Op zaterdag 6 januari 2024 stond er op de Belfius Academy in Marcinelle een internationale oefenwedstrijd op het programma tussen Sporting de Charleroi uit de Women’s Lotto Super League en het vrouwenteam van RC Lens dat in Frankrijk op het tweede niveau in de D2 Féminine uitkomt.

Luister naar Sarah M’Barek, de coach van RC Lens, voor de wedstrijd dankzij Vrouwenteam TV:

U kan een samenvatting van deze oefenwedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

RC Lens won dit vriendschappelijk duel op Belgische bodem tegen de vrouwelijke Zebra’s met 1-2. Toch was het Sporting de Charleroi dat op voorsprong kwam toen centrumspits Charlotte Faity, die in het verleden uitkwam voor La Roche-sur-Yon, een hoekschop van Charlotte Catinus in doel tikte (1-0, 23ste minuut). De bezoekers kwamen echter net voor de rust langszij toen Lina Thivillon met een schot met links van in de zestien Joy Jung, de nieuwe Luxemburgse doelvrouw van Charleroi, versloeg (1-1, 44ste minuut).

Sporting de Charleroi voor de aftrap van het oefenduel in Marcinelle tegen RC Lens! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

In het begin van de tweede helft speelde de ingevallen Selenay Dogan de bal in de voeten van Margaux Lievre en de jonge belofte van RC Lens kon de bal eenvoudig met links in het open doel trappen (1-2, 53ste minuut). RC Lens trof nadien nog twee keer de paal eerst via Sherly Jeudy, die in augustus van vorig jaar nog met Haïti op het WK 2023 down under was (59ste minuut) en daarna nog via de Franse jeugdinternational Agathe Hautcoeur (69ste minuut). Sporting de Charleroi ging nog op zoek naar de gelijkmaker maar het faalde in de afwerking.

De basiself van RC Lens in de oefenwedstrijd op bezoek bij Sporting de Charleroi! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Voor Sporting de Charleroi hervat de competitie op zaterdag 13 januari 2024 met een bezoek aan SV Zulte Waregem vooraleer het op vrijdag 19 januari 2024 herfstkampioen en leider OHL Women ontvangt. RC Lens speelt op zondag 14 januari 2024 in de Franse beker uit bij VGA Saint Maur. De week nadien ontvangt het in de competitie in de Franse D2 Féminine in Arras het vrouwenteam van Nantes.