Share

Op maandag 4 december 2023 speelden de Belgian Red Flames WU23 onder leiding van Thomas Jansen op het Proximus Basecamp in Tubeke in hun laatste oefenwedstrijd van het kalenderjaar 2023 gelijk tegen hun Portugese leeftijdsgenoten. Het was een wedstrijd met koud en regenachtig weer maar ook met veel inzet langs beide kanten.

De Belgian Red Flames U23 voor hun oefenduel tegen Portugal U23 met staand van links naar rechts: Nia Ely, Romy Camps, Lore Nuyens, Constance Brackman, Karlijn Helsen en doelvrouw Riet Maes. Voorste rij van links naar rechts: Luna Vanzeir, Jasmien Mathys, Alixe Bosteels, Valesca Ampoorter en Esther Buabadi! Foto – (c) Sportpix.be / Maarten Straetemans

U kan een samenvatting van deze oefenwedstrijd tussen de Belgian Red Flames U23 en Portugal U23 bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Lara Pintassilgo opende dus de score vanop de strafschopstip (0-1, 22ste minuut) maar na een assist van Esther Buabadi was het aanvoerster Luna Vanzeir die nog voor de rust voor de gelijkmaker zorgde (1-1, 38ste minuut). Diep in de tweede helft moest Sterre Gielen bij de Belgian Red Flames U23 naar de kant voor een fout op Mafalda Barboz (82ste minuut). Centrumspits Lara Pintassilgo was oog in oog met Riet Maes voor de tweede keer succesvol vanop elfmeter (1-2, 84ste minuut).

Lara Pintassilgo blij na haar tweede doelpunt vanuit penalty! Toch was Portugal nog niet gewonnen! Foto – (c) Sportpix.be / Maarten Straetemans

Wie dacht dat de Portugese overwinning daarmee in the pocket was had geen rekening gehouden met de goede wedstrijdmentaliteit bij de Belgian Red Flames. Ze gingen op zoek naar de gelijkmaker en ze werden daarvoor net voor het einde van de reguliere speeltijd beloond toen Angel Kerkhove de bal ontving van Esther Buabadi en erin slaagde om te scoren (2-2, 90ste minuut). Er werden nog drie minuten toegevoegde tijd gespeeld maar de score veranderde niet meer!

Het staat 2-2! Angel Kerkhove juicht het uit met Esther Buabadi, die de assist gaf! Foto – (c) Sportpix.be / Maarten Straetemans

Nog meegeven dat de Belgian Red Flames in de eerste seizoenshelft van 2023/24 6 keer in actie kwamen. Dat resulteerde in 1 overwinning, 1 gelijkspel en 4 nederlagen. Op donderdag 21 september 2023 werd er thuis met 0-1 verloren tegen Zweden na een doelpunt van Stinalisa Johanssen (0-1, 21ste minuut).

Zweden U23 met van links naar rechts: Marika Bergman Lundin (8), doelvrouw Serina Iddrisu Backmark (12), Matilda Eriksson Kristell (2), Emma Ostlund (3), Stina Lennaertsson (4), Ebba Handfast (6), Evelyn Ijeh (10), Matilda Vinberg (13), Hanna Andersson (14), Stinalisa Johansson (15) en Caronelia Kapocs (23) in Tubeke voor het duel tegen de Belgian Red Flames U23! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Ook op maandag 25 september 2023 werd het op Croud Meadow in Shrewsbury een nederlaag op bezoek bij Engeland. Na doelpunten van Aggie Beever-Jones (23ste minuut), Kiera Skeels (71ste minuut) en Ella Morris (81ste minuut) was het verdict een 3-0-nederlaag. Op donderdag 26 oktober 2023 speelden de Belgian Red Flames U23 vriendschappelijk tegen Noorwegen. Emilie Aanes Woldvik, de captain van Noorwegen, opende iets over halfweg de eerste helft de score (0-1, 27ste minuut). Anna Josendal zette kort voor halfweg de tweede helft de 0-2-eindcijfers op het bord (66ste minuut).

Het Noorse team U23 met staand van links naar rechts: Anna Josendal (11), Sara Horte (13), Emilie Bragstad (4), Rakel Engesvik (17), doelvrouw Selma Panengstuen (12) en aanvoerster Emilie Woldvik (2). Zittend van links naar rechts: Synne Jensen (9), Emilie Joramo (7), Julie Blakstad (16), Synne Skinnes Hansen (10) en Selma Pettersen (3) . Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Op maandag 30 oktober 2023 boekten de Belgian Red Flames U23 hun eerste overwinning in deze oefencampagne 2023/24. In het Skive Stadion in het Deense Skive wonnen ze met 0-1 dankzij een doelpunt in de 37ste minuut van Luna Vanzeir! Op donderdag 30 november 2023 werd op het Campo Enzo Bearzot in Coverciano met 2-1 verloren tegen Italië. Daar kwam het Belgische doelpunt van Karlijn Helsen (1-1, 75ste minuut) maar voordien scoorden Alice Corelli (1-0, 14de minuut) en de ingevallen Asia Bragonzi (2-1, 88ste minuut) voor de thuisploeg! Op maandag 4 december 2023 tenslotte was er het gelijkspel met Portugal waarvan U de samenvatting hierboven kan bekijken.

Thomas Jansen is de hoofdcoach van de Belgian Red Flames U23! Foto – (c) Sportpix.be / Maarten Straetemans

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond Belgian Red Flames U23 – Portugal U23 via:

Sportpix.be

Bekijk de fotoreportage van Dirk Vuylsteke rond Belgian Red Flames U23 – Noorwegen U23 via:

Sportpix.be

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond Belgian Red Flames U23 – Zweden U23 via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share