Share

Op woensdag 22 november 2023 heeft Pedro Martinez Losa, de Spaanse bondscoach van Schotland, zijn selectie vrijgegeven voor het duel in de UEFA Women’s Nations League op vrijdag 1 december 2023 tegen de Belgian Red Flames en voor het laatste duel van Schotland op dinsdag 5 december 2023 op Hampden Park tegen Europees kampioen Engeland.

Caroline Weir van Real Madrid is er vanwege haar blessure aan de kruisbanden van de knie niet bij tegen België! Foto – (c) Sportpix.be

Sam Kerr, die voor Bayern München uitkomt, miste de dubbele ontmoeting tegen Nederland (4-0-verlies in Nijmegen en 0-1-verlies in Glasgow) vanwege een blessure maar zij is in principe speelklaar voor de twee slotwedstrijden in deze groepsfase van de UEFA Women’s Nations League. Ook Brogan Hay (ploeggenote van Michelle Colson bij Rangers), Emma Mukandi (London City Lionesses maar vorig seizoen nog teamgenote van Justine Vanhaevermaet bij Reading) en Abi Harrison (Bristol City) zijn opnieuw beschikbaar. Ook Erin Cuthbert van Chelsea, die in de heenwedstrijd tegen de Belgian Red Flames afwezig was, zit in de selectie voor het duel in Leuven.

De speelster die ontbreekt is Caroline Weir van Real Madrid. Zij is immers herstellende van de blessure aan de kruisbanden van de knie die ze in het begin van het duel tussen Schotland en België op dinsdag 26 september 2023 opliep.

Bekijk de volledige kern van Schotland:

Luister ook nog naar Martha Thomas van Tottenham Hotspur, op dit ogenblik topschutter in de Engelse Barclays Women’s Super League, dankzij Vrouwenteam TV:

Na de wedstrijd tegen de Belgian Red Flames ontvangt Schotland, dat voorlopig 1 punt telt uit 4 duels, op dinsdag 5 december 2023 voor het eerst het Engelse nationale vrouwenteam op Hampden Park!

Bent U die dag in Glasgow er zijn nog tickets te koop voor die wedstrijd via:

The Scottish FA – Tickets

Lees ook nog meer via:

BBC Sport

Bekijk de Belgische selectie voor het duel tegen Schotland in de UEFA Women’s Nations League via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

Share