Op de eerste dag van de vijfde speeldag in de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League 2023/24 verzekerde Chelsea zich als derde team, na titelverdediger FC Barcelona en Olympique Lyonnais, van een ticket voor de kwartfinales en dat na winst op Stamford Bridge tegen het al uitgeschakelde Real Madrid.

De Colombiaanse Linda Caicedo was met Real Madrid, waar Misa Rodriguez op de bank zat en Olga Carmona afwezig bleef, toch voor enkele toeschouwers de reden om op woensdagavond 24 januari 2024 af te zakken naar Stamford Bridge. In de eerste helft toonde ze bij momenten ook haar talent maar na een mooie actie geraakte ze na een tussenkomst van Buchanan geblesseerd aan de enkel. Ze kwam nog terug het veld op maar bij de rust moest ze uit voorzorg toch vervangen worden. Chelsea moest tot even over het uur wachten vooraleer het kon scoren. Dat gebeurde vanop de strafschopstip na een fout van Hayley Raso op Niamh Charles. De Noorse Guro Reiten trapte de strafschop met veel overtuiging tegen de netten (1-0, 62ste minuut). Real Madrid gaf zich echter niet gewonnen want de voor Caicedo ingevallen Athenea del Castillo maakte zes minuten later gelijk toen Hannah Hampton een poging van Hayley Raso in haar voeten devieerde en zij van dichtbij kon binnentrappen (1-1, 68ste minuut). Chelsea reageerde echter meteen en het was Erin Cuthbert die na een doorsteekpas van Johanna Rytting Kaneryd vanuit een scherpe hoek via de Franse doelvrouw Mylène Chavas het winnende doelpunt voor het team van Emma Hayes lukte (2-1, minuut). Chelsea is zo met 11 punten na 5 wedstrijden zeker van een plaats in de kwartfinales. Real Madrid is met 1 punt uit 5 wedstrijden is uitgeschakeld!

Bekijk de hoogtepunten van de wedstrijd Chelsea – Real Madrid met dank aan DAZN:

Eerder op de avond bleef het duel in Göteborg tussen het Zweedse BK Häcken en Paris FC zonder doelpunten. BK Häcken had in de eerste helft twee keer kunnen scoren maar eerste redde Chiamaka Nnadozie, de Nigeriaanse doelvrouw van Paris FC, een strafschop van Rosa Kafaji nadat de bal tegen de hand van Teninsoun Sissoko belandde (21ste minuut) en kort daarna trof Jusu Bah alleen op weg naar doel de buitenkant van de paal (34ste minuut). Ook Paris FC kreeg kansen om te scoren maar doelvrouw Jennifer Falk was paraat en misschien wel de beste kans van allemaal werd kort voor het uur door Clara Matéo van dichtbij over het Zweedse doel getrapt (57ste minuut). BK Häcken is voorlopig tweede in de stand met 8 punten uit 5 wedstrijden, Paris FC is derde met 7 punten. Beide teams kunnen zich nog plaatsen voor de laatste acht. BK Häcken gaat op de laatste speeldag op bezoek bij Real Madrid, Paris FC ontvangt Chelsea en moet winnen om verder te kunnen gaan.

Bekijk de hoogtepunten van de wedstrijd BK Häcken – Paris FC met dank aan DAZN:

In groep C hielden AS Roma en Bayern München het na een doelpuntenrijk slot op een 2-2-gelijkspel. AS Roma was in de eerste helft iets over het halfuur op voorsprong geklommen via Valentina Giacinti (1-0, 33ste minuut) en die score bleef op het bord staan tot in de 87ste minuut toen Lea Schüller met het hoofd de gelijkmaker binnenkopte (1-1). In de toegevoegde tijd leek het erop dat Manuela Giugliano AS Roma de winst had bezorgd maar drie minuten later was het opnieuw Lea Schüller die met haar tweede goal van de avond Bayern München mogelijk een enorm belangrijk punt bezorgde. AS Roma heeft na 5 wedstrijden 5 punten, Bayern München staat voor aanvang van de laatste speeldag in de groepsfase met 6 punten genoteerd.

Bekijk de hoogtepunten van de wedstrijd AS Roma – Bayern München met dank aan DAZN:

Marie-Antoinette Katoto komt langzaam maar zeker terug op haar oude niveau. In het Parc des Princes zorgde zij met twee doelpunten voor een dubbele voorsprong tegen Ajax (1-0, 7de en 2-0, 25ste minuut). Romée Leuchter profiteerde vervolgens van een misstap van Claire Hunt om de bezoekers de aansluitingstreffer te bezorgen (2-1, 31ste minuut). Nog voor de rust zorgde Grace Geyoro echter voor de 3-1 (40ste minuut). PSG en Ajax maakten er vooral in de eerste helft een boeiend kijkstuk van en de eindstand was halfweg ook bereikt. In de tweede helft wilden beide teams nog wel maar voor 6.888 toeschouwers werd er niet meer gescoord. PSG heeft na vijf wedstrijden de leiding in groep C met 9 punten. Ajax heeft 7 punten. Alle teams kunnen zich op de slotdag nog plaatsen voor de kwartfinales.

Bekijk de hoogtepunten van de wedstrijd PSG – Ajax met dank aan DAZN:

De groepsfase van de UEFA Women’s Champions League gaat verder vanaf donderdag 25 januari 2024 met de wedstrijden van de vijfde speeldag in groep A en groep B. In groep A staan Rosengard – Benfica (18u45) en FC Barcelona – Eintracht Frankfurt (21u) op het programma en in groep B krijgen we de duels Slavia Praag – Brann (18u45) en Sankt Pölten – Olympique Lyonnais (21u). De zesde speeldag, de slotspeeldag van de groepsfase, is voorzien op dinsdag 30 januari en woensdag 31 januari 2024.