Share

Op woensdag 6 december 2023 zijn de namen van de 44 genomineerden voor de tweede ronde van de Gouden Schoen bekendgemaakt door Het Laatste Nieuws. De formule voor het verkiezen van de vrouwelijke Gouden Schoen veranderde dit jaar door het feit dat er nu twee stembeurten zijn waarbij de stemgerechtigden telkens een top 3 mogen samenstellen door hen 3 punten, 2 punten en 1 punt te geven. De eerste stemronde eindigde al midden augustus van dit jaar. De deadline voor de tweede stemronde is woensdag 27 december 2023 om 23u59.

Amber Barrett, de Ierse spits van Standard, staat op de lijst van genomineerden voor de tweede stemronde in Belgische vrouwenvoetbal. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Dit zijn de 44 genomineerden voor de tweede ronde (het zijn de 36 namen uit de eerste ronde en acht nieuwkomers):

Amber Barrett (Standard); Amy Littel (KVC Westerlo Ladies), Amélie Delabre (RSC Anderlecht), Chloé Vande Velde (ADO Den Haag), Constance Brackman (Standard), Davina Philtjens (Sassuolo), Davinia Vanmechelen (Club YLA), Diede Lemey (Fortuna Sittard), Elena Dhont (FC Twente), Ella Van Kerkhoven (KRC Genk Ladies), Femke Bastiaen (PSV Eindhoven), Fran Meersman (RSC Anderlecht), Féli Delacauw (Fortuna Sittard), Hannah Eurlings (OHL Women), Isabelle Iliano (Club YLA), Janice Cayman (Leicester City), Jarne Teulings (Fortuna Sittard), Jassina Blom (Tenerife), Jill Janssens (Hoffenheim), Jody Vangheluwe (Club YLA), Julie Biesmans (OHL Women), Justien Odeurs (RSC Anderlecht / FC Alken), Justine Vanhaevermaet (Everton), Kassandra Missipo (Sassuolo), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Lisa Lichftus (Dijon), Lisa Petry (KRC Genk Ladies), Lore Jacobs (RSC Anderlecht), Loredana Humartus (Standard), Marie Detruyer (OH Leuven), Marie Minnaert (RSC Anderlecht), Michelle Colson (Rangers), Nicky Evrard (Brighton), Nikée van Dijk (OH Leuven), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Sari Kees (OH Leuven), Sejde Abrahamsson (Club YLA), Shari Van Belle (KRC Genk Ladies), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Tessa Wullaert (Fortuna Sittard), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Valesca Ampoorter (OH Leuven), Welma Fon (Standard).

Amy Littel, hier aan de bal op training bij de Belgian Red Flames met Janice Cayman in de rug, is als speelster van KVC Westerlo Ladies de enige genomineerde uit de Belgische eerste klasse! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

8 speelsters speelden zich sinds augustus 2023 in de kijker waardoor ze in deze tweede stemronde ook punten voor de Gouden Schoen kunnen verdienen: Amber Barrett (Standard); Amy Littel (KVC Westerlo Ladies), Amélie Delabre (RSC Anderlecht), Isabelle Iliano (Club YLA), Loredana Humartus (Standard), Nikée van Dijk (OH Leuven), Seide Abrahamsson (Club YLA), Shari Van Belle (KRC Genk Ladies.

Amelie Delabre staat na een half seizoen RSC Anderlecht op de lijst van de genomineerden voor de Gouden Schoen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Tijdens het Gala van de Gouden Schoen op donderdag 18 januari 2024 op VTM zal bekend worden gemaakt wie de uiteindelijke winnaars zijn van deze editie van de Gouden Schoen!

***De erelijst van de vrouwelijke Gouden Schoen ziet er voorlopig als volgt uit:

2016: Tessa Wullaert (VfL Wolfsburg);

2017: Janice Cayman (Montpellier);

2018: Tessa Wullaert (Manchester City);

2019: Tessa Wullaert (Manchester City);

2020: Tine De Caigny (RSC Andelrecht);

2021: Janice Cayman (Olympique Lyonnais);

2022: Nicky Evrard (KAA Gent Ladies / OH Leuven);

Wie volgt er Nicky Evrard op als winnares van de Gouden Schoen? Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Lees nog meer hierover via:

Vrouwenteam.be

Lees over het boek rond de Gouden Schoen van Rudy Nuyens:

Website HLN – De Gouden Schoen

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share