Share

Nadat alle competities even vrijaf hadden vanwege de plotse sneeuwval voor de start van het vorige voetbalweekend stonden er op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 januari 2024 opnieuw competitiewedstrijden op het programma in alle nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal namelijk de Women’s Lotto Super League, de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal en de Interprovinciale reeksen A en B en ACFF! Hieronder kan U een overzicht bekijken met alle resultaten.

Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

***Eerste klasse – 16de speeldag:

Op zaterdag gespeeld:

KVC Westerlo Ladies – FC Alken 6-1;

KRC Genk Ladies B – KAA Gent Ladies B 2-1;

VC Moldavo – Club Brugge B 3-1;

SC Eendracht Aalst Ladies – FW Diksmuide Merkem B 3-1;

Bekijk de video met dank aan Siebe Cambier en FWDM:

ASE De Chastre – Standard B 1-7;

Ren. AEC Mons Ladies B – SV Zulte Waregem B 0-0;

RSC Anderlecht B – OH Leuven B 1-1;

RFC de Liège – KVK Tienen 4-3;

SC Eendracht Aalst Ladies blijft leider in de eerste klasse met 44 punten uit 16 duels. KVC Westerlo Ladies volgt op de tweede plaats met 40 punten uit 15 wedstrijden, VC Moldavo is derde met 32 punten uit 14 duels. Onderaan is RFC de Liège nu 14de met 10 punten uit 16 duels, Ren. AEC Mons Ladies heeft 8 punten uit 16 wedstrijden. ASE De Chastre blijft 16de en laatste zonder punten uit 16 wedstrijden.

***Interprovinciale Voetbal Vlaanderen – Reeks A – 13de speeldag:

Vrijdag gespeeld:

KVV Kester-Gooik – E. Mazenzele Opwijk 0-0;

KFC Herent – KVC De Toekomst Borsbeke 1-1;

Zaterdag gespeeld:

KSV Bredene – SK Staden 12-1;

RWDM Girls – KHO Wolvertem Merchtem 0-1;

KVE Drongen – Leeuw Brucom 6-1;

Zondag gespeeld:

FW Diksmuide Merkem B – SV Sottegem 8-0;

KSV Bredene blijft leider met nu 37 punten uit 13 wedstrijden. Het heeft nu 7 punten voorsprong op eerste achtervolger KVC De Toekomst Borsbeke, dat 30 punt telt uit 13 duels. KFC Herent is derde met 28 punten uit 13 wedstrijden, RWDM Girls blijft vierde maar het blijft ook op 26 punten maar nu uit 13 duels. Onderaan heeft het beloftenteam van FW Diksmuide Merkem nu als 10de met 9 punten op 39 evenveel punten als SV Sottegem en het heeft door de 8-0 winst in het onderlinge duel nu ook een doelsaldo dat veel beter is (-21 tegenover -36). SK Staden blijft laatste met nu 4 op 39.

***Interprovinciale Voetbal Vlaanderen – Reeks B – 13de speeldag:

Zaterdag gespeeld:

KVV Vosselaar – Svelta Melsele 2-1;

Kontich – DV Bilzen United 1-4;

KV Mechelen B – Lierse Kempenzonen 6-1;

Bosdam Beveren – KRC Genk Ladies C 5-2;

SV Noorse – Loenhout SK 0-1;

Zondag gespeeld:

Sint-Truiden VV – VVC Brasschaat 1-5;

Het beloftenteam van KV Mechelen blijft leider met 37 punten uit 13 wedstrijden. DV Bilzen United is de eerste achtervolger met 31 punten op 39. KVV Vosselaar blijft derde met 28 punten uit 12 wedstrijden. Onderaan vinden we het derde team van KRC Genk Ladies op de 9de plaats met 11 punten op 39. Sint-Truiden VV staat op de 10de plaats met 10 op 39. Lierse Kempenzonen vinden we terug op plaats 11 met 9 op 39 en SV Noorse blijft 12de en laatste met 5 op 39.

**Interprovinciale – Reeks ACFF – 13de speeldag:

Zaterdag gespeeld:

Sibret – RFC de Liège B 1-2;

CS Pays Vert Ostiches-Ath – Ren. AEC Mons Ladies B 1-2;

FWS Woluwe B – Sporting de Charleroi B 1-0;

RUS Loyers – Standard C 2-1;

FC Irlande Auderghem – RUS Sainte Ode 6-1;

Zondag gespeeld:

RCS Andennais – R. Union SG 3-1;

Vooruitgeschoven wedstrijd 15de speeldag die plaatsvond op woensdag 24 januari 2024:

Ren. AEC Mons Ladies B – RUS Loyers 3-4;

RUS Loyers is alleen leider met nu 37 punten uit 14 duels. Het beloftenteam van FWS Woluwe is tweede met 34 punten uit 13 wedstrijden. Sibret is derde met 26 punten uit 12 duels en het beloftenteam van RFC de Liège is vierde met 25 punten uit 13 wedstrijden. Onderaan heeft het beloftenteam van Ren. AEC Mons Ladies op de 11de plaats 6 punten uit 13 wedstrijden, RUS Sainte Ode is 12de en laatste met slechts 2 punten. Het is nog altijd het enige team in de hogere reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal dat dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd won!

Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***Women’s Lotto Super League – 14de speeldag:

Vrijdag gespeeld:

KRC Genk Ladies – FWS Woluwe 8-0;

Zaterdag gespeeld:

OHL Women – RSC Anderlecht 0-1;

Bekijk een samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

SV Zulte Waregem – KV Mechelen 3-0;

Club YLA – Sporting de Charleroi 4-1;

Standard – KAA Gent Ladies 2-0;

OHL Women is ondanks de tweede nederlaag van het seizoen nog altijd leider met nu 34 punten uit 14 wedstrijden. Standard heeft nu op de tweede plaats evenveel punten 34 op 42 maar het Leuvense doelsaldo is met +34 tegenover +22 nog net iets beter. RSC Anderlecht blijft alleen derde en het komt met 30 op 42 dichter bij OH Leuven maar met dezelfde achterstand op Standard. Club YLA heeft als vierde in de stand 27 op 42. KRC Genk Ladies is met 23 punten op 42 nu alleen vijfde. KAA Gent Ladies is na het verlies op bezoek bij Standard zesde maar het staat nog altijd op een plaats voor de play-offs. SV Zulte Waregem blijft op de 7de plaats maar met nu 17 punten op 42 krijgt het KAA Gent Ladies opnieuw in het vizier. Sporting de Charleroi blijft op plaats 8 met nu 7 punten op 42. KV Mechelen staat op plaats 9 met 6 punten op 42. Fémina White Star Woluwe blijft 10de en laatste met nu 3 op 42.

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share