Share

Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 februari 2024 stonden er competitiewedstrijden op het programma in de Women’s Lotto Super League, in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal en in de Interprovinciale reeks ACFF. De Interprovinciale reeksen Voetbal Vlaanderen A en B genoten van een vrij weekend. U kan hieronder alle resultaten bekijken.

Een duel uit de topaffiche van zaterdagavond met Dilja Yr Zomers (OHL Women) en Mariam Abdulai Toloba (Standard) toen het nog 0-0 stond! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

***Eerste klasse – 18de speeldag:

RSC Anderlecht B – KRC Genk Ladies B 5-0;

Club Brugge B – RFC de Liège 6-1;

KAA Gent Ladies B – ASE De Chastre 16-1;

SC Eendracht Aalst Ladies – Ren. AEC Mons Ladies 3-0;

FC Alken – SV Zulte Waregem B 1-1;

FW Diksmuide Merkem – KVC Westerlo Ladies 1-3;

Bekijk een samenvatting op video met dank aan Siebe Cambier en FWDM:

Op zondag 18 februari 2024 gespeeld:

Standard B – KVK Tienen 7-1;

OH Leuven B – VC Moldavo 1-0;

SC Eendracht Aalst Ladies blijft leider in de eerste klasse met 50 punten uit 19 duels. KVC Westerlo Ladies volgt op de tweede plaats met 49 punten uit 19 wedstrijden, VC Moldavo is derde met 41 punten uit 18 duels. Onderaan is Ren. AEC Mons Ladies 14de met 14 punten uit 19 wedstrijden RFC de Liège is 15de met 13 punten uit 19 duels. ASE De Chastre blijft 16de en laatste zonder punten uit 19 wedstrijden.

***Interprovinciale Voetbal Vlaanderen – Reeks A:

Er waren geen wedstrijden dit weekend. De volgende speeldag is op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 februari 2024. 

Wel nog meegeven dat er op woensdag 14 februari 2024 een inhaalwedstrijd was van de 13de speeldag:

FW Diksmuide Merkem B – KVV Kester Gooik 2-0;

Op maandag 12 februari 2024 was er ook een inhaalwedstrijd van de 13de speeldag:

SV Sottegem – KHO Wolvertem Merchtem 1-1;

KSV Bredene is leider met 43 punten uit 15 wedstrijden. Het heeft 7 punten voorsprong op eerste achtervolger KVC De Toekomst Borsbeke, dat 36 punten telt uit 15 duels. KFC Herent is derde met 34 punten uit 15 wedstrijden, RWDM Girls blijft vierde met 30 punten maar nu uit 15 duels. Onderaan klom het beloftenteam van FW Diksmuide Merkem naar de 7de plaats met nu 15 punten uit 15 duels, Eendracht Mazenzele Opwijk is 8ste met 14 punten uit 15 wedstrijden. KVV Kester Gooik blijft op de 9de plaats 11 punten uit 15 duels, SV Sottegem klimt naar de 10de plaats met 10 punten uit 15 duels en het won 3 keer. Leeuw Brucom zakt naar de 11de plaats met 10 punten uit 15 wedstrijden maar het won voorlopig slechts 2 keer. SK Staden blijft laatste met 5 op 45.

***Interprovinciale Voetbal Vlaanderen – Reeks B:

Er waren geen wedstrijden dit weekend. De volgende speeldag is op zaterdag 24 februari 2024.

Het beloftenteam van KV Mechelen is leider met 41 punten uit 15 wedstrijden. KVV Vosselaar is tweede met 34 punten uit 14 wedstrijden. DV Bilzen United is derde met 31 punten op 45. Onderaan vinden we het derde team van KRC Genk Ladies op de 9de plaats met 15 punten op 45. Sint-Truiden VV staat op de 10de plaats met 10 op 45. Lierse Kempenzonen vinden we terug op plaats 11 met 9 op 45 en SV Noorse blijft 12de en laatste met 5 op 45.

**Interprovinciale – Reeks ACFF – 15de speeldag:

Zaterdag gespeeld:

Standard C – RUS Sainte Ode 12-1;

CS Pays Vert Ostiches-Ath – RFC de Liège B 2-0;

Beide teams schudden handjes voor de Brusselse derby tussen FWS Woluwe en R. Union SG in de Interprovinciale reeks ACFF! Foto – (c) John Hebleut

FWS Woluwe B – R. Union SG 6-2;

Het team van R. Union SG op bezoek in het Fallonstadion voor de derby tegen FWS Woluwe! Foto – (c) John Hebleut

Sibret – RCS Andennais 5-0;

RUS Loyers – Sporting de Charleroi B 3-0;

FC Irlande Auderghem – Ren. AEC Mons Ladies B 3-1;

Het beloftenteam van FWS Woluwe na de thuiswinst tegen R. Union SG. Ze blijven mee aan de leiding in de Interprovinciale reeks ACFF! Foto – (c) FWS Woluwe

RUS Loyers en het beloftenteam van FWS Woluwe hebben allebei 43 punten uit 16 wedstrijden maar RUS Loyers heeft het betere doelsaldo (+57 tegen + 45).  Sibret is derde met 35 punten uit 15 duels. Onderaan heeft het beloftenteam van Ren. AEC Mons Ladies op de 11de plaats 6 punten uit 15 wedstrijden, RUS Sainte Ode is 12de en laatste met slechts 2 punten. Het is nog altijd het enige team in de hogere reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal dat dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd won! De volgende volledige speeldag is pas op zaterdag 17 maart 2024. Eerst zijn er wel nog inhaalduels met op zaterdag 24 februari 2024 Sibret – Ren. AEC Mons Ladies B (van speeldag 12) en RUS Sainte Ode – RCS Andennais (van speeldag 15). Op maandag 26 februari 2024 speelt CS Pays Vert Ostiches-Ath oo nog tegen FC Irlande Auderghem (een wedstrijd van speeldag 12).

***Women’s Lotto Super League – 16de speeldag:

Vrijdag gespeeld:

Sporting de Charleroi – KAA Gent Ladies 1-3;

Bekijk een samenvatting dankzij DAZN/ Eleven Sports / KAA Gent TV:

KRC Genk Ladies – SV Zulte Waregem 2-0

Zaterdag gespeeld:

KV Mechelen – RSC Anderlecht 0-5

Bekijk een samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

Club YLA – FWS Woluwe 4-1;

Standard – OHL Women 3-0;

De fans van Standard mochten juichen want hun team komt voorlopig aan de leiding in de Women’s Lotto Super League 2023/24! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Standard wordt alleen leider met 40 punten uit 16 wedstrijden. SOHL Women is nu tweede met 37 punten op 48 RSC Anderlecht blijft alleen derde maar nadert op OHL met 36 op 48. Club YLA heeft nu als vierde in de stand 30 op 48. KRC Genk Ladies is vijfde en nu definitief zeker van play-off 1 met 29 punten op 48. KAA Gent Ladies won en staat met 23 punten op 48 op een puntje van play-off 1. SV Zulte Waregem blijft op de 7de plaats met 17 punten op 48. Sporting de Charleroi blijft op plaats 8 maar nu met 10 punten op 48. KV Mechelen staat op plaats 9 met 6 punten op 48. Fémina White Star Woluwe blijft 10de en laatste met nu 3 op 48.

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share