Share

Op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 januari 2024 stond er opnieuw veel vrouwenvoetbal op het programma in alle nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal. Dat was het geval in de Women’s Lotto Super League, de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal waar de 15de en laatste speeldag van de heenronde gespeeld werd en de Interprovinciale reeksen A en B en ACFF waar de eerste speeldag van de terugronde plaatsvond! Hieronder kan U een overzicht bekijken met alle resultaten.

SC Eendracht Aalst Ladies is de herfstkampioen in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal! Foto – (c) SC Eendracht Aalst Ladies

***Eerste klasse – 15de speeldag:

Op zaterdag gespeeld:

Club Brugge B – SC Eendracht Aalst Ladies 1-4;

Lees het wedstrijdverslag via:

Website SC Eendracht Aalst Ladies

KAA Gent Ladies B – RSC Anderlecht B 0-1;

FC Alken – KRC Genk Ladies B 5-1;

FW Diksmuide Merkem – OH Leuven B 1-3;

Bekijk de video met dank aan Siebe Cambier en FWDM:

KVK Tienen – KVC Westerlo Ladies 2-6;

SV Zulte Waregem B – ASE De Chastre 13-0;

RFC de Liège – Ren. AEC Mons Ladies 2-3;

Op zondag gespeeld:

Standard B – VC Moldavo afgelast;

SC Eendracht Aalst Ladies is herfstkampioen in de eerste klasse met 41 punten uit 15 duels. KVC Westerlo Ladies volgt op de tweede plaats met 37 punten uit 14 wedstrijden, VC Moldavo is derde met 29 punten uit 13 duels. Onderaan hebben Ren. AEC Mons Ladies en RFC de Liège van plaats gewisseld. Beide teams hebben nu 7 punten uit 15 wedstrijden maar Ren. AEC Mons Ladies heeft het betere doelsaldo. ASE De Chastre blijft 16de en laatste zonder punten uit 15 wedstrijden en een doelsaldo van 5-145.

***Interprovinciale Voetbal Vlaanderen – Reeks A – 12de speeldag:

Vrijdag gespeeld:

KFC Herent – FW Diksmuide Merkem B 3-2;

KVV Kester-Gooik – SV Sottegem 1-2;

Zaterdag gespeeld:

KSV Bredene – KVC De Toekomst Borsbeke 3-3;

De leider en de herfstkampioen met voor de topaffiche thuis tegen KVC De Toekomst Borsbeke nog het maximum van de punten! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

RWDM Girls – Leeuw Brucom 3-1;

KVE Drongen – E. Mazenzele Opwijk 4-1;

KHO Wolvertem Merchtem – SK Staden 4-0.

KVC De Toekomst Borsbeke is klaar voor de topaffiche op bezoek bij herfstkampioen KSV Bredene in de Interprovinciale VV Reeks A! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Herfstkampioen KSV Bredene heeft na de topaffiche tegen KVC De Toekomst Borsbeke niet langer het maximum van de punten. Het blijft wel leider met nu 34 punten uit 12 duels en 5 punten voorsprong op de achtervolger die 29 punten telt. KFC Herent is derde met 27 punten uit 12 wedstrijden, RWDM Girls vierde met 26 punten uit 12 duels. Onderaan won SV Sottegem waardoor het nu op de 10de plaats 9 punten op 36 telt. Het beloftenteam van FW Diksmuide Merkem heeft als 11de 6 op 36, SK Staden als laatste 4 op 36.

***Interprovinciale Voetbal Vlaanderen – Reeks B – 12de speeldag:

Vrijdag gespeeld:

DV Bilzen United – Lierse Kempenzonen 4-2;

Zaterdag gespeeld:

Kontich – Svelta Melsele 0-3;

KV Mechelen B – VVC Brasschaat 3-2;

SV Noorse – KRC Genk Ladies C 0-3;

Zondag gespeeld:

Sint-Truiden VV – FC Bosdam Beveren 4-0;

KVV Vosselaar – K. Loenhout SK wordt gespeeld op zaterdag 10 februari 2024 om 15u.

Het beloftenteam van KV Mechelen blijft leider met 34 punten uit 12 wedstrijden. DV Bilzen United is de eerste achtervolger met 28 punten op 36. KVV Vosselaar kwam niet in actie maar blijft derde met 25 punten uit 11 wedstrijden. Onderaan vinden we het derde team van KRC Genk Ladies op de 9de plaats met 11 punten op 36. Sint-Truiden VV klom naar de 10de plaats met 10 op 36. Lierse Kempenzonen valt terug naar plaats 11 met 9 op 36 en SV Noorse blijft 12de en laatste met 5 op 36.

**Interprovinciale – Reeks ACFF – 12de speeldag:

Zaterdag gespeeld:

CS Pays Vert Ostiches-Ath – FC Irlande Auderghem afgelast;

FWS Woluwe B – Standard C 4-2;

Sibret – Ren. AEC Mons Ladies B afgelast;

RUS Loyers – RUS Sainte Ode 9-0;

Zondag gespeeld:

RCS Andennais – Sporting de Charleroi B 1-1;

R. Union SG voor hun eerste competitiewedstrijd van het nieuwe kalenderjaar! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

R. Union SG – RFC de Liège B 5-1;

Het beloftenteam van RFC de Liège speelde op zondag 14 januari 2024 uit bij R. Union SG! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

RUS Loyers blijft leider met nu 31 punten uit 12 duels. Dat zijn er evenveel als het beloftenteam van FWS Woluwe maar RUS Loyers heeft het betere doelsaldo. Sibret is derde met 26 punten uit 11 wedstrijden want dat was een van de twee duels die niet plaatsvonden vanwege de sneeuw. Onderaan heeft het beloftenteam van Ren. AEC Mons Ladies op de 11de plaats 3 punten uit 11 wedstrijden, RUS Sainte Ode is 12de en laatste met slechts 2 punten. Het is nog altijd het enige team in de hogere reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal dat dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd won!

***Women’s Lotto Super League – 13de speeldag:

Vrijdag gespeeld:

KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht 3-4;

Bekijk een samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

KAA Gent Ladies – FWS Woluwe 3-0;

Zaterdag gespeeld:

Standard – Club YLA 3-0;

SV Zulte Waregem – Sporting de Charleroi 1-1;

OHL Women – KV Mechelen 5-0;

Herfstkampioen OHL Women heeft na de eerste wedstrijd in het nieuwe kalenderjaar 34 punten uit 13 wedstrijden. Standard volgt op de tweede plaats met 31 op 39, RSC Anderlecht is nu alleen derde geworden met 27 op 39. Club YLA moet even afhaken want het is nu alleen vierde 24 op 39. KRC Genk Ladies heeft met 20 punten op 39 nu wel opnieuw het gezelschap gekregen van KAA Gent Ladies maar het heeft wel nog het betere doelsaldo. SV Zulte Waregem blijft op de 7de plaats met nu 14 punten op 39. Sporting de Charleroi klimt naar plaats 8 met nu 7 punten op 39. KV Mechelen zakt terug naar plaats 9 met 6 punten op 39. Fémina White Star Woluwe blijft 10de en laatste met nu 3 op 39.

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share