In het eerste weekend van het nieuwe kalenderjaar stond op zondag 7 januari 2024 aan de Stationsstraat in Elen een wedstrijd in de achtste finale van de Beker van Limburg op het programma. K. Standard Elen, dat in de vorige eeuw nog een tijdje op het hoogste niveau speelde en in 1996 zelfs de finale van de Beker van België speelde maar verloor tegen RSC Anderlecht, ontving Patro Eisden MM Ladies, nieuw in het Belgische vrouwenvoetbal en bezig aan een schitterend seizoen in de tweede provinciale Limburg.

Vooraf spraken we even met de coaches van beide teams waaronder ook een ex-speelster van Standard.

Luister naar Setareh Habibzadeh (coach Patro Eisden MM Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Jessica Bijnens (assistent-coach K. Standard Elen) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar René Meekels (coach K. Standard Elen) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de opwarming van beide teams dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk een samenvatting van de wedstrijd K. Standard Elen – Patro Eisden MM Ladies dankzij Vrouwenteam TV:

Nadat het bij de rust al met 0-3 voor stond won Patro Eisden MM Ladies uiteindelijk deze achtste finale op bezoek bij K. Standard Elen met 0-6. De doelpunten kwamen op naam van Melissa Mols (0-1, 35ste en 0-2, 44ste minuut vanuit een vrije trap). Tussenin lukte Chadia Lakhiar de 0-2 (40ste minuut). In de tweede helft kwamen de doelpunten op naam van Naomi Satory (0-4, 75ste en 0-5, 80ste minuut) en van Isabell Ubags (0-6, 84ste minuut). Het team van coach Setareh ‘Ster’ Habibzadeh mag dus verder naar de kwartfinales en daarin komt het uit tegen het beloftenteam van Patro Eisden MM Ladies, dat in dezelfde achtste finales met 2-6 won op bezoek bij Waterloos-Voorhoven VV, dat eveneens in de tweede provinciale uitkomt. De wedstrijd moet gespeeld worden voor donderdag 7 maart 2024 maar de juiste datum voor het duel is nog niet bepaald.