Share

Belgian Red Flame en Gouden Schoen Nicky Evrard keert na haar uitleenbeurt aan het vrouwenteam van Brighton in het begin van het seizoen 2023/24 nu kort voor het einde van de winterstop terug bij Chelsea om daar volledig te herstellen van haar operatie aan de hamstrings.

Nicky Evrard hier in Tilburg toen ze op het einde van de wedstrijd in de UEFA Women’s Nations League tegen Nederland de blessure opliep! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Voor de Belgische Gouden Schoen Nicky Evrard eindigde het jaar 2023 in mineur want op dinsdag 5 december 2023 viel ze in Tilburg tijdens de slotfase van het laatste groepsduel in de UEFA Women’s Nations League van de Belgian Red Flames tegen Nederland uit met een blessure aan de hamstrings. Een operatieve ingreep was nodig en die vond op dinsdag 19 december 2023 plaats in Antwerpen. De verwachting is dat Nicky Evrard een viertal maanden onbeschikbaar zal zijn en dus besliste Chelsea om haar terug te halen naar de club zodanig dat ze daar onder leiding van de medische staf van de club een volledig herstel kan doormaken.

Nicky Evrard deelt handtekeningen uit aan de fans na de historische overwinning tegen Europees kampioen en vice-wereldkampioen Engeland in Leuven! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Bondscoach Ives Serneels zal dus ook al zeker geen beroep kunnen doen op haar voor het dubbele barrageduel van eind februari 2024 uit en thuis tegen Hongarije. Ondertussen eindigde Nicky Evrard in ‘de Belg van het jaar’, een poll waarbij lezers van Het Laatste Nieuws en kijkers van VTM mogen stemmen wie hun vijf landgenoten zijn die het jaar kleur hebben gegeven, op de 75ste plaats. Ze was de enige voetbalster die in dat lijstje voorkwam. Lotte Kopecky, wereldkampioene wielrennen en de Belgische sportvrouw van het jaar, was ook hier nummer 1!

Lees het bericht op de website van Chelsea:

Website Chelsea FC

Bekijk meer over de Belg van het jaar via:

Website HLN

Lees over Lotte Kopecky via:

Website HLN

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share