Share

Terwijl de Interprovinciale reeksen A en B al aan hun winterstop begonnen zijn werd er dit weekend wel nog gespeeld in de Women’s Lotto Super League, de eerste klasse en de Interprovinciale reeks ACFF. U kan hieronder alle uitslagen bekijken.

Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Eerste klasse – Inhaalwedstrijden van de 10de speeldag:

Club Brugge – Ren. AEC Mons Ladies 5-1;

KAA Gent Ladies B – FC Alken 3-0;

KRC Genk Ladies B – ASE De Chastre 15-0;

SC Eendracht Aalst Ladies is leider met 38 punten uit 14 duels. KVC Westerlo Ladies volgt op de tweede plaats met 31 punten uit 12 wedstrijden, VC Moldavo is derde met 29 punten uit 13 duels. Onderaan is RFC de Liège 14de met 7 punten uit 13 wedstrijden, Ren. AEC Mons Ladies is 15de met 4 punten uit 14 duels. ASE De Chastre is 16de en laatste zonder punten uit 14 wedstrijden.

***Op dinsdag 9 januari 2024 om 19 uur staat de inhaalwedstrijd van de 13de speeldag gepland:

RFC de Liège – KVC Westerlo Ladies; 

***Interprovinciale – Reeks ACFF – Inhaalwedstrijd van de 9de speeldag:

RUS Sainte Ode – Sporting de Charleroi B 1-2;

In deze reeks is RUS Loyers halfweg leider en herfstkampioen met 28 punten uit 11 duels. Dat zijn er evenveel als het beloftenteam van FWS Woluwe maar RUS Loyers heeft het betere doelsaldo. Sibret is derde met 26 punten uit 11 wedstrijden. Het beloftenteam van RFC de Liège is vierde met 22 punten (het kreeg voor de groene tafel een 0-5-overwinning op bezoek bij Standard C omdat de thuisploeg teveel speelsters uit een hogere reeks opstelde). Het beloftenteam van Sporting de Charleroi is halfweg vijfde met 19 punten uit 11 wedstrijden. De plaatsen 6, 7 en 8 worden ingenomen door het derde team van Standard, R. Union SG en CS Pays Vert Ostiches-Ath allen met 13 punten. FC Irlande Auderghem heeft op de 9de plaats 12 punten, RCS Andennais heeft als tiende 11 punten. Het beloftenteam van Ren. AEC Mons Ladies is 11de met 3 punten uit 11 wedstrijden, RUS Sainte Ode is 12de en laatste met slechts 2 punten. Het is het enige team in de hogere reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal die dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd won!

***Women’s Lotto Super League – 12de speeldag:

Zondag gespeeld:

KV Mechelen – KRC Genk Ladies 1-2;

Thirsa De Meester lukte voor KRC Genk Ladies het laatste doelpunt van het kalenderjaar in de Women’s Lotto Super League! Hier krijgt ze felicitaties van Shari Van Belle en Luna Vanzeir! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Zaterdag gespeeld:

RSC Anderlecht – FWS Woluwe 4-0;

Bekijk een samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

Club YLA – SV Zulte Waregem 3-0;

Vrijdag gespeeld:

Sporting de Charleroi – Standard 0-2;

KAA Gent Ladies – OHL Women 1-4;

Dilja Yr Zomers, die hier een high five doet met Jeslynn Kuijpers (19), is net voor nieuwjaar alleen topschutter geworden in de Women’s Lotto Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Herfstkampioen OHL Women heeft na 2/3 van de reguliere competitie 31 punten uit 12 wedstrijden. Standard volgt op de tweede plaats met 28 op 36, RSC Anderlecht (+19) en Club YLA (+13) hebben 24 op 36. KRC Genk Ladies is nu alleen vijfde met 20 op 36. KAA Gent Ladies volgt op de 6de plaats met 17 op 36, SV Zulte Waregem blijft op de 7de plaats maar met nu 13 punten op 36. KV Mechelen blijft 8ste met 6 op 36 en het blijft dankzij de 2 overwinningen Sporting de Charleroi voor, dat ook 6 punten telt maar nog maar 1 keer won. Fémina White Star Woluwe blijft 10de en laatste met 3 op 36.

Lees ook nog over de kerstactie van de Pro League via:

Vrouwenteam.be

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share