Share

Op dinsdag 14 november 2023 gaat de derde editie van de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League van start. Opmerkelijk is dat er dit keer drie Franse clubs aan de aftrap komen terwijl er geen enkele Belgian Red Flame of speelster uit België meedoet. Nederland is voor het eerst aanwezig met het vrouwenteam van Ajax dat ook meteen in de Johan Cruijff ArenA mag aantreden.

Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Sinds de vernieuwing van de UEFA Women’s Champions League stonden er inmiddels al 26 vrouwelijke clubteams aan de aftrap van de groepsfase maar nog altijd geen enkel Belgisch team. Met FC Barcelona, Bayern München, Benfica, Chelsea, Olympique Lyonnais, Paris Saint-Germain en Real Madrid kent U meteen de 7 clubs die drie seizoenen op rij aanwezig waren. Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Portugal, Spanje en Zweden zijn dan weer de 7 landen die altijd minstens 1 club in deze groepsfase hadden. Zwitserland, Oostenrijk en Tsjechië waren 2 keer op 3 aanwezig, Oekraïne, Ijsland, Denemarken en Albaniê 1 keer. Dit seizoen neemt er met met Brann, het team dat RSC Anderlecht uitschakelde, voor het eerst een team uit Noorwegen deel terwijl Nederland met Ajax het 16de land wordt waar deze mini-competitie zal gespeeld worden.

Op dinsdag 14 november 2023 om 18u45 zijn alle ogen gericht op de Idrottsplats in Malmö waar Rosengard en Eintracht Frankfurt spelen terwijl op hetzelfde moment in de No Arena Sankt Pölten het voor eigen publiek opneemt tegen Brann. Later op de avond richten de spotlights zich op de Eden Arena in Praag waar Slavia Praha het opneemt tegen Olympique Lyonnais terwijl titelverdediger FC Barcelona in het Estadi Johan Cruyff van Sant Joan Despí de Portugese landskampioen Benfica ontmoet. Op woensdag 15 november 2023 wordt het dan weer uitkijken naar Bayern München – AS Roma op de Bayern Campus en Paris FC – BK Häcken in het Stade Charléty (allebei om 18u45) en later op de avond lichten de televisiecamera’s op in het Estadio Alfredo Di Stéfano voor Real Madrid – Chelsea en in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam voor Ajax – Paris Saint-Germain.

FC Barcelona is als titelverdediger en met inmiddels twee winnaressen van de Women’s Ballon d’Or in de rangen (Alexia Putellas in 2021 en 2022  en Aitana Bonmati dit jaar) de uitgesproken favoriet om op zaterdag 25 mei 2024 in Bilbao opnieuw de UEFA Women’s Champions League te winnen maar de concurrentie zal dat niet zomaar laten gebeuren. Olympique Lyonnais wil onder leiding van Sonia Bompastor met een vernieuwde kern revanche nemen voor de uitschakeling in de kwartfinales van vorig seizoen terwijl het Engelse Chelsea in het laatste seizoen onder leiding van Emma Hayes naast al die Engelse titels en bekers nu ook wel eens met de absolute hoofdprijs wil pronken. De andere deelnemende teams zullen proberen hier en daar een hoofdrol op te eisen en het wordt uitkijken wie daarbij het meest kan verrassen.

Aitana Bonmati treedt net als Alexia Putellas aan met FC Barcelona! Foto – (c) France Football / Women’s Ballon d’Or

U kan alle wedstrijden van de derde editie van de UEFA Women’s Champions League opnieuw bekijken via het You Tube kanaal van DAZN terwijl de wedstrijden van Ajax ook rechtstreeks te zien zijn op de Nederlandse openbare omroep NOS (NPO3) dat ook voor het eerst de kwartfinales, de halve finales en de finale zal uitzenden. Ook dat is alweer een flinke stap vooruit voor het Nederlandse vrouwenvoetbal.

FC Barcelona, winnaar van de UEFA Women’s Champions League op zaterdag 3 juni 2023 in Eindhoven! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

U kan alles live bekijken via DAZN:

DAZN – UEFA Women’s Champions League 2023/24

U kan alle updates en resultaten ook nog volgen via:

UEFA.com – UEFA Women’s Champions League 2023/24

Lees ook nog over de uitzendingen van NOS:

Website NOS.nl

Lees over de finale van 2023 in Eindhoven via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share