Share

Op zaterdag 3 februari 2024 werd er in de KAA Gent Arena een nieuw toeschouwersrecord gevestigd voor de Women’s Lotto Super League. Er waren flink wat tickets verkocht voor het duel tussen de vrouwelijke Buffalo’s en KRC Genk Ladies en dat leverde uiteindelijk 2.017 aanwezige toeschouwers op wat een verbetering is van het record dat op 1.794 stond en dat op zaterdag 17 december 2022 gevestigd werd in het King Power Stadion at Den Dreef in Leuven.

De hoofdtribune van de KAA Gent Arena zorgde voor een toeschouwersrecord in de Women’s Lotto Super League bij het derde optreden van KAA Gent Ladies in het stadion van de mannen! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Net als toen in Leuven voor ‘de Warmste Match’ waren er nu ook in Gent nog meer betalende toeschouwers (2.571 tegenover 2.539 voor het duel OHL Women – Club YLA) maar het gaat uiteraard om wie ook effectief naar de wedstrijd komt kijken. De wedstrijd tussen KAA Gent Ladies en KRC Genk Ladies zelf werd overigens opgedragen aan Antoine Reyns, de vader van voorzitster Dominique die eerder in de week overleed.

Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Na de minuut stilte ter zijner nagedachtenis was het Karlijn Helsen die mocht aftrappen voor de thuisploeg die wel gretig aan het duel begon maar in de eerste helft geen echte kansen wist af te dwingen. Doelvrouw Maren Van Wijngaarden moest voor de rust twee keer ingrijpen. Helemaal in het begin bij een voorzet van Alixe Bosteels vanop links (8ste minuut) en iets over halfweg de eerste helft bij een vrije trap van Emma Van Britsom en een rebound van Zarah Taillieu (26ste minuut).

De basis van KAA Gent Ladies voor het derde optreden in de KAA Gent Arena! Op de foto zien we staan van links naar rechts: Nia Elyn (4), Fleur Van Daele (16), Silke Speeckaert (5), Ines Van Gansbeke (15), Amber Maximus (9) en doelvrouw Riet Maes (1). Hurkend van links naar rechts zien we Zarah Taillieu (11), Jenna Van De Keere (17), Alixe Bosteels (7), Emma Van Britsom (8) en Karlijn Helsen (10). Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

KRC Genk Ladies was aan de overkant veel gevaarlijker. Na een voorzet van Gwen Duijsters kopte Thirsa De Meester over doel (9de minuut), vervolgens begon Pia Bosmans aan de rechterkant aan een mooie actie die via Thirsa De Meester bij Luna Vanzeir terechtkwam. Zij zette voor en Gwen Duijsters verlengde de bal tegen de lat (11de minuut). Even over het halfuur speelde Luna Vanzeir op rechts Thirsa De Meester aan en haar voorzet werd door Charlotte Tison aan de eerste paal met de linkervoet in één tijd overgenomen maar Riet Maes stond paraat (31ste minuut). Kort voor de rust kwamen de bezoekers nog tweemaal opzetten met eerst Gwen Duijsters die op aangeven van Luna Vanzeir over trapte (42ste minuut) en vervolgens kreeg Thirsa De Meester in de toegevoegde tijd nog een mogelijkheid na een voorzet van Lisa Petry maar haar poging werd in twee tijden ongedaan gemaakt door Riet Maes vooraleer Luna Vanzeir de bal kon binnentikken (45ste + 1′ minuut). KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies stond bij de rust nog 0-0 maar dat resultaat was niet echt een goeie weergave van wat er op het veld te zien was geweest.

Thirsa De Meester probeert Nia Elyn af te houden tijdens de wedstrijd KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies. Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Onmiddellijk na de rust was het opnieuw KRC Genk Ladies dat zich toonde. Luna Vanzeir zette met een schitterende pass Thirsa De Meester op weg naar het Gentse doel maar de Genkse belofte vond Riet Maes nog op haar weg (47ste minuut). Vijf minuten later was het opnieuw Genk dat een mooie aanval op de mat tekende. Lisa Petry speelde naar Luna Vanzeir die vanaf de linkerkant een mooie voorzet verstuurde richting Thirsa De Meester. De belofte van KRC Genk Ladies trapte over de bal maar kwam in botsing met de Gentse doelvrouw Riet Maes waarna scheidsrechter Kenneth Dhont naar de strafschopstip wees (52ste minuut). Charlotte Tison zette zich achter de bal en stuurde met een trap met rechts in de benedenhoek Riet Maes de verkeerde kant uit. Het allereerste doelpunt van Charlotte Tison voor KRC Genk Ladies dat zo met 0-1 op voorsprong kwam op bezoek bij KAA Gent Ladies (0-1, 53ste minuut). Nog voor het uur noteerden we een nieuwe Genkse aanval. Luna Vanzeir speelde vanop links naar het centrum, Lisa Petry tikte de bal terug en Gwen Duijsters trapte met rechts van buiten de zestien naast (58ste minuut). Even over het uur dan toch even KAA Gent Ladies met een vrije trap voor Alixe Bosteels, Luna Vanhoudt kon met het hoofd ontzetten maar niet verder dan tot bij Ines Van Gansbeke die na een goeie balcontrole met links verwoestend uithaalde. Jammer genoeg trof ze de lat want dit was uiteindelijk de beste kans voor het team van coach Jorn Van Ginderdeuren (61ste minuut). Daarna volgde nog een hoekschop van Emma Van Britsom waarbij de kopbal van Amber Maximus te zwak was om Maren Van Wijngaarden te verontrusten (66ste minuut). KAA Gent Ladies bleek bij het derde optreden in de Arena niet mondig genoeg om tot scoren te komen. KRC Genk Ladies toonde zich ondanks het verlies van enkele speelsters in de maand januari van dit jaar van hun beste kant. Ze maakten er voor zichzelf en voor hun eigen fans een leuke namiddag van en vertrokken verdiend met de drie punten uit de KAA Gent Arena. Hun deelname aan play-off 1 lijkt daarmee zo goed als zeker.

KRC Genk Ladies mocht na afloop vieren en fier zijn over de geleverde prestatie in de KAA Gent Arena! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

***DIGEST***

Women’s Lotto Super League – 15de speeldag:

KAA Gent Ladies – SV Zulte Waregem 0-1 (rust: 0-0);

Doelpunt: 53′ Charlotte Tison 0-1,

Toeschouwers: 2.017

Mathias De Clercq, de burgemeester van Gent, was een van de aandachtige toeschouwers tijdens het duel in de Women’s Lotto Super League tussen KAA Gent Ladies en KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

(*) KAA Gent Ladies speelde dus voor de derde keer in de KAA Gent Arena (de eerdere naam was Ghelamco Arena). Het won zowel tegen Club YLA met 3-1 als tegen SV Zulte Waregem 1-0. Bij het derde thuisduel leed het dus een nederlaag tegen KRC Genk Ladies 0-1 maar nu vestigde het wel een nieuw toeschouwersrecord voor de Women’s Lotto Super League. Geven we ook nog mee dat Standard op donderdag 18 mei 2023 voor 9.027 toeschouwers de finale van de Beker van België won tegen KRC Genk Ladies (3-0 na verlengingen)! Dat is de wedstrijd met het meeste toeschouwers in het Belgische vrouwenclubvoetbal.

2017 toeschouwers is het record voor de Women’s Lotto Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Lees meer over KAA Gent Ladies – Club YLA op 06/11/2021 via:

Vrouwenteam.be

Lees meer over KAA Gent Ladies – SV Zulte Waregem op 17/12/2022 via:

Vrouwenteam.be

Lees meer over het vorige record in de Women’s Lotto Super League via:

Vrouwenteam.be

Lees meer over het record in de Beker van België via:

Vrouwenteam.be

Bekijk de fotoreportage van Stijn Audooren rond deze wedstrijd via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Later op de dag won RSC Anderlecht nog thuis tegen SV Zulte Waregem 1-0 en was er ook winst voor OHL Women tegen Club YLA 4-0. Op vrijdagavond noteerden we volgende resultaten: Sporting de Charleroi – KV Mechelen 3-2 en FWS Woluwe – Standard 0-2.
Share