Share

Op de 15de speeldag van de Women’s Lotto Super League was het uitkijken naar het duel tussen KAA Gent Ladies en KRC Genk Ladies in de KAA Gent Arena wat een toeschouwersrecord kon opleveren voor de Belgische competitie. Uiteraard waren ook de prestaties van alle andere teams belangrijk.

Nieuw record aantal toeschouwers voor de Women’s Lotto Super League staat op 2.017! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Met een vrije trap van Louise Rillaerts kwam KV Mechelen op bezoek bij Sporting de Charleroi op voorsprong (0-1) maar op aangeven van Anna Laëtitia Szostak was het Charlotte Faity die de bordjes terug in evenwicht bracht (1-1). Daarna profiteerde Charlotte Catinus van een te korte terugspeelbal van Chloe Van Mingeroet om Romane Jadoulle het tweede doelpunt voor de thuisploeg aan te geven (2-1). Nu was het KV Mechelen dat terug langszij kwam nadat Lore Nuyens een voorzet vanop links van Siska Demoulin binnen had gekopt (2-2). In de toegevoegde tijd van de eerste helft mocht de Française Charlotte Faity nog eens alleen op Silke Baccarne afgaan. Ze werkte opnieuw met rechts af voor de 3-2-ruststand. Kort na de rust werd diezelfde Charlotte Faity opnieuw onderweg naar doel foutief afgestopt door Hanne Hellinx. Scheidsrechter Sylvie Deckers had geen andere keuze dan rood te trekken (53ste minuut). Charlotte Catinus kwam dicht bij de 4-2 maar Silke Baccarne voorkwam dat. Aan de andere kant was het uiteindelijk Perrine Balant die met een redding op de lijn de 3-2 op het scorebord hield. De vrouwelijke Zebra’s boekten thuis tegen KV Mechelen hun eerste thuiswinst van het seizoen!

Sporting de Charleroi viert na een driepunter thuis tegen KV Mechelen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Op vrijdagavond 2 februari 2024 klom Standard al even naar de leiding van het klassement in de Women’s Lotto Super League door met 0-2 te winnen op bezoek bij rode lantaarn FWS Woluwe. Maud Coutereels trof eerst nog met een kopbal de paal vooraleer Mariam Abdulai Toloba kort nadien de score opende na samenspel met Welma Fon (0-1). Toch had ook FWS Woluwe kunnen scoren maar na een doorgekopte vrije trap van Marie Bougard was het Daphne Wertbrouck die van dichtbij nipt naast kopte. Iets over halfweg de eerste helft stond de eindstand al op het bord toen Marie Bougard een geschenk uitdeelde dat Justine Blave in dank aannam (0-2).

Celine Verdonck (FWS Woluwe) en Maud Coutereels (Standard) gaan in hun eigen specifieke stijl het kopduel aan! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In de KAA Gent Arena mochten we een nieuw toeschouwersrecord noteren voor de Women’s Lotto Super League. 2.017 toeschouwers waren aanwezig voor de wedstrijd tussen KAA Gent Ladies en KRC Genk Ladies.

Bekijk hoe de speelsters van beide teams het veld van de KAA Gent Arena mochten betreden dankzij Vrouwenteam TV /(c) DAZN/Eleven Sports:

De vrouwelijke Buffalo’s wilden hen graag een thuisoverwinning bezorgen maar KRC Genk Ladies was dit keer de betere en bij momenten ook bijzonder goed voetballende ploeg met Thirsa De Meester en Luna Vanzeir in de hoofdrol. Het team van Guido Brepoels kon dankzij een strafschop van Charlotte Tison kort na de rust ook het enige doelpunt van de wedstrijd scoren (0-1, 53ste minuut). Gwen Duijsters voor KRC Genk Ladies in het begin van de eerste helft en Ines Van Gansbeke voor KAA Gent Ladies bij een 0-1-achterstand hadden allebei pech bij de afwerking want zij troffen het doelhout!

Charlotte Tison juicht na haar eerste doelpunt voor KRC Genk Ladies op de dag dat er een nieuw toeschouwersrecord viel in de Women’s Lotto Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

RSC Anderlecht en SV Zulte Waregem hielden het in een aangename eerste helft op een scoreloos gelijkspel (0-0). Toch hadden er doelpunten kunnen vallen zoals via de knal nipt naast van Stefania Vatafu of aan de overkant via de pogingen van Imani Prez en Rose Adewusi maar waarbij de Finse doelvrouw Milla-Maj Majasaari wel attent was! Dat was ook zo in het begin van de tweede helft toen ze rustig bleef bij een terugspeelbal van Laura Deloose die onder druk van Imani Prez moeilijk onder controle te houden was. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist door een indviduele actie op links van Sakina Ouzraoui die Liesa Capiau en Pauline Windels uitschakelde om de achterlijn te halen en dan de perfecte assist te geven aan Amélie Delabre voor het enige doelpunt van de wedstrijd (1-0, 60ste minuut).

Amelie Delabre wordt steeds belangrijker bij RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

OHL Women won tegen Club YLA met ruime cijfers maar het was vooral Jorijn Covent die zich in de eerste helft liet opmerken. De doelvrouw van Club YLA keerde eerst een strafschop van Nikée van Dijk na een fout van Sterre Gielen op Jeslynn Kuypers (3de minuut). Tegen het verlengen van de bal van dichtbij van Linde Veefkind had ze geen verhaal (9de minuut) maar nadien liet ze nog twee knappe reddingen noteren bij pogingen van Marie Detruyer! Onmiddellijk na de rust moest ze zich dan toch gewonnen geven toen ze een hoekschop vanop rechts van Dilja Yr Zomers ongewild over de eigen lijn tikte (48ste minuut). Angel Kerkhove had de kans om de aansluitingstreffer aan te tekenen. Ze ging zelfs voorbij doelvrouw Faye Lammertijn maar mikte dan toch nog in het zijnet. OHL Women kreeg vervolgens een tweede strafschop na een fout van Isabelle Iliano op de ingevallen Aurélie Reynders. Zenia Mertens trapte die mooi en onhoudbaar in de bovenhoek (3-0, 69ste minuut). Ook Nikée van Dijk lukte uiteindelijk nog een goal toen ze op aangeven van Saar Janssen de Zweedse Sejde Abrahmsson uitspeelde en de bal met rechts voorbij doelvrouw Covent trapte (4-0, 81ste minuut). Trainer Jimmy Coenraets mocht zo op z’n 100ste wedstrijd als coach een knappe overwinning vieren!

Jimmy Coenraets mag vieren bij zijn 100ste wedstrijd als hoofdtrainer voor OHL Women! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Lees een interview met Jimmy Coenraets over zijn 100 wedstrijden:

Website OH Leuven

***Dit zijn alle doelpuntenmakers op de 15de speeldag in de Women’s Lotto Super League:

Op vrijdag 2 februari 2024 gespeeld:

Sporting de Charleroi – KV Mechelen 3-2 (rust: 3-2);

Doelpunten: 25′ Louise Rillaerts 0-1 27′ Charlotte Faity 1-1, 33′ Romane Jadoulle 2-1, 41′ Lore Nuyens 2-2, 45′ + 2′ Charlotte Faity 3-2.

Rode kaart: 53′ Hanne Hellinx (KV Mechelen).

FWS Woluwe – Standard 0-2 (rust: 0-2);

Doelpunten: 10′ Mariam Abdulai Toloba 0-1, 25′ Justine Blave 0-2.

Luister naar Amber Barrett (Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Justine Blave (Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Mariam Abdulai Toloba (Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

Op zaterdag 3 februari 2024 gespeeld:

KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies 0-1 (rust: 0-0);

Doelpunt: 53′ Charlotte Tison 0-1 op strafschop.

Luister naar Charlotte Tison (KRC Genk Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Ines Van Gansbeke (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Lees nog meer over KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies via:

Vrouwenteam.be

OHL Women – Club YLA 4-0 (rust: 1-0);

Doelpunten: 9′ Linde Veefkind 1-0, 48′ Diljá Ýr Zomers 2-0, 69′ Zenia Mertens 3-0 op strafschop, 81′ Nikée van Dijk 4-0.

Rode kaart: 38′ David Antunes Pereira (T2 Club YLA) (na 2x geel).

RSC Anderlecht – SV Zulte Waregem 1-0 (rust: 0-0);

Doelpunt: 60′ Amélie Delabre 1-0.

Bekijk een samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

Luister naar Amélie Delabre (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Lena Hubaut (SV Zulte Waregem) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk een samenvatting van alle duels met dank aan de Pro League / DAZN Eleven Sports:

***De stand na de vijftiende speeldag:

1. OHL Women 15-37 (54-16);

2. Standard 15-37 (33-9);

3. RSC Anderlecht 15-33 (36-14);

4. Club YLA 15-27 (28-19);

5. KRC Genk Ladies 15-26 (34-19);

6. KAA Gent Ladies 15-20 (21-21);

7. SV Zulte Waregem 15-17 (18-22);

8. Sporting de Charleroi 15-10 (13-37)

9. KV Mechelen 15-6 (17-53);

10.FWS Woluwe 15-3 (5-49);

***De topschutters na de vijftiende speeldag zijn:

13 goals:

Dilja Yr Zomers (OHL Women);

Dilja Yr Zomers, voorlopig nog altijd topschutter in de Women’s Lotto Super League 2023/24! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

12 goals:

Nikée van Dijk (OHL Women);

11 goals:

Davinia Vanmechelen (Club YLA), Amber Barrett (Standard);

10 goals:

Lore Jacobs (RSC Anderlecht), Amélie Delabre (RSC Anderlecht);

9 goals:

Niemand;

8 goals:

Niemand;

7 goals:

Ella Van Kerkhoven (KRC Genk Ladies), Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Jeslynn Kuijpers (OHL Women), Marie Detruyer (OHL Women), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Luna Vanzeir (KRC Genk Ladies), Mariam Abdulai Toloba (Standard);

6 goals:

Noémie Gelders (Standard), Ibtissam Bouharat (KV Mechelen), Elke Van Gorp (SV Zulte Waregem);

5 goals:

Thirsa De Meester (KRC Genk Ladies), Angel Kerkhove (Club YLA), Lore Nuyens (KV Mechelen);

4 goals:

Niemand;

3 goals:

Lisa Petry (KRC Genk Ladies),, Aster Janssens (KV Mechelen), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Alixe Bosteels (KAA Gent Ladies), Rania Boutiebi (Club YLA), Ludmila Matavkova (RSC Anderlecht), Sakina Ouzraoui Diki (RSC Anderlecht), Imani Prez (SV Zulte Waregem), Romane Jadoulle (Sporting de Charleroi), Charlotte Faity (Sporting de Charleroi);

2 goals:

Hannah Eurlings (OHL Women), Aurélie Reynders (OHL Women), Esther Buabadi (RSC Anderlecht),, Gaëlle Nierynck (KAA Gent Ladies), Lisa Lefere (SV Zulte Waregem), Fleur Van Daele (KAA Gent Ladies), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Karlijn Helsen (KAA Gent Ladies), Perrine Balant (Sporting de Charleroi), Saar Janssen (OHL Women), Luisa Blumenthal (SV Zulte Waregem), Welma Fon (Standard), Zarah Taillieu (KAA Gent Ladies), Silke Vanwynsberghe (RSC Anderlecht), Rose Adewusi (SV Zulte Waregem), Lisa Michalak (Sporting de Charleroi), Sterre Gielen (Club YLA), Aisse Tamara Gumbs (Club YLA), Maud Coutereels (Standard), Justine Blave (Standard);

1 goal:

Céline Verdonck (FWS Woluwe), Sejde Abrahamsson (Club YLA), Ines Van Gansbeke (KAA Gent Ladies),, Daisy Baudewijns (KV Mechelen), Ilona Crea (Sporting de Charleroi), Lyndsey Van Belle (KRC Genk Ladies), Ellen Charlier (FWS Woluwe), Marine Rosala (FWS Woluwe), Sari Kees (OHL Women), Hanna Stenberg (Club YLA), Stephanie Gbogou Drepoba (SV Zulte Waregem), Laura Vervacke (SV Zulte Waregem),  Elfi Maass (KAA Gent Ladies), Daphné Wertbrouck (FWS Woluwe), Valesca Ampoorter (OHL Women), Shari Van Belle (KRC Genk Ladies), Lana Galob (OHL Women), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Noa Corbeels (KV Mechelen), Charlotte Mahieu (FWS Woluwe), Celien Guns (Club YLA), Dilara Soley Deli (Sporting de Charleroi), Claire O’Riordan (Standard), Margaux Martlé (Club YLA), Nena Retsin (KAA Gent Ladies), Gisèle de Win (Standard), Isabelle Iliano (Club YLA), Gwyneth Vanaenrode (KRC Genk Ladies), Nicky Van Den Abbeele (SV Zulte Waregem), Anissa Giuga (KRC Genk Ladies), Zoe Van Eynde (Standard), Charlotte Tison (KRC Genk Ladies), Linde Veefkind (OHL Women), Zenia Mertens (OHL Women), Louise Rillaerts (KV Mechelen).

Owngoals:

Jasmien Mathys (KAA Gent Ladies) voor Sporting de Charleroi, Leila Seret (Sporting de Charleroi) voor OHL Women, Florine Danquoins (Sporting de Charleroi) voor OHL Women, Sterre Gielen (Club YLA) voor OHL Women. Florine Danquoins (Sporting de Charleroi) voor KRC Genk Ladies.

***Dit is het programma van de zestiende speeldag op vrijdag 16 februari 2024:

Sporting de Charleroi – KAA Gent (20u);

KRC Genk Ladies – SV Zulte Waregem (20u30);

Op zaterdag 17 februari 2024:

KV Mechelen – RSC Anderlecht (13u30);

Club YLA – FWS Woluwe (16u15);

Standard – OHL Women (19u);

***Op vrijdag 23 februari 2024 spelen de Belgian Red Flames de heenwedstrijd van hun barrageduel in de UEFA Women’s Nations League op bezoek bij Hongarije. De terugwedstrijd staat op dinsdag 27 februari 2024 op het programma.

***Dit is het programma van de zeventiende speeldag op vrijdag 1 maart 2024 (inhaalduels):

Sporting de Charleroi – OHL Women (20u);

FWS Woluwe – SV Zulte Waregem (20u30);

Op zaterdag 2 maart 2024:

Club YLA – KRC Genk Ladies (13u30 op DAZN Eleven Sports, in Knokke);

RSC Anderlecht – Standard (19u);

KV Mechelen – KAA Gent Ladies (19u);

***Dit is het programma van de achttiende en laatste speeldag op vrijdag 8 maart 2024:

FWS Woluwe – KV Mechelen (20u30);

KAA Gent Ladies – Club YLA (20u30);

Op zaterdag 9 maart 2024:

SV Zulte Waregem – Standard (13u30);

OHL Women – KRC Genk Ladies (19u);

RSC Anderlecht – Sporting de Charleroi (19u);

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share