Share

Op zondag 12 november 2023 stond de volledige zesde speeldag in de Engelse Barclays Women’s Super League op het programma. Het was uitkijken hoeveel Belgische speelsters er in actie zouden komen en wie eventueel voor een headline zou kunnen zorgen.

Voor de aftrap had Leicester City in de Barclays Women’s Super League nog nooit een doelpunt gemaakt tegen Arsenal. Nog voor het rust was hadden de vrouwelijke Foxes daar verandering in gebracht met een kopbaldoelpunt van dichtbij van Sam Tierney op aangeven van Lena Petermann (1-0, 36ste minuut) en een tweede van Janice Cayman, die haar allereerste goal in deze competitie binnengleed, na een voorzet vanop links van Hannah Cain (2-0, 38ste minuut). Leek de thuisploeg op weg naar de overwinning bij de rust dan sloeg Arsenal in de tweede helft terug want in een tijdspanne van 12 minuten werd de 2-0-achterstand dankzij doelpunten van Chloe Lacasse (49ste), Alessia Russo (52ste), Caitlin Foord (58ste) en Viktoria Pelova (61ste minuut) omgezet in een 2-4-voorsprong! Stina Blackstenius (75ste) en Lina Hurtig (90ste + 8′ minuut) zorgden er uiteindelijk nog voor dat de wedstrijd op 2-6 eindigde!

Bekijk de samenvatting van Leicester City – Arsenal Women met dank aan Arsenal / Sky Sport via:

Door deze overwinning werd Arsenal alleen tweede in het klassement met nu 13 punten op 18 want Manchester City verloor verrassend thuis tegen Brighton met Sophie Baggaley in de goal en Nicky Evrard op de bank. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam er in de 81ste minuut via Guem-min Lee (0-1) uit Zuid-Korea en dit na samenspel met de Duitse Pauline Bremer.

Bekijk een samenvatting van dit duel met dank aan Manchester City / FA WSL:

Tottenham en Liverpool deelden op Brisbane Road in het stadion van Leyton Orient de punten (1-1). De Noorse Celin Bizet Ildhusoy lukte daar dankzij een mooie solo afgerond door een schot met rechts in de hoek een knappe openingsgoal (1-0, 27ste minuut) terwijl de na 63 minuten ingevallen Yana Daniëls voor de voorzet zorgde bij de gelijkmaker met het hoofd van de ook al Noorse spits Sophie Haug (1-1, 68ste minuut). Een leuk gegeven voor Celin Bizet Ildhusoy is dat ze drie dagen nadat haar toekomstige echtgenoot Aron Donnum (ex-Standard) voor Toulouse scoorde tegen Liverpool in de UEFA Europa League zij dat nu ook deed voor haar club tegen dezelfde club!

Bekijk een samenvatting van deze wedstrijd met dank aan Tottenham / BBC Sport / FA WSL:

Chelsea blijft alleen leider met nu 16 punten op 18 na de 0-3-winst op bezoek bij Everton na doelpunten van de Canadese Olympisch kampioen Jessie Fleming (14de minuut), van het Australische icoon Samantha Kerr (62ste minuut) en van de ingevallen Aggie Beever-Jones (90ste minuut). Belgian Red Flame Justine Vanhaevermaet die doelvrouw Ann-Katrin Berger op het halfuur even op de proef stelde en ook een doelpunt afgekeurd zag wegens buitenspel speelde de volledige wedstrijd.

Bekijk een samenvatting van dit duel met dank aan Chelsea:

Manchester United werd alleen derde met 12 punten op 18 en dat na 5-0-thuiswinst tegen West Ham United, De doelpunten voor het team van coach Marc Skinner kwamen van Geyse da Silva Ferreira (3de minuut), Millie Turner (42ste minuut), Nikita Parris (45ste + 1′ minuut), Lucia Garcia (88ste minuut) en Melvine Malard (90ste minuut). Amber Tysiak speelde voor 4.396 toeschouwers op de Leigh Sports Village de volledige wedstrijd. Ze kopte na tien minuten een voorzet van Lisa Evans nipt over het doel van Mary Earps. Nog in de eerste helft kreeg de ex-speelster van KRC Genk Ladies en OHL Women een gele kaart voor een fout op Nikita Parris (21ste minuut).

Bekijk een samenvatting van dit duel met dank aan Manchester United / FA WSL:

Tot slot noteerden we de eerste overwinning van het seizoen van Aston Villa op bezoek bij het gepromoveerde Bristol City (0-2). Beide doelpunten vielen in het slotkwartier. Het was Megan Connolly die de score opende met een eigen doelpunt toen ze een poging van de ingevallen Ebony Salmon om  Rachel Daly te bereiken devieerde (77ste minuut). Vier minuten voor het einde van de reguliere speeltijd verdubbelde Ebony Salmon de score met een hard schot van dichtbij de goal met links dat Olivia Clark niet helemaal kon afweren. Aston Villa heeft zo evenveel punten als Bristol City maar wel een beter doelsaldo.

Bekijk de doelpunten uit dit duel met dank aan Bristol City:

 

Dit waren alle uitslagen op de 6de speeldag in de Engelse Barclays Women’s Super League 2023/24:

Leicester City – Arsenal 2-6;

Manchester City – Brighton 0-1;

Tottenham – Liverpool 1-1;

Everton – Chelsea 0-3

Manchester United – West Ham United 5-0;

Bristol City – Aston Villa 0-2,

Hieronder kan u de stand na 6 speeldagen bekijken:

De volgende speeldag staat op zaterdag 18 en zondag 19 november 2023 op het programma. Het duel tussen Chelsea en Liverpool met Yana Daniëls wordt gespeeld op Stamford Bridge en is rechtstreeks te zien op BBC 2 met aftrap om 13u30 lokale tijd, dat is 14u30 in België.

Bekijk hoe Liverpool de voorbereiding deed op het AXA Melwood Training Centre voor het duel op Chelsea dankzij Liverpool TV:

Dit zijn alle wedstrijden van het komende weekend in Engeland:

Voor nog meer over de Barclays Women’s Super League kan U terecht via:

Fb BarclaysWSL

Of via:

BBC Sport – Women Soccer

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share