Share

Doordat de Belgian Red Flames opnieuw in het veld moesten in het kader van de UEFA Women’s Nations League lag de competitie in de Women’s Lotto Super League het voorbije weekend stil. In de eerste klasse werd er wel gespeeld net als in de Interprovinciale Reeksen Voetbal Vlaanderen A en B. In de Interprovinciale reeks ACFF hebben ze een break midden in het seizoen tot en met het weekend van 17 maart 2024! Hieronder kan U alle uitslagen bekijken.

***Eerste klasse – 20ste speeldag:

KVC Westerlo Ladies – OH Leuven B 4-0;

VC Moldavo – RSC Anderlecht B 0-0;

KRC Genk Ladies B – SC Eendracht Aalst Ladies 1-0;

SV Zulte Waregem B – Club Brugge B 7-1;

Ren. AEC Mons Ladies – Standard B 1-3;

ASE De Chastre – FW Diksmuide Merkem 0-5;

Bekijk een samenvatting van dit duel met dank aan Siebe Cambier en FWDM:

KVK Tienen – FC Alken 1-0;

Gespeeld op zondag 25 februari 2024:

RFC de Liège – KAA Gent Ladies B 0-5;

KVC Westerlo Ladies is de nieuwe leider met 52 punten uit 20 wedstrijden. SC Eendracht Aalst Ladies valt na de tweede nederlaag van het seizoen terug naar de tweede plaats met nu 50 punten uit 20 duels. VC Moldavo is derde met 42 punten uit 19 duels. Onderaan is Ren. AEC Mons Ladies 14de met 14 punten uit 20 wedstrijden RFC de Liège is 15de met 13 punten uit 20 duels. ASE De Chastre blijft 16de en laatste zonder punten uit 20 wedstrijden.

***Interprovinciale Voetbal Vlaanderen – Reeks A – 16de speeldag:

Vrijdag gespeeld:

KFC Herent – SK Staden 4-0;

KVV Kester-Gooik – Leeuw Brucom 1-3;

Zaterdag gespeeld:

KSV Bredene – RWDM Girls 3-3;

RWDM Girls kon als tweede team dit seizoen een punt halen op bezoek bij leider KSV Bredene! Foto – (c) RWDM Girls

KVE Drongen – KHO Wolvertem Merchtem 3-1;

Eendracht Mazenzele Opwijk – SV Sottegem 5-2;

Zondag gespeeld:

FW Diksmuide Merkem B – KVC De Toekomst Borsbeke 1-5;

KSV Bredene kon nog maar voor de 2de keer niet winnen dit seizoen maar het blijft wel ongeslagen en leider met 44 punten uit 16 wedstrijden. KVC De Toekomst Borsbeke is tweede met 39 punten uit 16 duels. KFC Herent heeft 37 punten uit 16 wedstrijden, RWDM Girls 31 punten uit 16 wedstrijden. Onderaan is het beloftenteam van FW Diksmuide Merkem 8ste met 15 punten uit 16 wedstrijden. Leeuw Brucom klimt op naar de 9de plaats met nu 13 punten uit 16 wedstrijden. KVV Kester-Gooik is 10de met 11 punten uit 16 duels, SV Sottegem is 11de met 10 punten uit 16 duels en SK Staden blijft 12de en laatste met 5 punten uit 16 wedstrijden.

***Interprovinciale Voetbal Vlaanderen – Reeks B – 16de speeldag:

Zaterdag gespeeld:

Loenhout – KRC Genk Ladies C 4-0;

KVV Vosselaar – DV Bilzen United 1-2;

KV Mechelen B – Kontich 4-0;

FC Bosdam Beveren – VVC Brasschaat 1-2;

SV Noorse – KVK Svelta Melsele 1-5;

Zondag gespeeld:

Sint-Truiden VV – Lierse Kempenzonen 1-3;

Het beloftenteam van KV Mechelen blijft leider met 44 punten uit 16 wedstrijden. KVV Vosselaar is tweede met 34 punten uit 15 duels maar het ziet DV Bilzen United op evenveel punten komen maar met een wedstrijd meer gespeeld. Onderaan springt Lierse Kempenzonen over Sint-Truiden naar de 10de plaats met nu 12 punten uit 16 wedstrijden. Sint-Truiden heeft 10 punten uit 16 duels. SV Noorse blijft 12de en laatste met 5 punten uit 16 wedstrijden.

Marie Detruyer rukt op bal aan de voet voor België op bezoek bij Hongarije in het kader van de play-off voor het behoud in de A-league van de UEFA Women’s Nations League! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

***Nog meegeven dat Hongarije – België op 1-5 eindigde waardoor de Belgian Red Flames zo goed als zeker zijn van het behoud in de A-league van de UEFA Women’s Nations League.

De terugwedstrijd kan U eveneens bekijken maar op Ketner!

Meer daarover kan U lezen via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share