 goals:

Davinia Vanmechelen (Club YLA);

6 goals:

Niemand.

5 goals:

Marie Detruyer (OHL Women), Lore Jacobs (RSC Anderlecht), Nikée van Dijk (OHL Women);

4 goals:

Ella Van Kerkhoven (KRC Genk Ladies), Amber Barrett (Standard),, Lore Nuyens (KV Mechelen), Mariam Abdulai Toloba (Standard);

3 goals:

Luna Vanzeir (KRC Genk Ladies), Elke Van Gorp (SV Zulte Waregem), Jeslynn Kuijpers (OHL Women), Lisa Petry (KRC Genk Ladies), Ibtissam Bouharat (KV Mechelen).

2 goals:

Hannah Eurlings (OHL Women), Aurélie Reynders (OHL Women), Imani Prez (SV Zulte Waregem),, Esther Buabadi (RSC Anderlecht),, Gaëlle Nierynck (KAA Gent Ladies), Lisa Lefere (SV Zulte Waregem), Noémie Gelders (Standard), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Aster Janssens (KV Mechelen), Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Thirsa De Meester (KRC Genk Ladies), Fleur Van Daele (KAA Gent Ladies), Sakina Ouzraoui Diki (RSC Anderlecht), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Romane Jadoulle (Sporting de Charleroi), Amélie Delabre (RSC Anderlecht);

1 goal:

Luisa Blumenthal (SV Zulte Waregem), Rose Adewusi (SV Zulte Waregem), Céline Verdonck (FWS Woluwe),, Sejde Abrahamsson (Club YLA), Ines Van Gansbeke (KAA Gent Ladies),, Daisy Baudewijns (KV Mechelen), Ilona Crea (Sporting de Charleroi), Lyndsey Van Belle (KRC Genk Ladies), Zarah Taillieu (KAA Gent Ladies), Justine Blave (Standard), Ellen Charlier (FWS Woluwe), Marine Rosala (FWS Woluwe), Sari Kees (OHL Women), Hanna Stenberg (Club YLA), Aisse Tamara Gumbs (Club YLA), Stephanie Gbogou Drepoba (SV Zulte Waregem), Laura Vervacke (SV Zulte Waregem),  Elfi Maass (KAA Gent Ladies), Daphné Wertbrouck (FWS Woluwe), Valesca Ampoorter (OHL Women), Ludmila Matavkova (RSC Anderlecht), Sterre Gielen (Club YLA), Maud Coutereels (Standard), Shari Van Belle (KRC Genk Ladies), Saar Janssen (OHL Women), Lana Galob (OHL Women), Charlotte Faity (Sporting de Charleroi), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Noa Corbeels (KV Mechelen), Charlotte Mahieu (FWS Woluwe), Perrine Balant (Sporting de Charleroi), Angel Kerkhove (Club YLA), Rania Boutiebi (Club YLA).

Owngoals:

Jasmien Mathys (KAA Gent Ladies) voor Sporting de Charleroi, Leila Seret (Sporting de Charleroi) voor OHL Women, Florine Danquoins (Sporting de Charleroi) voor OHL Women.

***Dit is het programma van de negende speeldag op vrijdag 17 november 2023:

Sporting de Charleroi – RSC Anderlecht (20u in Marcinelle);

KAA Gent Ladies – KV Mechelen (20u30 in Oostakker);

Op zaterdag 18 november 2023:

Standard – FWS Woluwe (13u30 op Sclessin);

SV Zulte Waregem – KRC Genk Ladies (16u in Zulte);

Club YLA – OHL Women (16u15 in Aalter);

***Dit is het programma van de tiende speeldag op vrijdag 24 november 2023:

FWS Woluwe – Sporting de Charleroi (20u30);

Op zaterdag 25 november 2023:

KRC Genk Ladies – Standard (13u30);

KV Mechelen – Club YLA (19u);

RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies (19u);

OHL Women – SV Zulte Waregem (19u);

***Interlandbreak UEFA Women’s Nations League met België – Schotland (op vrijdag 1 december 2023 in Leuven) en Nederland – België – Engeland (op dinsdag 5 december 2023 in Tilburg).

Tickets voor België – Schotland zijn te koop via deze link:

Website RBFA / KBVB – Tickets België – Schotland

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share