Share

Op woensdag 21 februari 2024 heeft Femina White Star Woluwe, het enige team dat volledig en exclusief op vrouwenvoetbal gericht is en vanaf het eerste seizoen in de Women’s Lotto Super League aanwezig was, een persmededeling verspreid waarin het bekendmaakte dat het niet verder gaat op het hoogste niveau van het Belgische vrouwenvoetbal. De hoofdreden is uiteraard omdat deze club niet verbonden is met een club uit de Pro League en dan ook niet over de financiële steun van investeerders of van een professionele mannenafdeling kan beschikken.

FWS Woluwe bij de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2023-24! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

Hieronder kan U het volledige persbericht van Jean-Jacques Collin, de voorzitter van FWS Woluwe, lezen:

“Het is met spijt, maar ook met oprechte trots voor het afgelegde traject, dat wij de terugtrekking van Femina White Star Woluwe uit de Superleague aan het einde van het seizoen 2023-24 officieel aankondigen. Ondanks het voortduren van de passie, blijven de middelen die nodig zijn om op het hoogste niveau uit te blinken buiten ons bereik als een exclusief vrouwelijke club, verstoken van financiële steun van investeerders of een professionele mannenafdeling.

We zijn trots op de bereikte mijlpalen en de historische momenten die onze club heeft beleefd. De club zal met trots de waarden van het vrouwenvoetbal blijven uitdragen op het hoogst mogelijke niveau en blijft daarmee de grootste exclusief vrouwelijke club van het land.

De Women’s Lotto Super League is vanaf het seizoen 2024/25 niet meer te zien in het Fallonstadion van Sint-Lambrechts-Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

Wij willen alle leden, supporters en partners die hebben bijgedragen aan onze reis hartelijk bedanken. Femina White Star Woluwe blijft een symbool van toewijding aan het vrouwenvoetbal, en hoewel we de Superleague verlaten, blijft onze toewijding aan de ontwikkeling en de promotie van het vrouwenvoetbal ongewijzigd.

We zijn ervan overtuigd dat de tot nu toe ontvangen steun onze club zal blijven vergezellen in deze nieuwe fase, en we kijken ernaar uit om opnieuw onze ambitie te tonen, of het nu aan de top van de D1-competitie is, in de IP ACFF of in de opleiding die een referentie is geworden, en dit altijd met respect en viering van het vrouwenvoetbal in het hele land.”

Jean-Jacques Collin

Voorzitter

 

De supporters van FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Lees nog meer hierover via:

FB FWS Woluwe

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share