Share

Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 november 2023 stonden er nog eens volledige competitiespeeldagen op het programma in de Women’s Lotto Super League, de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal en de Interprovinciale reeksen A en B en ACFF! Hieronder kan U een overzicht bekijken met alle resultaten.

Celien Guns lukte haar eerste doelpunt van het seizoen tegen herfstkampioen OHL Women, dat uiteindelijk in Aalter voor het eerst dit seizoen verloor in de Women’s Lotto Super League 2023/24! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

***Eerste klasse – 11de speeldag:

Zondag gespeeld:

Standard B – OH Leuven B 0-1;

Zaterdag gespeeld:

Club Brugge B – KAA Gent Ladies B 1-3;

VC Moldavo – ASE De Chastre 5-0 forfait;

FC Alken – FW Diksmuide Merkem 1-2;

Bekijk een samenvatting met dank aan Siebe Cambier en FWDM:

Ren. AEC Mons Ladies – KVC Westerlo Ladies 1-3;

KVK Tienen – RSC Anderlecht B 1-2;

SV Zulte Waregem B – SC Eendracht Aalst Ladies 0-4;

RFC de Liège – KRC Genk Ladies B 1-5;

SC Eendacht Aalst Ladies blijft leider en ongeslagen met nu 29 punten uit 11 duels. KVC Westerlo Ladies volgt op 2 punten met een wedstrijd minder gespeeld, VC Moldavo heeft 7 punten achterstand met nog een wedstrijd te goed. Onderaan is RFC de Liège 14de met 4 punten uit 11 wedstrijden. Ren. AEC Mons Ladies heeft 1 punt uit 10 wedstrijden en ASE De Chastre blijft 16de en laatste met 0 op 30!

***Interprovinciale Voetbal Vlaanderen – Reeks A – 8ste speeldag:

Zondag gespeeld:

FW Diksmuide Merkem B – KHO Wolvertem Merchtem 1-2;

Zaterdag gespeeld:

KVE Drongen – SV Sottegem 2-0;

E. Mazenzele Opwijk – SK Staden 1-0;

KVC De Toekomst Borsbeke – Leeuw Brucom 4-3;

Vrijdagavond gespeeld:

KVV Kester-Gooik – RWDM Girls 1-2;

KFC Herent – KSV Bredene 0-2;

KSV Bredene blijft leider met het maximum van de punten 24 op 24. KVC De Toekomst Borsbeke is tweede met 19 punten uit 8 wedstrijden, RWDM Girls derde met 17 op 24 en KFC Herent vierde met 15 op 24. Onderaan is het beloftenteam van FW Diksmuide Merkem tiende met 6 op 24, SV Sottegem vinden we op de 11de plaats terug met 3 op 24, SK Staden heeft na 8 wedstrijden nog geen enkel punt.

***Interprovinciale Voetbal Vlaanderen – Reeks B – 8ste speeldag:

Zondag gespeeld:

Sint-Truiden VV – KV Mechelen B 1-2;

Zaterdag gespeeld:

K. Loenhout SK – Lierse Kempenzonen 1-1;

K. Vosselaar VV – KRC Genk Ladies C 8-4;

VVC Brasschaat – KVK Svelta Melsele 3-3;

Bosdam Beveren – DV Bilzen United 3-1;

SV Noorse – Kontich 0-7;

Het beloftenteam van KV Mechelen blijft leider met 22 punten uit 8 wedstrijden. DV Bilzen United, K. Vosselaar VV en Bosdam Beveren volgen op 6 punten, VVC Brasschaat op 7 punten van de leider. Onderaan staat SV Noorse nu alleen tiende met 5 punten op 24, Sint-Truiden VV is elfde met 4 op 24 en het derde team van KRC Genk Ladies is 12de en laatste met 2 punten op 24.

***Interprovinciale – Reeks ACFF – 8ste speeldag:

Alles gespeeld op zaterdag:

CS Pays Vert Ostiches-Ath – Sibret 0-3;

FWS Woluwe B – RUS Sainte Ode 5-1;

Het beloftenteam van FWS Woluwe na de thuiswinst tegen Sainte Ode! Foto – (c) FWS Woluwe

Standard C – RFC de Liège B 3-0;

FC Irlande Auderghem – R. Union SG 3-1;

Bekijk een samenvatting met dank aan BX1 – Sport:

Website BX1 – Sport

RUS Loyers – RCS Andennais 6-0;

Bekijk een samenvatting op video via:

Bouke.media

Ren. AEC Mons Ladies B – Sporting de Charleroi B 2-7;

RUS Loyers blijft leider met het maximum van de punten 24 op 24. Het beloftenteam van FWS Woluwe volgt op de tweede plaats met 21 op 24. Sibret is knap derde met 17 op 24. Onderaan vinden we RCS Andennais met 7 punten op 24, Het beloftenteam van Ren. AEC Mons Ladies is 11de met 3 op 24, RUS Sainte Ode is 12de en laatste met 1 punt op 24!

***Women’s Lotto Super League – 9de speeldag:

Zaterdag gespeeld:

Standard – FWS Woluwe 3-0;

SV Zulte Waregem – KRC Genk Ladies 0-2;

Club YLA – OHL Women 5-3;

Bekijk een samenvatting met dank aan Club TV / DAZN/Eleven Sports:

Vrijdagavond gespeeld:

Sporting de Charleroi – RSC Anderlecht 0-5;

Bekijk een samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

KAA Gent Ladies – KV Mechelen 6-2;

Herfstkampioen OHL Women verloor op de laatste speeldag van de heenronde voor het eerst dit seizoen maar het blijft wel leider met 22 punten uit 9 wedstrijden. Standard volgt halfweg op de tweede plaats met 19 op 27, RSC Anderlecht (+13), Club YLA (+9) en KAA Gent Ladies (+6) hebben allemaal 17 op 27! KRC Genk Ladies staat halfweg de competitie op de 6de plaats die rechts geeft op deelname aan play-off 1. Het team uit Limburg heeft 14 punten uit 9 duels. SV Zulte Waregem blijft hangen op de 7de plaats met 10 punten op 27. KV Mechelen is 8ste met 6 op 27, FWS Woluwe 9de met 3 op 27 en 1 overwinning. Sporting de Charleroi heeft ook 3 punten op 27 halfweg maar het won nog niet in de competitie.

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
 
PS: Nog meegeven dat de Rode Duivels op zondag 19 november 2023 hun laatste EK-kwalificatiewedstrijd richting het EK 2024 in Duitsland met 5-0 hebben gewonnen tegen Azerbeidzjan, dat de wedstrijd met tien eindigde na de rode kaart na 24 minuten voor Eddy Israfilov. Romelu Lukaku scoorde voor de rust vier keer in het Koning Boudewijnstadion (17de, 25ste, 30ste en 37ste minuut). Helemaal op het einde van wedstrijd zette Leandro Trossard op aangeven van Jeremy Doku de 5-0-eindstand op het bord (90ste minuut). Door de overwinning is België met 20 punten uit 8 wedstrijden meteen ook de winnaar in groep F voor Oostenrijk (19 punten), Zweden (10 punten), Azerbeidzjan (7 punten) en Estland (1 punt). België is meteen ook reekshoofd bij de loting voor de eindronde van het EK die op zaterdag 2 december 2023 zal plaatsvinden in Hamburg.
 
Share