Share

Op vrijdagavond 23 februari 2024 hebben de Belgian Red Flames in hun 150ste wedstrijd onder leiding van bondscoach Ives Serneels uiteindelijk na een vroege achterstand in Felcsút toch nog ruim hun heenwedstrijd in de barrages voor het behoud in de A-league van de UEFA Women’s Nations League gewonnen.

De Belgische elf die aan de barragewedstrijd tegen Hongarije begonnen met staan van links naar rechts Sari Kees, Tine De Caigny, Tessa Wullaert, Justine Vanhaevermaet, Amber Tysiak, Lisa Lichtfus. Vooraan van links naar rechts ziet U Jassina Blom, Marie Detruyer, Janice Cayman, Laura Deloose en Féli Delacauw. Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

De Belgian Red Flames stonden in Felcsút met Lisa Lichtfus van Dijon in doel (Diede Lemey die al 78 keer geselecteerd werd moest weer maar eens vrede nemen met een plaatsje op de bank) al na 7 minuten op achterstand toen Zsanett Kajan een vrije trap gaf vanop rechts en de mee opgerukte centrale verdediger Lilla Turanyi binnenkopte (1-0). Maar de Belgian Red Flames bleven niet bij de pakken zitten en drie minuten later kopte Sari Kees aan de tweede paal een hoekschop van Tessa Wullaert tegen de netten (1-1, 10de minuut). Tien minuten later zorgde Tessa Wullaert na een voorzet van Laura Deloose met een schot met rechts waarin veel overtuiging zat voor de Belgische voorsprong (1-2, 21ste minuut). In het tweede deel van de eerste helft vielen geen doelpunten meer zodat beide teams naar de kleedkamers trokken met een 1-2 op het scorebord.

Sari Kees zorgde al vroeg voor een gelijke stand in Hongarije – België. Na de rust scoorde ze zelfs een tweede keer! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

In de tweede helft was het een tijdje wachten tot er iets vermeldenswaard te noteren viel maar na het uur stonden Justine Vanhaevermaet na een assist van de ingevallen Valesca Ampoorter (1-3, 65ste minuut), Tessa Wullaert op aangeven van Janice Cayman (1-4, 74ste minuut) en Sari Kees opnieuw met een kopbal maar nu na een vrije trap van Valesca Ampoorter (1-5, 81ste minuut) nog aan het kanon. Zo werd het 150ste duel onder leiding van Ives Serneels bekroond met een ruime overwinning waardoor de terugwedstrijd in Leuven van dinsdag 27 februari 2024 eigenlijk overbodig is maar toch nog altijd belangrijk om extra punten te verzamelen voor de coëfficiënt op de wereldranglijst!

Lachende gezichten bij de Belgian Red Flames na de 1-4 van Tessa Wullaert! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

***DIGEST:

Hongarije – België 1-5 (rust: 1-2);

Doelpunten: 7′ Lilla Turanyi 1-0, 10′ Sari Kees 1-1, 21′ Tessa Wullaert 1-2, 65′ Justine Vanhaevermaet 1-3, 74′ Tessa Wullaert 1-4, 81′ Sari Kees 1-5.

Scheidsrechter: Alina Peşu (Roemenië);

Assistent scheidsrechters: Daniela Constantinescu (Roemenië) en Petruta Iugulescu (Roemenië);
 
Vierde ref: Ana Maria Terteleac (Roemenië).
 

Jassina Blom mag dit keer de trommel bespelen na een knappe en ruime overwinning op bezoek in Hongarije! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

***Dit waren alle uitslagen van de heenwedstrijden in de promotie-degradatie in de UEFA Women’s nations League 2023/24:

Hongarije – België 1-5;

Bekijk een samenvatting met dank aan RBFA / VRT:

Kroatië – Noorwegen 0-3;

Servië – Ijsland 1-1;

Bosnië/Herzegowina – Zweden 0-5;

Letland – Slovakije 0-3;

Montenegro – Noord-Ierland 0-2;

Bulgarije – Oekraïne 0-4;

***UEFA Women’s Nations League – Halve finales:

Spanje – Nederland (in Sevilla) 3-0 (rust: 2-0) (*)

Doelpunten: 41′ Jennifer Hermoso 1-0, 45′ Aitana Bonmati 2-0, 77′ Ona Batlle 3-0.

Bekijk de samenvatting met dank aan Ons Oranje:

Frankrijk – Duitsland (in Lyon) 2-1 (rust: 2-0);

Doelpunten: 41′ Kadidiatou Diani 1-0, 45′ + 4′ Sakina Karchaoui 2-0 op strafschop, 82′ Giula Gwinn 2-1 op strafschop.

Bekijk een samenvatting met dank aan FFF TV:

 

(*) Wereldkampioen Spanje verzekerde zich voor het eerst van een Olympisch ticket. Het speelt op woensdag 28 februari 2024 de finale van de UEFA Women’s Nations League in Sevilla tegen Frankrijk. Nederland en Duitsland spelen op dezelfde dag in Heerenveen om het derde en laatste Europeste ticket voor de Olympische Spelen 2024!

Bekijk de fotoreportage van Stijn Audooren rond Hongarije – België via:

Sportpix.be

U kan alle tussenstanden en resultaten ook bekijken via:

Website UEFA.com – UEFA Women’s Nations League 2023/24

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Tickets voor de wedstrijd in Leuven zijn te koop via deze link:

RBFA – Tickets België – Hongarije

Share