Share

Net voor de jaarwisseling kwam er toch nog verrassend nieuws uit het Belgische vrouwenvoetbal. Scheidsrechter Viki De Cremer, die in het begin van dit jaar nog de eerste vrouwelijke ref was bij een duel in het Belgische profvoetbal bij de mannen, gaf zelf op haar facebookaccount aan dat ze om medische redenen haar voetballoopbaan moet stopzetten.

Viki De Cremer hier als vierde ref in het duel tussen KMSK Deinze en RSCA Futures. Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Dit was het bericht dat ze op donderdag 28 december 2023 in de namiddag publiceerde: 

‘Met veel pijn in mjin hart heb ik omwille van medische redenen de moeilijke beslissing moeten nemen om mijn scheidsrechterscarrière te beëindigen. Mijn gezondheid komt op de eerste plaats, dus op dit moment zal ik me vooral concentreren op mijn herstel. Ik weet niet wat de toekomst brengt. Het staat vast dat ik graag terug wil keren in een andere rol in deze prachtige sport. Ik ben trots op mijn opleiding en vooral dankbaar voor alles wat de arbitrage mij heeft gebracht.”

Viki De Cremer werkte zich via de Women’s Lotto Super League op tot in het mannenvoetbal maar moet nu haar voetballoopbaan on hold zetten omwille van medische redenen! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Viki De Cremer (29) speelde als jongere zelf eerst voetbal tot ze besliste om het als scheidsrechter te proberen. Dat lukte wonderwel in zover zelfs dat ze zich via haar prestaties in het vrouwenvoetbal kon onderscheiden en ook in het mannenvoetbal kansen kreeg. Op zaterdag 11 februari 2023 mocht ze dan als eerste vrouwelijke ref in actie komen bij een voetbalwedstrijd in de Belgische competitie. Nog niet als scheidsrechter maar als vierde official bij het duel in de Challenger Pro League tussen KMSK Deinze en RSC Anderlecht Futures, dat op 2-3 eindigde. Het leek het begin van nog veel meer maar voorlopig is dat dus on hold gezet.

Deze redactie wenst Viki De Cremer een voorspoedig herstel toe en ook al veel succes in eventuele andere nieuwe uitdagingen.

Bekijk het bericht op het Facebookaccount van Viki De Cremer:

Fb Viki De Cremer

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

 

 

Share