Share

Arsenal speelde op zaterdag 17 februari 2024 voor de vierde keer dit seizoen in de Barclays Women’s Super League in het Emirates Stadium. Het slaagde er voor het eerst in om alle 60.160 beschikbare tickets te verkopen wat meteen voor een nieuw record zorgde in de Engelse competitie.

In het seizoen 2022/23 speelde Arsenal al 3 keer in competitieverband in het Emirates Stadium, dat leverde telkens 40.000 toeschouwers op. Ook de halve finale in de UWCL op zondag 2 mei 2023 tegen VfL Wolfsburg zorgde met 60.063 toeschouwers voor een nooit eerder geziene volkstoeloop voor een Europese clubwedstrijd op Engelse bodem op. Dit seizoen besliste de directie van de club om Arsenal Women, het vrouwenteam van Arsenal, maar liefst 5 keer in het stadion van het mannenteam te laten spelen. Dat leverde op de openingsdag tegen Liverpool op zondag 1 oktober 2023 met 54.115 toeschouwers een nieuw record voor de competitie op. In de thuiswedstrijd tegen Chelsea (4-1-winst op zondag 10 december 2023) werd dat cijfer scherper gesteld met 59.042 toeschouwers en nu slaagde de club er dus voor het eerst in om een competitiewedstrijd in het Emirates Stadium, het duel thuis tegen Manchester United, helemaal uit te verkopen!

Bekijk de hoogtepunten uit Arsenal – Manchester United met dank aan MU TV:

Arsenal won de wedstrijd tegen Manchester United overigens met 3-1 waardoor het met 31 punten uit 14 duels terug aansluiting kreeg met de top want in het andere topduel van het weekend won Manchester City op vrijdagavond 16 februari 2024 al met het kleinste verschil op bezoek bij Chelsea. Op Kingsmeadow werd het 0-1 na een vroeg doelpunt van Khadija ‘Bunny’ Shaw. Chelsea ziet aan de top van het klassement met 34 punten uit 14 wedstrijden Manchester City op een gelijk aantal punten komen. Met 24 punten uit 14 wedstrijd is Manchester United op de vierde plaats meer dan waarschijnlijk uitgeschakeld voor de Europese tickets en de titelstrijd.

Bekijk de hoogtepunten van Chelsea – Manchester City dankzij Women’s Football Highlights:

Nog meegeven dat Arsenal Women dit seizoen nog twee keer in het Emirates Stadium zal spelen namelijk op zondag 3 maart 2024 tegen Tottenham Hotspur en op zondag 21 april 2024 tegen Leicester City met Janice Cayman.

Lees meer over Arsenal – Manchester United via:

Website The Guardian

Lees nog over Arsenal – Chelsea van december vorig jaar via:

Website The Guardian

Kijk hoe je tickets kan kopen voor thuiswedstrijden van Arsenal Women via:

Website Arsenal Women

Voor meer over de Barclays Women’s Super League ga naar:

Website Barclays Women’s Super League 2023-24

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share