Share

Op donderdag 30 december 2023 gaf Chiara Steyvers, ooit Belgisch jeugdinternational en meest recent actief bij Fémina White Star Woluwe in de Women’s Lotto Super League, te kennen dat ze stopt met voetballen als speelster. Dit maakte ze zelf op haar Facebookaccount bekend.

Chiara Steyvers als jeugdinternational met de Belgische U17 op zondag 13 oktober 2013 in het Duitse Bamberg! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Hier kan je het volledige bericht van Chiara Steyvers lezen:

‘Na een paar mooie jaren en minder mooie jaren is het voor mij tijd om afscheid te nemen van het voetbalspel op het hoogste niveau. Deze beslissing was zeker niet gemakkelijk, maar ik denk dat het tijd is om aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven te beginnen. Het bracht mij momenten van vreugde en opoffering, waarbij ik trots de jeugd van de nationale ploeg vertegenwoordigde en als supporter van KAA Gent mijn voeten op het veld van de Ghelamco Arena zette.

Voetbal is een prachtig spel, maar het kan ook zijn kleinere kanten hebben. Die kleinere kanten zijn waar ik de laatste tijd mee worstel. Ik heb veel moeten opgeven, maar ik heb het met veel plezier gedaan. Misschien is de voetbalwereld niet voor mij bedoeld.

Ik denk aan iedereen die deel heeft uitgemaakt van deze ongelooflijke reis, mijn teamgenoten, coaches, supporters en vrienden en vooral mijn ouders die mij overal naartoe hebben geduwd. De herinneringen die ik op het veld heb gemaakt, zullen me altijd bijblijven en de vriendschappen die ik heb gemaakt, zal ik koesteren. Voetbal heeft mij niet alleen fysiek gevormd, maar ook als persoon.

Hoewel ik niet meer op het veld sta, kijk ik uit naar de nieuwe uitdagingen en kansen die het leven te bieden heeft. En voetbal zal zeker niet uit mijn leven verdwijnen, integendeel, ik kan blijven groeien als coach. En wie weet als het te veel kriebelt, sta ik ooit weer op het voetbalveld.”

Chiara Steyvers op de voorste rij helemaal rechts toen ze kampioen werd met het beloftenteam van KAA Gent Ladies in de eerste klasse op zaterdag 25 maart 2017! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Chiara Steyvers speelde achtereenvolgens voor KAA Gent Ladies (waar ze in 2017 kampioen werd met het beloftenteam in eerste klasse), SV Zulte Waregem en meest recent FWS Woluwe, de ploeg waarmee ze voor het laatst op het hoogste niveau speelde uit bij KV Mechelen (4-1 op zaterdag 21 oktober 2023) en daarna nog voor de beker thuis tegen Sporting de Charleroi (1-3 op zaterdag 11 november 2023).

Lees nog meer over Chiara Steyvers via:

Facebook Chiara Steyvers

Bekijk ook nog de titelmatch met het beloftenteam van KAA Gent Ladies in 2017 via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share