Share

Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 februari 2024 stond er in alle nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal een volledige speeldag op het programma. Dat was het geval in de Women’s Lotto Super League, de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal en de Interprovinciale reeksen A en B en ACFF! Hieronder kan U een overzicht bekijken met alle resultaten.

Op zaterdag 3 februari 2024 werd er in de KAA Gent Arena een nieuw record gevestigd voor de Women’s Lotto Super League! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

***Eerste klasse – 17de speeldag:

Op zaterdag gespeeld:

Club Brugge B – KVC Westerlo Ladies 0-4;

KAA Gent Ladies B – VC Moldavo 0-2;

FC Alken – ASE De Chastre 17-0;

FW Diksmuide Merkem – KRC Genk Ladies B 1-0;

Bekijk de video met dank aan Siebe Cambier en FWDM:

KVK Tienen – SV Zulte Waregem B 3-1;

RSC Anderlecht B – Ren. AEC Mons Ladies 1-2;

Zondag gespeeld:

Standard B – RFC de Liège 2-0;

OH Leuven B – SC Eendracht Aalst 2-1;

SC Eendracht Aalst Ladies blijft ondanks het eerste verlies van het seizoen leider in de eerste klasse met 44 punten uit 17 duels. KVC Westerlo Ladies volgt op de tweede plaats met 43 punten uit 16 wedstrijden, VC Moldavo is derde met 35 punten uit 15 duels. Onderaan is Ren. AEC Mons Ladies 14de met 11 punten uit 17 wedstrijden RFC de Liège 15de met 10 punten uit 17 duels. ASE De Chastre blijft 16de en laatste zonder punten uit 17 wedstrijden.

***Interprovinciale Voetbal Vlaanderen – Reeks A – 14de speeldag:

Vrijdag gespeeld:

SV Sottegem – RWDM Girls 0-3;

Zaterdag gespeeld:

SK Staden – KVE Drongen 1-4;

Leeuw Brucom – KFC Herent 0-5;

KHO Wolvertem Merchtem – KSV Bredene 0-3;

Eendracht Mazenzele Opwijk – FW Diksmuide Merkem B 2-5;

KVC De Toekomst Borsbeke – KVV Kester Gooik 4-1;

KSV Bredene blijft leider met nu 40 punten uit 14 wedstrijden. Het heeft 7 punten voorsprong op eerste achtervolger KVC De Toekomst Borsbeke, dat 33 punten telt uit 14 duels. KFC Herent is derde met 31 punten uit 14 wedstrijden, RWDM Girls blijft vierde met 29 punten maar nu uit 14 duels. Onderaan sprong het beloftenteam van FW Diksmuide Merkem (12 punten) over KVV Kester Gooik (11 punten) en Leeuw Brucom (10 punten) naar de 8ste plaats. SV Sottegem is 11de met 9 punten. SK Staden blijft laatste met nu 4 op 42.

***Interprovinciale Voetbal Vlaanderen – Reeks B – 14de speeldag:

Vrijdag gespeeld:

DV Bilzen United – KV Mechelen B 1-3;

Zaterdag gespeeld:

Lierse Kempenzonen – KVV Vosselaar 4-5;

K. Loenhout SK – FC Bosdam Beveren 5-2;

VVC Brasschaat – SV Noorse 5-2;

Svelta Melsele – Sint-Truiden VV 4-0;

KRC Genk Ladies C – Kontich 1-1;

Het beloftenteam van KV Mechelen won de topaffiche en blijft leider met 40 punten uit 14 wedstrijden. KVV Vosselaar werd tweede met 31 punten uit 13 wedstrijden. DV Bilzen United is derde met 31 punten op 42. Onderaan vinden we het derde team van KRC Genk Ladies op de 9de plaats met 12 punten op 42. Sint-Truiden VV staat op de 10de plaats met 10 op 42. Lierse Kempenzonen vinden we terug op plaats 11 met 9 op 42 en SV Noorse blijft 12de en laatste met 5 op 42.

**Interprovinciale – Reeks ACFF – 14de speeldag:

Zaterdag gespeeld:

Standard C – CS Pays Vert Ostiches-Ath 5-0;

Sporting de Charleroi B – Sibret 0-6;

FC Irlande Auderghem – RUS Loyers 1-4;

Ren. AEC Mons Ladies B – FWS Woluwe B 2-5;

RFC de Liège B – RCS Andennois 2-4 (gestaakt);

Zondag gespeeld:

RUS Sainte Ode – R. Union SG 2-6;

RUS Loyers blijft alleen leider met nu 40 punten uit 15 duels. Het beloftenteam van FWS Woluwe is tweede met 37 punten uit 14 wedstrijden. Sibret is derde met 29 punten uit 13 duels. Onderaan heeft het beloftenteam van Ren. AEC Mons Ladies op de 11de plaats 6 punten uit 14 wedstrijden, RUS Sainte Ode is 12de en laatste met slechts 2 punten. Het is nog altijd het enige team in de hogere reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal dat dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd won!

Jimmy Coenraets was voor de 100ste keer de coach van OHL Women thuis tegen Club YLA! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

***Women’s Lotto Super League – 15de speeldag:

Vrijdag gespeeld:

Sporting de Charleroi – KV Mechelen 3-2;

FWS Woluwe – Standard 0-2;

Zaterdag gespeeld:

KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies 0-1;

OHL Women – Club YLA 4-0;

RSC Anderlecht – SV Zulte Waregem 1-0;

Bekijk een samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

OHL Women blijft leider met nu 37 punten uit 15 wedstrijden. Standard heeft nu op de tweede plaats evenveel punten 37 op 45 maar het Leuvense doelsaldo is met +38 tegenover +24 nog net iets beter. RSC Anderlecht blijft alleen derde met 33 op 45. Club YLA moet even de rol lossen en het heeft nu als vierde in de stand 27 op 45. KRC Genk Ladies is vijfde met 26 punten op 45. KAA Gent Ladies blijft na het verlies in de KAA Gent Arena zesde maar het staat nog altijd op een plaats voor de play-offs. SV Zulte Waregem blijft op de 7de plaats met 17 punten op 45. Sporting de Charleroi blijft op plaats 8 maar nu met 10 punten op 45. KV Mechelen staat op plaats 9 met 6 punten op 45. Fémina White Star Woluwe blijft 10de en laatste met nu 3 op 45.

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share