Share

Over precies 200 dagen wordt in Utrecht de aftrap gegeven van het EK 2017 Vrouwenvoetbal. De Oranje Leeuwinnen, die voorlopig nog geen nieuwe hoofdtrainer hebben, beginnen om 18 uur in groep A tegen Noorwegen, dat ook pas sinds kort met Martin Sjögren een nieuwe bondscoach voor het nationale vrouwenvoetbalteam heeft. Twee uur en drie kwartier later gaan alle ogen richting De Vijverberg in Doetinchem waar Denemarken en de Belgian Red Flames hun EK op gang zullen trappen.

Lijkt het sportieve beleid bij Denemarken (Nils Nielsen) en België (Ives Serneels) op dit ogenblik iets stabieler dan kan je in voetbal nooit van absolute zekerheden spreken. Wat vandaag waarheid is kan morgen alweer helemaal achterhaald zijn … Wie wat ervaring in de voetbalwereld heeft kan dit alleen maar beamen. Hoe dank ook het wordt voor België een primeur met een eerste deelname aan een EK-eindronde waarin overigens voor het eerst 16 ploegen en vijf debutanten (naast de Belgian Red Flames ook Oostenrijk, Portugal, Schotland en Zwitserland) zullen aantreden. Ook de VRT heeft voor 2017 eindelijk de klik gemaakt en ze zullen de wedstrijden dan ook rechtstreeks uitzenden op Eén en Sporza. Maar dat mag U er zeker niet van weerhouden om van de sfeer ter plaatse te gaan proeven in Doetinchem (tegen Denemarken), Breda (tegen Noorwegen) of Tilburg (tegen Nederland). Het EK 2017 is op dit moment inderdaad nog zo ver weg maar toch ook al zo dichtbij …

Voor nog meer over het EK 2017:

Vrouwenteam.be

Lees meer over de Belgian Red Flames:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share