Share

Op woensdag 22 november 2023 stond de tweede speeldag van de UEFA Women’s Champions League op het programma met duels voor achtvoudig winnaar Olympique Lyonnais thuis tegen Sankt Pölten en titelverdediger FC Barcelona op bezoek bij debutant Eintracht Frankfurt. Daarnaast waren er twee zespuntenduels voor teams die hopen zich eventueel te kunnen plaatsen voor de kwartfinales.

De avond begon in groep B met een vroeg doelpunt voor Olympique Lyonnais thuis tegen het Oostenrijkse Sankt Pölten. De voorzet kwam vanop links van Selma Bacha waarna Oranje Leeuwin Daniëlle van de Donk de bal eenvoudig tegen de touwen kopte (1-0, 4de minuut). ‘Ik hoefde er eigenlijk alleen maar mijn hoofd tegen te zetten”, zo liet de speelster van de Franse landskampioen tijdens de rust al weten. In het begin van de tweede helft verdubbelde de thuisploeg de score dankzij de onfortuinlijke Leonarda Balog die bij haar eerste optreden van het seizoen na een blessure een mislukte poging van Ada Hegerberg onvrijwillig in eigen doel deed eindigen (2-0, 47ste minuut). Carina Schlüter, de doelvrouw van Sankt Pölten, onderscheidde zich daarna nog met een knappe redding bij een kopbal van Lindsey Horan door de bal tegen de lat te tikken en ook de rebound van Ada Hegerberg eerst nog af te weren vooraleer de Noorse de bal dan foutief met de hand over de doellijn kreeg (54ste minuut). Even over het uur kon Balog zich herpakken toen ze een poging van Hegerberg nog op de lijn wist te redden en Eugénie Le Sommer van dichtbij de rebound miste (61ste minuut). In het slot zorgde Carina Schlüter opnieuw voor een knappe redding door een schot met links van Eugénie Le Sommer van links in de zestien nog uit haar doel te houden. De 6.076 toeschouwers in het Groupama Stadion zagen een logische overwinning van de thuisploeg die met 6 punten uit 2 duels al bijna zeker is van een ticket voor de kwartfinales.

Bekijk de hoogtepunten van deze wedstrijd met dank aan DAZN:

In de andere wedstrijd in deze groep kon de thuisploeg SK Brann in regenachtige omstandigheden met het kleinste verschil winnen tegen Slavia Praag. Het enige doelpunt van deze wedstrijd, de eerste ooit in Noorwegen in de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League, viel kort voor halfweg de eerste helft toen Larissa Crummer een voorzet vanop rechts van Amalie Eikeland van dichtbij binnenkopte (1-0, 21ste minuut). SK Brann, het team dat het Belgische RSC Anderlecht uitschakelde, heeft na 2 speeldagen het maximum van de punten voor het in december de dubbele ontmoeting met Olympique Lyonnais aanvangt. Op woensdag 13 december 2023 op de derde speeldag gaat het eerst op bezoek naar het Groupama Stadion De week nadien op donderdag 21 december 2023 komt de Franse landskampioen dan naar Noorwegen. Op diezelfde speeldag zijn er ook de ontmoetingen tussen de teams die nog geen enkel punt wisten te veroveren. Sankt Pölten speelt eerst thuis, Slavia Praag is op donderdag 21 december 2023 de ploeg die ontvangt.

Bekijk de hoogtepunten van deze wedstrijd met dank aan DAZN:

In groep A ontving Benfica op de Futebol Campus in Seixal het Zweedse Rosengard. Thuiswedstrijden van de Portugese landskampioen in de UEFA Women’s Champions League zijn altijd spannend en dat was ook nu weer het geval. Benfica trok het laken naar zich toe door een doelpunt vroeg in de tweede helft nadat Angel Mukasa een schot met rechts van Marie Alidou knap uit haar doel wist te houden en in hoekschop tikte (50ste minuut). Dribbelwonder Jéssica Silva kreeg korte tijd later de bal op de rand van de zestien toegespeeld door Anna Gasper (ex-Bayer 04 Leverkusen, ex-Turbine Potsdam), ze maakte een actie om haar rechtstreekse tegenstanders Isabella Bryld Obaze en Gudrün Arnardottir uit te spelen waarvan Francisca ‘Kika’ Nazareth uiteindelijk kon profiteren om de bal met rechts tegen het net te trappen (1-0, 52ste minuut).  Daarna was het doelvrouw Lena Pauels (ex-Werder Bremen) die de meubelen redde voor Benfica. Eerst hield ze de nul op het bord door een schot van Sofie Bredgaard in hoekschop te tikken (58ste minuut). Daarna stopte de Duitse kort na elkaar pogingen van dichtbij van Mai Kadowaki en van Bea Sprung in de rebound uit haar doel te houden! Tussendoor had Marie Alidou met buitenkant rechts nog een mooie vrije trap van Anna Gasper doorgekopt door de Nigeriaanse Chrisy Ucheibe nipt naast getrapt (68ste minuut). Benfica boekte voor de tweede keer een overwinning in de groepsfase en dat bijna een jaar nadat het voor het eerst won iets minder dan een jaar geleden tegen hetzelfde team Rosengard (1-0 op dindag 22 november 2022). Het mag op die manier met vertrouwen uitkijken naar het volgende thuisduel op woensdag 13 december 2023 als ze voor het eerst in het kader van de UEFA Women’s Champions League in het Estadio da Luz zal mogen aantreden met als tegenstander Eintracht Frankfurt!

Bekijk de hoogtepunten van deze wedstrijd met dank aan DAZN:

Halfweg de eerste helft stond titelverdediger FC Barcelona, dat in het weekend nog met 5-0 thuis won tegen Real Madrid, op bezoek bij Eintracht Frankfurt in het verlies na een doelpunt kort voor de rust van Laura Freigang die de voorzet vanop links van Verena Hanshaw tussen de benen van doelvrouw Sandra Panos door binnenkopte (1-0, 42ste minuut). Het vrouwenteam van FC Barcelona was op weg naar een derde Europese nederlaag op rij op Duitse bodem.  Maar in de tweede helft veranderde FC Barcelona het geweer van schouder met een vroeg doelpunt van Salma Paralluelo op aangeven van Ona Batlle (1-1, 48ste minuut). Dan zorgde Mariona Caldentey, kort voor het uur van dichtbij en op aangeven van Ingrid Engen, met haar 100ste doelpunt voor FC Barcelona voor de Catalaanse voorsprong (1-2, 59ste minuut). Nog eens drie minuten later waren de bezoekers zegezeker na het tweede doelpunt van de avond van Salma Paralluelo nu na een assist van Women’s Ballon d’Or Aitana Bonmati (1-3, 62ste minuut). In de 83ste minuut noteerden we nog een goeie poging van de Sloveense Lara Prasnikar na een voorzet vanop links van Pia-Sophie Wolter maar Sandra Panos ging goed plat om een nieuw tegendoelpunt te voorkomen! FC Barcelona trekt met een 6 op 6 naar Zweden voor de eerste van twee ontmoetingen met het nog puntenloze Rosengard.

Bekijk de hoogtepunten van deze wedstrijd met dank aan DAZN:

Op donderdag 23 november 2023 worden alle wedstrijden van de tweede speeldag in de groepen C en D afgewerkt. Ook deze duels zijn opnieuw te bekijken via het You Tube kanaal van DAZN terwijl de wedstrijd van Ajax op bezoek bij AS Roma ook rechtstreeks te bekijken is op de Nederlandse openbare omroep NOS (NPO3).

U kan alles live bekijken via DAZN:

DAZN – UEFA Women’s Champions League 2023/24

U kan alle updates en resultaten ook nog volgen via:

UEFA.com – UEFA Women’s Champions League 2023/24

Lees over de finale van 2023 in Eindhoven via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 
Share