Op zondag 12 november 2023 kreeg het vrouwenteam van R. Union SG in het kader van de 7de speeldag in de Interprovinciale reeks ACFF op het Sportcomplex Corneille Barca aan de Lenniksebaan in Anderlecht het bezoek van het nog ongeslagen RUS Loyers. De wedstrijd werd in de vroege namiddag gespeeld omdat de verlichting het daar voorlopig niet doet.

U kan een samenvatting van dit duel bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

RUS Loyers won dus met 1-5 op bezoek bij R. Union SG in een wedstrijd waarin alle doelpunten voor de rust vielen. Valentine Hannecart opende al vroeg de score (0-1, 6de minuut) maar Laura Ocampo kon even later de thuisploeg opnieuw op gelijke hoogte brengen (1-1, 10de minuut). Via Elsa Soleil (17de minuut) en een kopbal van Valentine Hannecart (21ste minuut) na een hoekschop van Laura Baudracco liepen de bezoekers uit tot 1-3. Na balverlies in de verdediging van Union profiteerde Louna Custinne die op aangeven van Elsa Soleil op het halfuur de 1-4 lukte (30ste minuut). Vier minuten later zette Alice Van Hamme vanop de strafschopstip de 1-5-eindstand op het bord (34ste minuut) want na de rust werd er niet meer gescoord.

RUS Loyers werd na de winst op bezoek bij R. Union SG alleen leider in de Interprovinciale reeks ACFF! Foto – (c) RUS Loyers

RUS Loyers werd zo na 7 speeldagen alleen leider met nog altijd het maximum van de punten 21 op 21. Het beloftenteam van FWS Woluwe, dat vooraf 18 op 18 had, verloor immers op zaterdag 11 november 2023 al met 6-0 op bezoek bij Sibret. Union zakt na het vierde verlies op rij terug in het klassement naar de 8ste plaats met nu 9 punten op 21. Op de volgende speeldag op zaterdag 18 november 2023 ontvangt RUS Loyers in de Namense derby RCS Andennais terwijl R. Union SG op bezoek gaat bij FC Irlande Auderghem. Op zaterdag 25 november 2023 gaat RUS Loyers dan op bezoek bij Sibret terwijl R. Union SG op zondag 26 november 2023 het derde elftal van Standard mag ontvangen.