Op vrijdag 16 december 2016 stond de eerste wedstrijd van de 15de speeldag in de Super League op het programma. Op het Nationaal Voetbalcentrum in Tubeke speelde RSC Anderlecht tegen KRC Genk Ladies.

Een beeld uit RSC Anderlecht - KRC Genk Ladies op vrijdag 16 december 2016 in Tubeke! Foto - (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Een beeld uit RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies op vrijdag 16 december 2016 in Tubeke! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

De wedstrijd begon met een gerespecteerde minuut stilte ter nagedachtenis van Ronny Vanschoenwinkel, de afgelopen zondag nog overleden vader van Lore die zelf aan de aftrap stond van dit duel. KRC Genk Ladies speelde vervolgens voor wat het waard was en het hield lang gelijke tred met vrouwelijk paars-wit. De ontmoeting leek net als de wedstrijd van de openingsdag op een scoreloos gelijkspel te gaan uitdraaien maar uiteindelijk haalde RSC Anderlecht in het slot het laken naar zich toe. Er viel alsnog een doelpunt in de 84ste minuut toen Ella Van Kerkhoven een vrije trap van Laura De Neve binnenkopte (1-0). Het bezorgde vrouwelijk paars-wit meteen de 3 punten in de laatste officiële wedstrijd van het team van trainer Patrick Wachel in dit kalenderjaar!

SC Heerenveen – PEC Zwolle 3-4;

Jassina Blom scoorde na een kwartier de 2-1 voor SC Heerenveen, dat in de laatste minuut van de wedstrijd de 3-4 moest toestaan!

Telstar – Achilles ’29 6-1;
Babiche Roof scoorde in dit duel 4 doelpunten!

Ajax (Davina Philtjens) – ADO Den Haag 1-1;

FC Twente (Lenie Onzia) – PSV 1-1;

PS: U kan meer lezen over de ticketverkoop rond de wedstrijden van de Belgian Red Flames op het EK 2017 in Nederland via deze link: