Op vrijdag 10 en zaterdag 11 februari 2024 stonden de kwartfinales in de Beker van België op het programma. Er stonden drie wedstrijden tussen teams uit de Women’s Lotto Super League op het programma. Alleen het beloftenteam van KRC Genk Ladies was nog bij de laatste acht en zij mochten het opnemen tegen OHL Women.

***Dit waren alle uitslagen van deze kwartfinales:

Gespeeld op zaterdag 10 februari 2024:

*Sporting de Charleroi – KAA Gent Ladies 0-2 (rust: 0-0);

Doelpunten: 79′ Fleur Van Daele 0-1, 84′ Emma Van Britsom 0-2 op strafschop.

Rode kaarten: 83′ Leila Seret (Sporting de Charleroi) (na 2x geel); 83′ Ilona Crea (Sporting de Charleroi).

Bekijk een samenvatting van deze wedstrijd dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Charlotte Catinus (Sporting de Charleroi) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

*Club YLA – KRC Genk Ladies 0-0 na verlengingen (5-3 na strafschoppen);

Doelpunten: geen.

Celien Guns zette Club YLA in de strafschoppenreeks op de goeie weg tegen KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Strafschoppen: Celien Guns 1-0, Charlotte Tison faalt, Caitlin Lievens 2-0, Romy Camps 2-1, Davinia Vanmechelen 3-1, Lisa Petry 3-2, Hanna Stenberg 4-2, Sien Vandersanden 4-3, Sejde Abrahamsson 5-3. Maren Van Wijngaarden faalt.

De speelsters van SV Zulte Waregem en KV Mechelen begroeten mekaar voor hun kwartfinale op The Farm! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

*SV Zulte Waregem – KV Mechelen 2-2 na verlengingen (rust: 2-1, 2-2 na 90 minuten) (4-3 na strafschoppen);

Doelpunten: 6′ Laura Vervacke 1-0, 36′ Nicky Van Den Abbeele 2-0, 45′ Chelsea Godier 2-1, 79′ Aster Janssens 2-2.

Blije gezichten bij SV Zulte Waregem na de openingsgoal van Laura Vervacke! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Strafschoppen: Aster Janssens 0-1, Nicky Van Den Abbeele 1-1, Noa Corbeels faalt, Ella Vierendeels faalt, Sirine Bouharat faalt, Pauline Windels 2-1, Lisa Vanhentenrijk 2-2, Luisa Blumenthal faalt, Chloe Van Mingeroet faalt, Lowiese Seynhave 3-2, Ibtissam Bouharat 3-3, Lisa Lefere 4-3.

Het scorebord toont de eindstand na het nemen van strafschoppen in SV Zulte Waregem – KV Mechelen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond deze kwartfinale via:

Vrijdagavond al gespeeld:

*KRC Genk Ladies B (1ste klasse) – OHL Women 0-7 (rust: 0-4);

Doelpunten: 4′ Nikée van Dijk 0-1, 6′ Nikée van Dijk 0-2 op strafschop, 20′ Nikée van Dijk 0-3, 22′ Nikée van Dijk 0-4, 46′ Nikée van Dijk 0-5, 69′ Nikée van Dijk 0-6, 87′ Emma Priem 0-7.

Nikee Van Dijk was maar liefst 6 keer succesvol voor OHL Women op bezoeok bij het beloftenteam van KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Maarten Straetemans

***Nog meegeven dat Standard de bekerhouder was als winnaar van de finale van het seizoen 2022/23 op Sclessin tegen KRC Genk Ladies. Standard werd dit seizoen uitgeschakeld door Club YLA, dat voorlopig nog altijd in de running zit. KAA Gent Ladies is het enige team bij de laatste vier die ooit al (2 keer zelfs) de Beker van BelgIë won!