Share

Solange Carvalhas speelde de voorbije 2 seizoenen nog voor RSC Anderlecht eerst in de Women’s BeNeLeague en vervolgens in de allereerste Super League vooraleer ze afgelopen zomer naar Portugal terugkeerde om er bij Sporting Clube de Portugal, waar Cristiano Ronaldo in 2002 zijn eerste profcontract tekende, te gaan spelen. Ze sloot op zondag 11 december 2016 de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar af met een nipte overwinning op bezoek bij Valadares Gaia FC, de 3de in het klassement!

Sporting Lissabon won met 0-1 dankzij een doelpunt in de tweede helft van Solange Carvalhas die zo matchwinnaar werd. De goal met haar linkervoet was al haar 18de competitiegoal van het seizoen en zo is de ex-speelster van vrouwelijk paars-wit topschutter in de Portugese Liga Allianz 2016/17 met 5 doelpunten meer dan Adriana Gomes (Boavista) en 7 meer dan het duo Ottilia Livia en Claudia Garcia (allebei Braga)! Sporting Lissabon is ook leider met nu 32 punten uit 12 wedstrijden. Het heeft 1 punt voorsprong op Sporting Braga, dat met 1-7 won op bezoek bij Prozis/Vilaverdense. CF Benfica springt na de winst op bezoek bij het vrouwenvoetbalteam van Boavista (1-4) naar de 3de plaats met 25 punten uit 11 duels. Valadares Gaia FC viel na deze speeldag terug naar de 4de plaats met 23 punten uit 11 duels.

Ook nog melden dat Portugal, dat er mee voor zorgde dat de Belgian Red Flames, zich rechtstreeks plaatsten voor het EK 2017 in Nederland, half januari 2017 twee oefenduels speelt tegen Noord-Ierland!

Bekijk de video rond het duel Valadares – Sporting Clube de Portugal met dank aan FPF TV:


Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

PS: Cristiano Ronaldo won op maandag 12 december 2016 voor de vierde keer de Gouden Bal van France Football!

Lees meer over Cristiano Ronaldo en de Gouden Bal 2016:
France Football

Share