Het bekerduel van de derde speeldag waarover nog lang zal nagesproken worden vond aan de Liersesteenweg op de kleine Malinwa plaats tussen de vrouwenteams van derdeklasser YR KV Mechelen en tweedeklasser Club Brugge, het team dat de voorbije twee seizoenen nog telkens de bekerfinale speelde.

YR KV Mechelen klom vroeg op voorsprong via Lenny Oerlemans (1-0, 2de minuut) maar nog voor de rust stond het 1-2 na goals van Kay Cuvelier (1-1, 21ste minuut) en Anne-Lore Scherrens (1-2, 28ste minuut). Tussen de twee Brugse goals in trapte Stefanie Vos Voor de thuisploeg nog een vrije trap tegen de paal. Even over het uur zorgde Lenny Oerlemans dan toch voor de gelijkmaker (2-2, 63ste minuut). Maar de vreugde was van korte duur want de bezoekers klommen alweer op voorsprong na een eigen doelpunt van Kim Van Hoof (2-3, 67ste minuut). Elien De Wilde leek dan te gaan scoren voor de roodgelen maar haar poging werd met de hand gestopt door Febe Vanhaecke, die met een tweede gele en dus rode kaart het veld moest verlaten. Stefanie Vos twijfelde niet en trapte YR KV Mechelen opnieuw langszij (3-3, 75ste minuut). In het laatste kwartier kon de thuisploeg ondanks het numerieke overwicht en enkele goeie kansen de kwalificatie niet afdwingen zodat er strafschoppen moesten getrapt worden.

Laura Baetens aan de bal voor YR KV Mechelen met Lies Van Hamme (helemaal links) in de buurt. Kay Cuvelier (Club Brugge) die zowel in de wedstrijd als in de strafschoppenepiloog scoorde volgt aandachtig. Foto - Philip Kennes

Laura Baetens aan de bal voor YR KV Mechelen met Lies Van Hamme (helemaal links) in de buurt. Kay Cuvelier (Club Brugge) die zowel in de wedstrijd als in de strafschoppenepiloog scoorde volgt aandachtig. Foto – Philip Kennes

Club Brugge begon foutloos aan die strafschoppenepiloog met goals van de ingevallen Sharon Desaever, Lies Van Hamme en Kay Cuvelier maar de vierde poging van Ellen Knockaert belandde tegen de paal. YR KV Mechelen bleef eveneens foutloos met geslaagde pogingen van Lore Torfs, Lenny Oerlemans, Kim Van Hoof en Laura Baetens. Vervolgens redde de Mechelse doelvrouw Katinka Smits à la Jean-François Gillet de poging van Loes Clinckemaille zodat het 4-3 bleef en de derdeklasser YR KV Mechelen een ronde verder gaat. Bij de laatste 24 (de clubs uit de Super League beginnen pas in de achtste finales) krijgt YR KV Mechelen het gezelschap van nog een andere derdeklasser namelijk Standard C, dat even voor de Classico Standard – RSC Anderlecht, thuis tegen eersteklasser Tongeren DV won met 2-0.

Dit is het programma van de vierde speeldag in de Beker van België op woensdag 11 november 2015 om 16 uur: